Μέσα στον αγώνα της Binance κατά του εγκλήματος κρύπτο
binance

Μέσα στον αγώνα της Binance κατά του εγκλήματος κρύπτο

Ο Tigran Gambaryan (Global Head of Intelligence and Investigations) μοιράζεται τα γεγονότα, τους αριθμούς και τα στατιστικά στοιχεία πίσω από τις προσπάθειές μας να καταπολεμήσουμε το οικονομικό έγκλημα στον κυβερνοχώρο κατά το περασμένο έτος.

Τους τελευταίους μήνες του 2021, η Binance άρχισε να δημιουργεί την πιο ισχυρή ομάδα ασφάλειας και ερευνών του κλάδου. Στην πραγματικότητα, δεδομένων των ανθρώπων που διαθέτουμε τώρα και των εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας, είναι ενδεχομένως ακόμη και η ισχυρότερη σε ολόκληρο τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Αυτοί είναι μεγάλοι ισχυρισμοί, το ξέρω.

Καθώς η χρονιά πλησιάζει στο τέλος της, θέλω να μοιραστώ μερικές από τις φανταστικές εργασίες που έχουν γίνει στο πλαίσιο της δέσμευσής μας για τη διασφάλιση του οικοσυστήματος κρύπτο και, κυρίως, των εκατομμυρίων χρηστών του.

Μια ομάδα παγκόσμιας κλάσης


Η καταπολέμηση του εγκλήματος ξεκινά με τους σωστούς ανθρώπους.

Σε διάστημα ενός έτους, η ομάδα μας για την ασφάλεια και τη συμμόρφωση – προς μεγάλη απογοήτευση των εγκληματιών εκεί έξω – αύξησε τον αριθμό των υπαλλήλων της κατά περισσότερο από 500%.

Δεν υπάρχουν άμεσα έσοδα από την επένδυση σε ανθρώπους, εργαλεία και πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, ωστόσο συνεχίζουμε να το κάνουμε επειδή είναι το σωστό.

Λαμβάνοντας υπόψη όσα καταφέραμε να επιτύχουμε μαζί, ήταν μια επένδυση που άξιζε τον κόπο.

Από τον Νοέμβριο του 2021, για παράδειγμα, η Binance ανταποκρίθηκε σε πάνω από 47.000 αιτήματα των αρχών επιβολής του νόμου με μέσο χρόνο απόκρισης τρεις ημέρες, δηλαδή ταχύτερα από οποιοδήποτε παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα – ορισμένα από τα οποία μπορεί να χρειαστούν μήνες, οπότε τα χρήματα έχουν εξαφανιστεί.

Πολλοί από τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι στην ομάδα ασφαλείας της Binance προέρχονται από τους κορυφαίους ερευνητικούς οργανισμούς και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου στον κόσμο.

Φέρνουν μαζί τους έναν πλούτο εμπειρίας παγκόσμιας κλάσης.

Πριν από τη Binance, ήμουν ειδικός πράκτορας στη Μονάδα Εγκλημάτων στον Κυβερνοχώρο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Προσόδων-Ποινικών Ερευνών (IRS-CI) για πάνω από μια δεκαετία. Ηγήθηκα επιτυχημένων ερευνών για να βοηθήσω όσους επλήγησαν από το Mt Gox και να αποκαλύψω τον διεφθαρμένο πράκτορα της DEA στην υπόθεση Silk Road.

Ο συνάδελφός μου, Matthew Price, διαθέτει επίσης πλούσια εμπειρία σε αυτόν τον τομέα χάρη στο έργο του ως πρώην πράκτορας ποινικών ερευνών της IRS. Για παράδειγμα, ήταν ο επικεφαλής πράκτορας τόσο στις έρευνες Bitcoin Fog όσο και στις έρευνες Helix/Grams.

