Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ προσπαθούν να κατηγορήσουν την Binance και τα στελέχη για πιθανές παραβιάσεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
binance

Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ προσπαθούν να κατηγορήσουν την Binance και τα στελέχη για πιθανές παραβιάσεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει επίσης συζητήσει μια πιθανή συμφωνία με τους δικηγόρους της Binance, πρόσθεσε η έκθεση.

Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ εξετάζουν ποινικές διώξεις κατά του ανταλλακτηρίου Binance και μεμονωμένων στελεχών, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου Changpeng Zhao, ανέφερε το Reuters , επικαλούμενο δύο άτομα.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει επίσης συζητήσει πιθανές συμφωνίες με τους δικηγόρους της Binance, πρόσθεσε η έκθεση.

Οι εισαγγελείς της Εισαγγελίας των ΗΠΑ στο Σιάτλ ξεκίνησαν να ερευνούν το Binance το 2018 μετά από μια σειρά υποθέσεων που είδαν εγκληματίες να χρησιμοποιούν την Binance για να μεταφέρουν παράνομα κεφάλαια, σύμφωνα με το Reuters.

Άλλοι εισαγγελείς πιστεύουν ότι πρέπει να συγκεντρωθούν περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία για να κατατεθεί μια ποινική υπόθεση, προκαλώντας διχασμό στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Binance διέψευσε το άρθρο του Reuters σε δήλωσή της . Ο Tigran Gambaryan, ο παγκόσμιος επικεφαλής πληροφοριών και ερευνών του ανταλλακτηρίου, δήλωσε ότι η Binance «απάντησε σε περισσότερα από 47.000 αιτήματα επιβολής του νόμου» από τον Νοέμβριο του 2021.

“Όπως έχει αναφερθεί ευρέως, οι ρυθμιστικές αρχές κάνουν μια σαρωτική ανασκόπηση για κάθε εταιρεία κρύπτο έναντι πολλών από τα ίδια ζητήματα. Αυτή η νεοφυής βιομηχανία αναπτύχθηκε γρήγορα και η Binance έχει δείξει τη δέσμευσή της στην ασφάλεια και τη συμμόρφωση μέσω μεγάλων επενδύσεων στην ομάδα μας καθώς και στην εργαλεία και τεχνολογία που χρησιμοποιούμε για να ανιχνεύσουμε και να αποτρέψουμε την παράνομη δραστηριότητα», δήλωσε εκπρόσωπος της Binance.

Η Gambaryan πρόσθεσε ότι η Binance αύξησε τον αριθμό εργαζομένων σε θέματα ασφάλειας και συμμόρφωσης κατά περισσότερο από 500% και ότι η ομάδα της είναι “πιθανώς ακόμη και η ισχυρότερη σε ολόκληρο τον χρηματοοικονομικό τομέα”.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2022/12/12/us-prosecutors-look-to-charge-binance-and-cz-for-possible-money-laundering-violations-reuters/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X