Η έκθεση της Coinbase δείχνει δραματική αύξηση των ερευνών επιβολής του νόμου παγκοσμίως
coinbase

Η έκθεση της Coinbase δείχνει δραματική αύξηση των ερευνών επιβολής του νόμου παγκοσμίως

Το ανταλλακτήριο κρύπτο αναφέρει ότι ο συνολικός αριθμός των αιτημάτων αυξήθηκε κατά 66%, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να παράγουν μακράν τα περισσότερα: οι ΗΠΑ και τρεις ευρωπαϊκές χώρες έκαναν το 80% όλων των αιτημάτων.

Η Coinbase είδε τα αιτήματα παροχής πληροφοριών από τις αρχές επιβολής του νόμου να αυξάνονται κατακόρυφα κατά το τελευταίο έτος, ανέφερε το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στην τελευταία του έκθεση διαφάνειας. Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτημάτων προήλθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και συνδέθηκε με ποινικές έρευνες.

Η νέα έκθεση διαφάνειας της Coinbase καλύπτει τα τέσσερα τελευταία τρίμηνα που ολοκληρώνονται με τον Σεπτέμβριο. Σε αυτό το διάστημα, το ανταλλακτήριο έλαβε 12.320 αιτήματα παροχής πληροφοριών από τις διωκτικές αρχές, μια αύξηση περίπου 66%. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσώπευαν 5.304, ή το 43%, αυτών των αιτημάτων. Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Ισπανία υπέβαλαν από 1.000 έως 2.000 αιτήματα το καθένα. Αυτές οι τέσσερις χώρες αντιπροσώπευαν το 80% των αιτημάτων, ενώ 57 άλλες χώρες υπέβαλαν επίσης αιτήματα.

Οι 1.304 αιτήσεις από την Ισπανία αντιπροσωπεύουν αύξηση 940%. Ήταν μία από τις έξι χώρες που είχαν υπερδιπλασιάσει τα αιτήματά τους το τελευταίο έτος. Είκοσι μία χώρες απέστειλαν αιτήματα για πρώτη φορά κατά την περίοδο αναφοράς, συμπεριλαμβανομένης της Τσεχικής Δημοκρατίας, η οποία απέστειλε 104 από αυτά.

“Η Coinbase μπορεί να παράγει ορισμένες πληροφορίες πελατών, όπως το όνομα, η πρόσφατη διεύθυνση IP σύνδεσης/αποσύνδεσης και οι πληροφορίες πληρωμής- αυτού του είδους οι πληροφορίες μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο αιτημάτων από κυβερνητικές υπηρεσίες και υπηρεσίες επιβολής του νόμου όταν ένας πελάτης χρησιμοποιεί μία από τις εφαρμογές μας ή τον ιστότοπό μας, όπως περιγράφεται στην πολιτική απορρήτου μας.”
“Στόχος μας είναι επίσης να παρέχουμε ανώνυμα ή συγκεντρωτικά δεδομένα που βοηθούν τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τις κυβερνητικές υπηρεσίες στο έργο τους, όπου αυτό είναι δυνατό”, προστίθεται στην έκθεση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase, Brian Armstrong, δήλωσε σε συνέντευξή του νωρίτερα τον Δεκέμβριο ότι τα έσοδα από τις συναλλαγές του ανταλλακτηρίου μειώθηκαν κατά το ήμισυ περίπου το τελευταίο έτος. Η Coinbase έχει 108 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/coinbase-report-shows-dramatic-increase-in-law-enforcement-enquiries-worldwide

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X