Για όποιον ενδιαφέρεται για τις συγκεκριμένες υποθέσεις, το βιβλίο του δημοσιογράφου του Wired Andy Greenberg Tracers In The Dark: The Global Hunt For The Crime Lords Of Cryptocurrency δίνει πολλές περισσότερες λεπτομέρειες για τις δύο εργασίες μας κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου.

Προσθέτοντας σε αυτόν τον κατάλογο, έχουμε έναν εμπειρογνώμονα του σκοτεινού ιστού από την Europol – τον Nils Andersen-Röed, ο οποίος εμφανίζεται επίσης στο βιβλίο του Greenberg – έναν πρώην ποινικό ερευνητή του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και έναν εμπειρογνώμονα σε θέματα κυρώσεων με πάνω από 17 χρόνια εμπειρίας στην παραδοσιακή και ψηφιακή χρηματοδότηση, μεταξύ πολλών άλλων.

Η Binance έχει εργαστεί σκληρά για να δημιουργήσει την κορυφαία στον κόσμο ομάδα ασφάλειας και έρευνας κρύπτο γεμάτη από τους καλύτερους στην κατηγορία τους εμπειρογνώμονες. Είναι ασφαλές να πούμε ότι έχουμε προσλάβει απίστευτο ταλέντο στην επιβολή του νόμου.

Θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και θα συνεχίσουμε να αναζητούμε τα κορυφαία ταλέντα από όλο τον κόσμο για να ενταχθούν σε εμάς.

Παγκόσμια επιβολή του νόμου


Πέρα από τα τείχη της Binance, έχουμε ενισχύσει και οικοδομήσει σχέσεις με τις αρχές επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο. Αυτό οδήγησε την ομάδα μας να ανταποκριθεί σε περισσότερα από 47.000 αιτήματα των αρχών επιβολής του νόμου από τον Νοέμβριο του 2021 – όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

Ανταποκρινόμαστε γρήγορα, σχεδόν σίγουρα πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλον εκεί έξω, ενώ παράλληλα διασφαλίζουμε ότι αντιμετωπίζουμε κάθε υπόθεση με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή στη λεπτομέρεια.

Μερικές φορές οι αρχές χρειάζονται απλώς τη συμβουλή μας για μια υπόθεση. Και μερικές φορές, μας χρειάζονται λόγω του οπλοστασίου των ερευνητικών εργαλείων και του λογισμικού μας και της εμπειρίας μας στην παρακολούθηση των δεδομένων.

Ως εταιρεία με εκατομμύρια χρήστες, οι οποίοι έρχονται πάντα σε πρώτη προτεραιότητα, διασφαλίζουμε επίσης ότι κάθε αίτημα είναι μέσα στα όρια της ιδιωτικής ζωής και των δικαιωμάτων των χρηστών. Κάθε αίτημα περνάει από αυστηρή διαδικασία και ενδελεχή νομικό έλεγχο για την αξιολόγηση της εγκυρότητας και του επείγοντος χαρακτήρα του.

Και χάρη στη δουλειά που έχουμε κάνει με τους συνεργάτες μας στην επιβολή του νόμου, έχουμε καταφέρει να ανακτήσουμε εκατομμύρια δολάρια για τα θύματα του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Είδαμε επίσης τα οφέλη και την ανάπτυξη του Παγκόσμιου Προγράμματος Εκπαίδευσης για την επιβολή του νόμου, το οποίο δημιουργήσαμε για να βοηθήσουμε τις αρχές επιβολής του νόμου και τους εισαγγελείς σε όλο τον κόσμο να εντοπίζουν οικονομικά εγκλήματα και εγκλήματα στον κυβερνοχώρο και να συνδράμουν στη δίωξη των κακοποιών.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, το πρόγραμμα αυτό μας οδήγησε στο να μοιραστούμε τις εσωτερικές γνώσεις και την εμπειρογνωμοσύνη μας κατά τη διάρκεια περισσότερων από 70 εργαστηρίων και εκπαιδευτικών συναντήσεων με τις αρχές επιβολής του νόμου και τους εισαγγελείς σε διάφορες χώρες – από την Ασία έως την Ευρώπη και την Αμερική.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ισραήλ, τις Κάτω Χώρες, τις Φιλιππίνες, τη Σουηδία, τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη και το Ηνωμένο Βασίλειο – για να αναφέρουμε μόνο μερικές από αυτές.

