Έρευνα δείχνει ότι Centralized Exchanges είχαν τις περισσότερες επισκέψεις φέτος από Αμερικανούς, Κορεάτες και Ρώσους
cryptocurrency

Έρευνα δείχνει ότι Centralized Exchanges είχαν τις περισσότερες επισκέψεις φέτος από Αμερικανούς, Κορεάτες και Ρώσους

Οι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών, της Νότιας Κορέας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας ήταν οι πιο συχνοί χρήστες σε Centralized Exchanges φέτος, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Το εύρημα έρχεται μετά το θεαματικό κραχ του FTX, μιας από τις μεγαλύτερες τέτοιες πλατφόρμες, εν μέσω αυστηρότερων κανονισμών και λιγότερων νέων χρηστών.

Οι ΗΠΑ προηγούνται σε αριθμό χρηστών CEX, η Τουρκία και η Ιαπωνία βρίσκονται επίσης στην κορυφή όσον αφορά την επισκεψιμότητα

Οι ΗΠΑ, η Νότια Κορέα και η Ρωσία μαζί αντιπροσωπεύουν το 22% όλων των επισκέψεων σε Centralized ανταλλακτήρια (CEX) για κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση 2022-2023 «Global Crypto Industry Overview and Trends» που εκπονήθηκε από την Huobi Research . Η εκτίμηση βασίζεται σε δεδομένα από τα 100 κορυφαία CEX για ενεργούς χρήστες, βάθος συναλλαγών, όγκο συναλλαγών και αξιοπιστία.

Με μερίδιο που ξεπερνά το 9%, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο εμφανής ηγέτης όσον αφορά τον απόλυτο αριθμό χρηστών κρύπτο που δημιουργούν κίνηση CEX. Η Νότια Κορέα, η Ρωσία, η Τουρκία και η Ιαπωνία ακολουθούν με 7,4%, 6,1%, 5,6% και 3,8% αντίστοιχα.

Έρευνα δείχνει ότι οι κεντρικές ανταλλαγές είχαν τις περισσότερες επισκέψεις φέτος από Αμερικανούς, Κορεάτες και Ρώσους

Οι οδηγοί είναι διαφορετικοί σε κάθε περίπτωση – από την υψηλή ανεργία και τις τιμές κατοικιών που στρέφουν τους νέους στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία προς τις επενδύσεις κρύπτο, μέχρι τις κυρώσεις της Δύσης για τους Ρώσους και τον υπερπληθωρισμό για τους Τούρκους.

Οι συγγραφείς επιμένουν ότι «τα Centralized Exchanges είναι ζωτικής σημασίας στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Αυτά τα ανταλλακτήρια είναι συνήθως φιλικά προς τον χρήστη και πολλοί αρχάριοι σε κρύπτο ξεκινούν με αυτές.» Επισημαίνουν επίσης ότι οι περισσότεροι από τους χρήστες και η ρευστότητα στην αγορά κρύπτο συγκεντρώνονται σε Centralized Exchanges.

Ωστόσο, τα ευρήματα έρχονται μετά το κραχ της FTX, ενός από τα μεγαλύτερα CEX που υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στις 11 Νοεμβρίου εν μέσω ζητημάτων ρευστότητας. Οι ερευνητές το αποκαλούν «το περιστατικό της χρονιάς από την είσοδο στην τρέχουσα bear market» και σημειώνουν ότι είναι μέρος μιας σειράς, που περιλαμβάνει επίσης την κατάρρευση της Terra και την πτώχευση της 3AC.

Η μελέτη αποκαλύπτει περαιτέρω ότι το συνολικό μέγεθος της αγοράς των CEX μειώθηκε πιο σημαντικά το 2022 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ο αριθμός των μοναδικών επισκεπτών μειώθηκε κατά 24%. «Η συνεχής ζοφερή κατάσταση της αγοράς και τα υποτιμούμενα περιουσιακά στοιχεία καταθλίβουν τους υπάρχοντες χρήστες», εξηγεί η έκθεση. Ταυτόχρονα, η αύξηση των νέων χρηστών μειώθηκε στα 25 εκατομμύρια από 194 εκατομμύρια το 2021.

Οι κανονισμοί για των Centralized Exchanges γίνονται αυστηρότεροι σε βασικές δικαιοδοσίες σε όλο τον κόσμο

Η Huobi Research σημειώνει επίσης ότι οι κανονισμοί για τα Centralized Exchanges κρυπτονομισμάτων γίνονται αυστηρότεροι παγκοσμίως μετά τη χρεοκοπία του FTX, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων εντός της αλυσίδας, και ότι οι ρυθμιστικές αρχές ενδέχεται να υποχρεώσουν τους CEX να δημοσιοποιήσουν την απόδειξη χρηματικών ποσών ή να απαιτήσουν να διατηρήσουν ένα ποσό κεφαλαίων σε αποθεματικό.

Έρευνα δείχνει ότι οι κεντρικές ανταλλαγές είχαν τις περισσότερες επισκέψεις φέτος από Αμερικανούς, Κορεάτες και Ρώσους

Φέτος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για τη διασφάλιση υπεύθυνης ανάπτυξης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, η ΕΕ ενέκρινε τη νομοθεσία της για τις αγορές κρύπτο περιουσιακών στοιχείων (MiCA), η Ρωσία εργάζεται για να επεκτείνει το νομικό της πλαίσιο για τα κρύπτο και η Νότια Κορέα ψήφισε οκτώ σχετικούς κανονισμούς .

Σε αυτό το πλαίσιο, η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση ( defi ) έχει γίνει μια από τις αγορές κρύπτο με ραγδαία ανάπτυξη, το αποκορύφωμα του συγγραφέα. Παρά μια σειρά δυσμενών περιστατικών και σε αυτόν τον τομέα, οι πιο έμπειροι χρήστες του defi παραμένουν σίγουροι για την ανάκτηση και τη μακροπρόθεσμη αξία του defi.

Με σχεδόν το 32% της κίνησης, οι ΗΠΑ έχουν επίσης το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτό το τμήμα. Η Βραζιλία είναι δεύτερη, με λίγο πάνω από 5%, ακολουθούμενη από αρκετές ανεπτυγμένες χώρες, σε αντίθεση με την αγορά CEX, δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τον Καναδά και τη Γερμανία, που έχουν σημαντική κίνηση ντεφι.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/research-shows-centralized-exchanges-saw-the-most-visits-this-year-from-americans-koreans-russians/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X