Η εφαρμογή Crypto Payments MoonPay Κερδίζει την εγγραφή της ρυθμιστικής αρχής του Ηνωμένου Βασιλείου
cryptocurrency governments / banks

Η εφαρμογή Crypto Payments MoonPay Κερδίζει την εγγραφή της ρυθμιστικής αρχής του Ηνωμένου Βασιλείου

Η εταιρεία ήταν εγγεγραμμένη στην Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς από την Παρασκευή, γεγονός που σηματοδοτεί τη συμμόρφωση με τους κανόνες για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η εφαρμογή πληρωμών κρυπτονομισμάτων MoonPay εξασφάλισε την εγγραφή της στην Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) του Ηνωμένου Βασιλείου, υποδηλώνοντας τη συμμόρφωση με τους τοπικούς κανόνες για το ξέπλυμα χρήματος.
Η εταιρεία, η οποία παρέχει μια προγραμματιστική διεπαφή που ασχολείται με τις διαδικασίες για την ταυτοποίηση των πελατών και την καταπολέμηση της απάτης, εμφανίζεται στο μητρώο της FCA από τις 9 Δεκεμβρίου.
Συμμετέχει σε μια σειρά από εταιρείες όπως η Bitpanda (ανταλλακτήριο κρύπτο), η εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας Revolut και η Tullett Prebon (πάροχος χρηματοοικονομικών υποδομών), αποκτώντας ένα καθεστώς που έχει δει πολλές εταιρείες κρύπτο να μένουν στο περιθώριο. Μιλώντας στους νομοθέτες την Τετάρτη, αξιωματούχοι της FCA δήλωσαν ότι μόνο το 5% των αιτήσεων που ελήφθησαν στο πλαίσιο ενός πρόσφατου καθεστώτος προσωρινής καταχώρισης για τον τομέα των κρύπτο ήταν μέχρι το μηδέν.

“Το 73% των αιτήσεων είτε έχουν αποσυρθεί είτε έχουν αποτύχει”, δήλωσε η Sarah Pritchard, εκτελεστική διευθύντρια αγορών της FCA, στους νομοθέτες της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής των Κοινοτήτων. “Αυτό είναι το πιο σημαντικό ποσοστό απόσυρσης ή αποτυχίας που είχαμε ποτέ όταν αναλάβαμε μια νέα αρμοδιότητα όπως αυτή”.
Η FCA έχει επί του παρόντος περιορισμένη δικαιοδοσία στον κλάδο των κρύπτο, αλλά αναμένει να της δοθούν νέες εξουσίες όταν οι νομοθέτες θέσουν σε ισχύ το νομοσχέδιο για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και τις αγορές.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2022/12/12/crypto-payments-app-moonpay-gains-uk-regulator-registration/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X