Αμερικανός γερουσιαστής: Δεν υπάρχει «κανένας λόγος» να υπάρχουν κρύπτο
cryptocurrency

Αμερικανός γερουσιαστής: Δεν υπάρχει «κανένας λόγος» να υπάρχουν κρύπτο

Ο Jon Tester είναι ένας από τους πολλούς Δημοκρατικούς γερουσιαστές που σφυροκοπούν τα κρύπτο τον τελευταίο καιρό, υποστηρίζοντας ότι ο τομέας δεν υποστηρίζεται από τίποτα και δεν παρέχει τίποτα, επομένως δεν υπάρχει «κανένας λόγος» για να υπάρχει.

Ένας άλλος κρυπτοσκεπτικιστής γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ελεύθερος, με τον Δημοκρατικό Jon Tester να δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν βλέπει «κανένα λόγο για τον οποίο» πρέπει να υπάρχουν κρύτπτο.

Ο Tester είναι ο ανώτερος γερουσιαστής της Μοντάνα και κατέχει θέση εκεί από το 2007. Υπηρετεί επίσης στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας , η οποία είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που εμπλέκονται στη συνεχιζόμενη συζήτηση για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ .

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στις 11 Δεκεμβρίου στο Meet the Press του NBC , ο Tester υποστήριξε ότι καθώς τα κρύπτο δεν έχουν καμία πραγματική αξία, ο τομέας δεν πρέπει να ρυθμίζεται, καθώς αυτό θα του έδινε νομιμότητα.

«Δεν μπόρεσε να περάσει το τεστ όσφρησης για μένα. Δεν κατάφερα να βρω κανέναν που να ήταν σε θέση να μου εξηγήσει τι υπάρχει εκτός από συνθετικά […] που δεν σημαίνει τίποτα», είπε, προσθέτοντας ότι:

«Το πρόβλημα είναι αν το ρυθμίσουμε, και το επεσήμανα σε μερικούς από τους ρυθμιστικούς φορείς εδώ πριν από μία ή δύο εβδομάδες, εάν το ρυθμίσουμε, μπορεί να του δώσει την ικανότητα των ανθρώπων να πιστεύουν ότι είναι πραγματικό».

Σύμφωνα με αυτή τη σκέψη, ο Tester συνέχισε δηλώνοντας ότι δεν βλέπει «κανένα λόγο για τον οποίο θα έπρεπε να υπάρχουν αυτά τα πράγματα».

Η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων δεν διστάζει να επικρίνει τις αντικρύπτο παρατηρήσεις του γερουσιαστή και την αυτοπαραδεκτή έλλειψη γνώσης των κρύπτο, με τον χρήστη @BS0064 να λέει ότι «είναι πάντα καλό να βλέπεις ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα για το τι μιλούν να εκφράσουν πραγματικά ισχυρές απόψεις για το θέμα».

Επίσης, ο @blocknonprofit υποστήριξε, «είναι πραγματικό… φανταστείτε ότι όλα αυτά τα κρυπτονομίσματα είναι απλώς μετοχές τεχνολογίας που δεν διαπραγματεύονται σε παραδοσιακά χρηματιστήρια που χρησιμοποιούνται σήμερα».

Τα πιο πρόσφατα πειθαρχικά σχόλια του Tester έρχονται μόλις μερικές εβδομάδες αφότου είπε στην startup μέσων ενημέρωσης Semafor ότι ο τομέας ήταν «όλα μαλακίες» και ότι δεν μπορεί «να καταλάβει τι τον υποστηρίζει».

Το άρθρο της Semafor την 1η Δεκεμβρίου ήταν επίσης γεμάτο με αρνητικές θέσεις για τα κρυπτονομίσματα από ένα σωρό Δημοκρατικούς γερουσιαστές, με την Elizabeth Warren που μισεί τα κρυπτονομίσματα να μπαίνει σκληρά σημειώνοντας: “Τέλος, υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που σφυρίζουν τη βλακεία”.

Ο Μπέρνι Σάντερς ήταν τουλάχιστον πιο διπλωματικός, δηλώνοντας ότι «δεν είναι μεγάλος θαυμαστής» των κρύπτο.

Σχολιάζοντας το άρθρο μέσω Twitter, ο συντάκτης της Semafor Washington, Τζόρνταν Βάισμαν, πρότεινε ότι από τη στιγμή που έπεσε η κατάρρευση του FTX, «οι Δημοκράτες ξαφνικά αισθάνονται ελεύθεροι να πουν τι πραγματικά σκέφτονται για τη βιομηχανία κρύπτο».

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/us-senator-there-s-no-reason-why-crypto-should-exist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X