Ο Καναδάς απαγορεύει crypto leverage and margin trading μετά την κατάρρευση του FTX
cryptocurrency

Ο Καναδάς απαγορεύει crypto leverage and margin trading μετά την κατάρρευση του FTX

Το πλέον χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο FTX επιχείρησε να εισέλθει στον Καναδά τον Ιούνιο του 2022, αλλά οι τοπικές ρυθμιστικές αρχές κατάφεραν να αποτρέψουν το χάος.

Οι αρχές στον Καναδά λαμβάνουν μέτρα για την καλύτερη προστασία των Καναδών επενδυτών κρυπτονομισμάτων μετά την κατάρρευση του FTX και την εξάπλωση της μετάδοσης.

Οι Canadian Securities Administrators (CSA), το συμβούλιο των επαρχιακών και εδαφικών ρυθμιστικών αρχών κινητών αξιών του Καναδά, εξέδωσε στις 13 Δεκεμβρίου μια ενημέρωση για τις πλατφόρμες συναλλαγών κρύπτο που λειτουργούν στη χώρα.

Η CSA είπε ότι η αρχή ενίσχυσε την προσέγγισή της στην εποπτεία των πλατφορμών συναλλαγών κρυπτονομισμάτων επεκτείνοντας τις υπάρχουσες απαιτήσεις.

Σύμφωνα με τη δήλωση, όλες οι εταιρείες διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων που δραστηριοποιούνται στον Καναδά —τόσο οι τοπικές όσο και οι ξένες— πρέπει να συμμορφώνονται με τους πρόσφατα διευρυμένους όρους, οι οποίοι τους απαγορεύουν να προσφέρουν υπηρεσίες συναλλαγών περιθωρίου ή μόχλευσης σε οποιονδήποτε Καναδό πελάτη.

Οι διευρυμένοι όροι απαιτούν επίσης από τους παρόχους υπηρεσιών ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων στον Καναδά να διαχωρίζουν τα περιουσιακά στοιχεία φύλαξης από τις ιδιόκτητες δραστηριότητες της πλατφόρμας.

«Οι θεματοφύλακες θα θεωρούνται γενικά πιστοποιημένοι εάν ελέγχονται από χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή στον Καναδά, στις ΗΠΑ ή σε παρόμοια δικαιοδοσία με εποπτικό καθεστώς συμπεριφοράς και χρηματοοικονομικής ρύθμισης», σημειώνει η CSA στη δήλωση.

Το συμβούλιο τόνισε ότι ακόμη και με την υιοθέτηση αυτών των μέτρων, τα περιουσιακά στοιχεία κρύπτο ή οποιαδήποτε χρηματοοικονομικά προϊόντα που σχετίζονται με περιουσιακά στοιχεία κρύπτο αποτελούν επενδύσεις υψηλού κινδύνου, προτρέποντας τους επενδυτές να επενδύουν μόνο χρησιμοποιώντας μια πλατφόρμα που είναι εγγεγραμμένη στα μέλη της CSA.

Στη νέα δήλωση, η CSA ανέφερε την προηγούμενη επικοινωνία της με πλατφόρμες συναλλαγών κρύπτο που λειτουργούν στον Καναδά, που εκδόθηκε στις 15 Αυγούστου 2022 . Η αρχή δήλωσε ότι αναμένει δεσμεύσεις από μη καταχωρημένες πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων που λειτουργούν στον Καναδά, ενώ συνεχίζουν την εγγραφή τους με τη μορφή δέσμευσης προεγγραφής.

Η επικοινωνία CSA ήρθε λίγο μετά τη σύναψη συμφωνίας της FTX για την αγορά της καναδικής πλατφόρμας κρύπτο Bitvo τον Ιούνιο του 2022. Η FTX αρχικά σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει την εξαγορά ως μέρος των παγκόσμιων σχεδίων επέκτασής της. Ωστόσο, η Bitvo κατάφερε τελικά να τερματίσει την εξαγορά από το πλέον ανενεργό ανταλλακτήριο, κάτι που επέτρεψε στην εταιρεία να συνεχίσει να λειτουργεί ακόμη και μετά την κατάρρευση της FTX.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Bitvo, Πάμελα Ντρέιπερ, δήλωσε στην Cointelegraph τον Νοέμβριο ότι η εξαγορά δεν ολοκληρώθηκε επειδή οι εταιρείες εργάζονταν για να ικανοποιήσουν τις προϋποθέσεις κλεισίματος, η σημαντικότερη από τις οποίες ήταν η ρυθμιστική έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Αλμπέρτα.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/canada-bans-crypto-leverage-and-margin-trading-after-ftx-collapse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X