Ο Αμερικανός γερουσιαστής καλεί τον Gensler της SEC να απαντήσει για «ρυθμιστικές αποτυχίες»
cryptocurrency SEC

Ο Αμερικανός γερουσιαστής καλεί τον Gensler της SEC να απαντήσει για «ρυθμιστικές αποτυχίες»

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τομ Έμερ ασκεί επί μακρόν επικριτή της στρατηγικής επίβλεψης κρυπτονομισμάτων του Γκάρι Γκένσλερ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Ο γερουσιαστής της Μινεσότα Τομ Έμερ επέκρινε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) Gary Gensler για τις λανθασμένες «προσπάθειες συλλογής πληροφοριών κρύπτο», λέγοντας ότι ο Gensler θα πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του Κογκρέσου για να εξηγήσει το κόστος των «ρυθμιστικών του αποτυχιών».

Τα σχόλια του Έμερ ήρθαν σε ένα tweet της 10ης Δεκεμβρίου στους 67.500 οπαδούς του στο Twitter, όπου αναφέρθηκε σε μια δικομματική επιστολή του Blockchain Caucus που συνέγραψε από κοινού προς τον πρόεδρο της SEC στις 16 Μαρτίου.

Ο Emmer είπε ότι «πλέον γνωρίζουμε ότι οι προσπάθειες συλλογής πληροφοριών κρύπτο του Gensler ήταν αναποτελεσματικές», αναφέροντας τις καταρρεύσεις του οικοσυστήματος Terra και των πλατφορμών κρύπτο Celsius, Voyager και FTX.

«Ο Gensler πρέπει να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου και να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το κόστος των κανονιστικών αποτυχιών του», πρόσθεσε ο γερουσιαστής.

Επισήμανε ότι ο Gensler δεν εμφανίστηκε ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής από τις 5 Οκτωβρίου 2021, αφήνοντας τα κρύπτο media να καλύψουν το κενό για αυτό που ο Emmer περιέγραψε ως αποτυχίες έρευνας της SEC.

Οι συντάκτες της επιστολής του Blockchain Caucus δήλωσαν ότι οι προσπάθειες της SEC για την άντληση πληροφοριών από εταιρείες κρύπτο δεν ήταν «στοχευμένες, σκόπιμες ή σαφείς», αλλά μάλλον «τυχαία και μη εστιασμένες».

Ο Emmer υποστήριξε ότι η απάντηση του Gensler – η οποία ήρθε δύο μήνες αργότερα – παρέκαμψε πολλά ερωτήματα σχετικά με τις μεθόδους και τις διαδικασίες που θα υιοθετούσε η SEC για την παροχή εποπτείας στη βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

«Αντίθετα, ο Gensler αποφάσισε να εξηγήσει στο Κογκρέσο τους ρόλους των τμημάτων επιβολής και εξέτασης της SEC», δήλωσε ο Emmer.

Ο Emmer έχει εκφράσει στο παρελθόν επικρίσεις για τη  στρατηγική επίβλεψης κρυπτονομισμάτων του χρηματοπιστωτικού εποπτικού οργανισμού .

«Το Κογκρέσο δεν θα πρέπει να μάθει τις λεπτομέρειες σχετικά με την ατζέντα εποπτείας της SEC μέσα από εμφυτευμένες ιστορίες σε προοδευτικές δημοσιεύσεις», δήλωσε στις 26 Νοεμβρίου.

Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 23 Νοεμβρίου, ο Emmer έγραψε στο Twitter ότι η έλλειψη ηγεσίας του Gensler συνέβαλε στην καταστροφική κατάρρευση του FTX νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Μεγάλο μέρος των προσπαθειών της Gensler και της SEC τα τελευταία χρόνια επικεντρώθηκε στον προσδιορισμό του εάν τα κρυπτονομίσματα εμπίπτουν στον ορισμό της δοκιμής Howey και επομένως υπόκεινται στους νόμους περί κινητών αξιών των ΗΠΑ, κυρίως στην εν εξελίξει υπόθεση Ripple με το διακριτικό XRP .

Ο Emmer ήταν υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων  ήδη από το 2020, έχοντας την άποψη ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να ανοίξει τον δρόμο για να διασφαλίσει ότι δεν καταπνίγει την καινοτομία στη βιομηχανία κρύπτο.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/us-senator-calls-on-sec-s-gensler-to-answer-for-regulatory-failures

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X