Η Algorand υποστηρίζει την πλατφόρμα τραπεζικών και ασφαλιστικών εγγυήσεων στην Ιταλία
Blockchain cryptocurrency

Η Algorand υποστηρίζει την πλατφόρμα τραπεζικών και ασφαλιστικών εγγυήσεων στην Ιταλία

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα κράτος μέλος της ΕΕ θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία blockchain για τραπεζικές και ασφαλιστικές εγγυήσεις, σύμφωνα με την Algorand.

Η πλατφόρμα blockchain Layer-1 Algorand επιλέχθηκε ως η δημόσια αλυσίδα blockchain για την υποστήριξη μιας «καινοτόμου πλατφόρμας ψηφιακών εγγυήσεων» που θα χρησιμοποιηθεί στις τραπεζικές και ασφαλιστικές αγορές της Ιταλίας.

Η πλατφόρμα που υποστηρίζεται από το Algorand αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2023. Σύμφωνα με  την ανακοίνωση της Algorand στις 13 Δεκεμβρίου , αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα κράτος μέλος της ΕΕ θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία blockchain για τραπεζικές και ασφαλιστικές εγγυήσεις.

Τραπεζική εγγύηση είναι όταν ένα δανειστικό ίδρυμα υπόσχεται να καλύψει μια ζημία εάν ένας δανειολήπτης αθετήσει ένα δάνειο. Είναι μια εναλλακτική λύση για την παροχή εγγύησης ή κατάθεσης σε προμηθευτή ή πωλητή. Μια ασφαλιστική εγγύηση είναι παρόμοια, αλλά προσφέρεται από μια ασφαλιστική εταιρεία και όχι από μια τράπεζα. 

H Algorand είπε ότι η τεχνολογία blockchain ήταν ιδανική για την πλατφόρμα “Digital Sureties” λόγω των γρήγορων, αποτελεσματικών, χαμηλού κόστους και επεκτάσιμων συναλλαγών δεδομένων και της ικανότητάς της να παρέχει προστασία κατά της απάτης.

Η πλατφόρμα Digital Sureties που υποστηρίζεται από blockchain αναπτύσσεται από το Ερευνητικό Κέντρο Τεχνολογιών, Καινοτομίας και Χρηματοοικονομικών του Καθολικού Πανεπιστημίου του Μιλάνου (CETIF) και αποτελεί μέρος του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ιταλίας (NRRP), μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ενίσχυση της οικονομική ανάκαμψη μετά την κρίση του COVID-19. 

Ο Federico Rajola, καθηγητής στο CETIF είπε ότι επέλεξαν το Algorand για το “απαράμιλλο επίπεδο καινοτομίας” μεταξύ των DLT χωρίς άδεια και την “ηγεσία του στη βιωσιμότητα”, προσθέτοντας: 

«Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε την Ιταλία όχι μόνο να ανακάμψει από τον οικονομικό αντίκτυπο του Covid-19, αλλά και να διαπρέψει μέσω καινοτομίας και ηγεσίας … Πιστεύουμε ότι αυτές οι πλατφόρμες μπορούν και θα συμβάλουν δραματικά στην ανταγωνιστική βιωσιμότητα της χώρας προς όφελος όλων .”

Τον Σεπτέμβριο, η Cointelegraph ανέφερε ότι η Algorand αύξησε την ταχύτητα συναλλαγών, την ικανότητα επεξεργασίας και τη διασταυρούμενη λειτουργικότητα με μια σημαντική αναβάθμιση πρωτοκόλλου . Το δίκτυο blockchain layer-1 εφάρμοσε State Proofs στο κύριο δίκτυο του, το οποίο επιτρέπει την άπιστη επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών πρωτοκόλλων blockchain. Η αναβάθμιση αύξησε την ταχύτητα επεξεργασίας της Algorand από 1.200 σε 6.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/algorand-to-support-bank-and-insurance-guarantees-platform-in-italy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X