Η Binance «έβγαλε την FTX εκτός λειτουργίας» λέει ο Kevin O’Leary
binance FTX

Η Binance «έβγαλε την FTX εκτός λειτουργίας» λέει ο Kevin O’Leary

Μια επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ άκουσε λεπτομέρειες για τις συνομιλίες του επενδυτή με τον Sam Bankman Fried πριν από την κατάρρευση.

Η κατάρρευση του FTX προκλήθηκε από την Binance, ισχυρίστηκε ο επενδυτής Kevin O’Leary στις 14 Δεκεμβρίου μιλώντας στην ακρόαση της επιτροπής της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με την κατάρρευση της ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων. Ο O’Leary, ο οποίος ήταν πληρωμένος εκπρόσωπος της FTX, έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τις συνομιλίες με τον Sam Bankman-Fried τις ημέρες πριν η FTX κήρυξε πτώχευση. 

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο O’Leary είπε ότι ρώτησε τoν SBF σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήθηκαν τα κεφάλαια των πελατών τους τελευταίους 24 μήνες και του είπαν ότι σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια χρησιμοποιήθηκαν για την επαναγορά μετοχών της FTX που ανήκε στην Binance.

Όταν ρωτήθηκε από τον γερουσιαστή Pattrick Toomey γιατί απέτυχε το FTX, ο O’Leary απάντησε: “Έχω άποψη. Δεν έχω τα αρχεία”, πριν αποκαλύψει την άποψή του ότι οι επικεφαλής της Binance και της FTX βρίσκονταν σε πόλεμο.

Ο O’Leary είπε ότι η ρύθμιση ήταν ο πυρήνας του σιωπηλού πολέμου μεταξύ των επικεφαλής των δύο ανταλλακτηρίων κρύπτο. Η Binance και η Changpeng “CZ” Zhao έπρεπε να συμμορφωθούν με τα αιτήματα των ρυθμιστικών αρχών και τα πρότυπα συμμόρφωσης σε διαφορετικές δικαιοδοσίες ως μέτοχοι με σχεδόν το 20% της FTX.

“Προφανώς, σύμφωνα με τον Sam Bankman-Fried, ο CZ δεν θα συμμορφωνόταν με τα αιτήματα των ρυθμιστικών αρχών σε διαφορετικές δικαιοδοσίες να παράσχει τα δεδομένα που θα τους εκκαθάρισαν [FTX] για άδεια […] Η μόνη επιλογή που είχαν η διοίκηση και ο Sam Bankman-Fried ήταν να τον εξαγοράσει σε μια εξαιρετική αποτίμηση κοντά στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια».

Οι αγορές μετοχών έπληξαν τον ισολογισμό της FTX, είπε ο O’Leary, και η απόφαση του Zhao να ρευστοποιήσει τη θέση της Binance στο FTX token (FTT) στις αρχές Νοεμβρίου, επικαλούμενη “πρόσφατες αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως” και “διαχείριση κινδύνου μετά την έξοδο”. λόγοι, είχε σκοπό να πιέσει προς τα κάτω την τιμή του διακριτικού. Ο O’Leary δήλωσε: 

«Κατά την άποψή μου, την προσωπική μου άποψη, αυτοί οι δύο […] σε μια άναρχη αγορά […] με αυτήν την απίστευτη επιχείρηση από άποψη ανάπτυξης ήταν σε πόλεμο μεταξύ τους και ο ένας έθεσε τον άλλο εκτός λειτουργίας, σκόπιμα Τώρα, ίσως δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, ίσως δεν υπάρχει τίποτα κακό με τον έρωτα και τον πόλεμο, αλλά η Binance είναι ένα τεράστιο μη ελεγχόμενο παγκόσμιο μονοπώλιο τώρα και έθεσαν εκτός λειτουργίας την FTX.”

Ο O’Leary τάχθηκε επίσης υπέρ ενός ρυθμιστικού πλαισίου για τα κρυπτονομίσματα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του:

«Αυτή η εκκολαπτόμενη βιομηχανία σκοτώνει το κοπάδι της. Οι άπειροι ή ανίκανοι διευθυντές, τα αδύναμα επιχειρηματικά μοντέλα και οι αδίστακτοι μη ελεγχόμενοι χειριστές φεύγουν ή φεύγουν. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι εκδηλώσεις με μεγάλη δημοσιότητα θα εστιάσουν εκ νέου στην εφαρμογή εγχώριων κανονισμών που έχει σταματήσει εδώ και χρόνια. Άλλες δικαιοδοσίες έχουν ήδη εφαρμόσει τέτοιες πολιτικές και τώρα προσελκύουν τόσο επενδυτικά κεφάλαια όσο και ταλέντα υψηλής εξειδίκευσης. Στις ΗΠΑ, υστερούμε και χάνουμε την ηγετική μας θέση».

Ως πληρωμένος εκπρόσωπος του FTX, ο O’Leary πληρώθηκε σχεδόν 15 εκατομμύρια δολάρια για τις υπηρεσίες του. Σύμφωνα με πληροφορίες ,  έχασε πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια σε μάρκες που φυλάσσονταν στα πορτοφόλια FTX λόγω κατάρρευσης. 

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/binance-put-ftx-out-of-business-kevin-o-leary

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X