Το Bybit εντάσσεται στην τάση, κυκλοφόρησε απόδειξη αποθεμάτων επαληθευμένη από το Merkle Tree
bitcoin Bybit ethereum

Το Bybit εντάσσεται στην τάση, κυκλοφόρησε απόδειξη αποθεμάτων επαληθευμένη από το Merkle Tree

Το ανταλλακτήριο με έδρα το Ντουμπάι κυκλοφόρησε τις διευθύνσεις του πορτοφολιού του αποθεματικού λίγο μετά την έναρξη του φιάσκο του FTX και τώρα ξεκίνησε ένα σύστημα επαλήθευσης για τους χρήστες να παρακολουθούν τις αποθήκες του.

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bybit συμμετέχει στην παρέλαση των ανταλλακτηρίων στον κλάδο που πιέζουν για διαφάνεια μετά την καταστροφή του FTX.

Στις 12 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ότι κυκλοφόρησε ένα σύστημα απόδειξης αποθέματος που βασίζεται στο Merkle Tree . Η νέα πρωτοβουλία διαφάνειας επιτρέπει στους χρήστες της να επαληθεύουν απευθείας τις διαθέσεις της Bybit, μαζί με τα προσωπικά τους περιουσιακά στοιχεία που κατατίθενται στο χρηματιστήριο.

Η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες με κεφάλαια τόσο σε λογαριασμούς διαπραγμάτευσης όσο και σε λογαριασμούς χρηματοδότησης, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης διατηρήσεις κρύπτο σε προϊόντα Bybit Earn.

Επιπλέον, η νέα λειτουργία επιτρέπει την επαλήθευση της ιδιοκτησίας πορτοφολιού της Bybit, ότι τα περιουσιακά στοιχεία διατηρούνται με αναλογία 1:1.

Ο Ben Zhou, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Bybit, σχολίασε τη χρήση των Merkle Trees στην επαλήθευση ρευστότητας:

«Η κρυπτογραφική λύση αναδεικνύει ένα κρυπτογραφικό, αναξιόπιστο μοντέλο παροχής επαληθεύσιμων αποδεικτικών στοιχείων για τα χαρτοφυλάκια και τις υποχρεώσεις μας στην αλυσίδα…»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ανταλλακτήριο ενισχύει επίσης τις αναλήψεις και ενισχύει τους ελέγχους διαχείρισης κινδύνου. Δεσμεύτηκε επίσης να δημοσιεύσει όλο το περιεχόμενο του Bitcoin της και ethereum πορτοφόλια.

Ήδη  κυκλοφόρησε τις διευθύνσεις του αποθεματικού πορτοφολιού της στις 16 Νοεμβρίου, την εβδομάδα μετά το σκάνδαλο FTX που άρχισε να ξετυλίγεται.

Καθώς οι χρήστες εστιάζουν την προσοχή τους στη διατήρηση των κεφαλαίων τους ασφαλή και τις ανταλλαγές υπόλογες, πολλοί από τους μεγαλύτερους παίκτες του κλάδου έχουν αναπτύξει παρόμοιες στρατηγικές διαφάνειας.

Η Binance ήταν η πρώτη που προσέφερε τα αποθέματά της για δημόσια προβολή και δεσμεύτηκε για ένα σύστημα που βασίζεται στο Merkle Tree, το οποίο  στη συνέχεια κυκλοφόρησε δύο εβδομάδες αργότερα.

Αν και μετά τη δημοσίευση ορισμένων από τα κατά τα άλλα εσωτερικά του δεδομένα,  εμφανίστηκαν κόκκινες σημαίες στα οικονομικά του χρηματιστηρίου, όπως η εταιρική του δομή, οι υποχρεώσεις BTC και η ποιότητα εσωτερικού ελέγχου.

Δύο άλλα ανταλλακτήρια, το Huobi και το Gate.io, τέθηκαν επίσης υπό έλεγχο αφού κοινοποίησαν στιγμιότυπα των αποθεματικών τους χρησιμοποιώντας δανεισμένα κεφάλαια. Ενώ η Grayscale λέει ότι διστάζει να κυκλοφορήσει οτιδήποτε  λόγω ζητημάτων ασφαλείας .

Ο Jesse Powell, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Kraken, βγήκε με μια δήλωση λέγοντας ότι όλες αυτές οι προσπάθειες απόδειξης αποθεματικών δεν σημαίνουν τίποτα χωρίς το άθροισμα των υποχρεώσεων πελατών.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/bybit-joins-trend-releases-merkle-tree-verified-proof-of-reserves

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X