Το πρόγραμμα κατάρτισης για την επιβολή του νόμου είναι πραγματικά το πρώτο του είδους του και αποτελεί εύσημο για τη βιομηχανία κρύπτο όσον αφορά την αναγνώριση της σημασίας της παγκόσμιας ασφάλειας και συμμόρφωσης.

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν από τους ανώτερους ερευνητές και τους εμπειρογνώμονες συμμόρφωσης που διαθέτουμε.

Καλύπτουμε τις βασικές αρχές της κρυπτογράφησης και της υποκείμενης τεχνολογίας της, τους εξελισσόμενους νόμους και τους κανονισμούς του κλάδου και, κυρίως, τα εργαλεία και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η ομάδα μας για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Χτίζοντας προς τα εμπρός


Ας το γνωρίζουν οι αρνητές και οι επίδοξοι εγκληματίες: τα κρύπτο δεν είναι το εγκληματικό εργαλείο που συχνά παρουσιάζουν τα μέσα ενημέρωσης. Ούτε είναι μια άνομη περιοχή που διέπεται από τα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης που αρνούνται να συνεργαστούν με τις αρχές επιβολής του νόμου.

Τα κρύπτο ΔΕΝ είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για παράνομες δραστηριότητες. Ξέρω ότι αυτή είναι η αλήθεια για την Binance, τουλάχιστον.

Για να ανακεφαλαιώσουμε, το 2022, η ομάδα μας έχει:

Ανταποκρίθηκε σε πάνω από 47.000 αιτήματα επιβολής του νόμου

Αύξησε το προσωπικό ασφάλειας και συμμόρφωσης κατά περισσότερο από 500%.

Συμμετείχε σε πάνω από 70 εργαστήρια κατά του ηλεκτρονικού εγκλήματος με την παγκόσμια επιβολή του νόμου

Έγινε η πρώτη εταιρεία blockchain και κρύπτο που εντάχθηκε στην Εθνική Συμμαχία Κυβερνο-εγκληματολογίας και Εκπαίδευσης (NCFTA)

Ο κατάλογος εδώ είναι μόνο ένα μικροσκοπικό, αν και κρίσιμο, μέρος του έργου που έχει επιτελέσει η ομάδα μας για την ασφάλεια και τη συμμόρφωση κατά το τελευταίο έτος. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού που κάνουμε γίνεται στο παρασκήνιο, κρυμμένο από τα φώτα της δημοσιότητας και σπάνια αναγνωρίζεται από τα μέσα ενημέρωσης ή το ευρύτερο κοινό.

Ενώ γιορτάζουμε αυτά τα επιτεύγματα, η ομάδα μας τροφοδοτείται καθημερινά από τις μικρές νίκες: τους κακοποιούς που βοηθάμε να σταματήσουν, τους ανθρώπους στους οποίους είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε κλεμμένα κεφάλαια και τους πράκτορες επιβολής του νόμου που έχουν τη δυνατότητα να επιλύουν υποθέσεις χρησιμοποιώντας τις γνώσεις από τα εργαστήριά μας.

Στη Binance, αναγνωρίζουμε ότι η βιώσιμη και ασφαλής ανάπτυξη ολόκληρου του οικοσυστήματος κρύπτο απαιτεί συνεργασία και διάλογο με την παγκόσμια επιβολή του νόμου, και ανυπομονώ να συνεχίσουμε αυτό το τόσο σημαντικό έργο από κοινού τους επόμενους μήνες και χρόνια.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.binance.com/en/blog/leadership/inside-binances-fight-against-crypto-crime-5422427314690193337?ref=AZTKZ9XS&utm_source=BinanceTwitter&utm_medium=GlobalSocial&utm_campaign=GlobalSocial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X