Είναι σε εξέλιξη ένα κραχ στο τέλος του έτους;
ΓΝΩΜΗ

Είναι σε εξέλιξη ένα κραχ στο τέλος του έτους;

Πολλοί μεμονωμένοι επενδυτές φοβούνται, φοβούνται μέχρι θανάτου. Η αγορά το 2022 ήταν τόσο αβέβαιη και δημιούργησε τόση ζημιά σε μεμονωμένα ονόματα, ήταν τόσο δύσκολο να προβλεφθεί, που αισθάνθηκε συντριπτική. Κατά συνέπεια, η κυρίαρχη σκέψη επί του παρόντος είναι ότι ένα χρηματιστηριακό κραχ το 2023 βρίσκεται σε εξέλιξη. Παρακάτω είναι μερικά σημεία δεδομένων που δείχνουν πόσο ανήσυχοι είναι οι επενδυτές. Ταυτόχρονα, από μια αντίθετη προοπτική, αυτά τα σημεία δεδομένων μπορεί να προβλέψουν ότι η αγορά είναι ελκυστική για μακροπρόθεσμες χρηματιστηριακές θέσεις.

Στο InvestingHaven, είπαμε ότι η αγορά δεν θα κινηθεί 50% χαμηλότερα σε αντίθεση με όσα λένε οι γκουρού . Τα παρακάτω σημεία δεδομένων υποστηρίζουν αυτή τη διατριβή, βρίσκουμε συνεχείς αποδείξεις της επενδυτικής μας διατριβής ότι η αγορά δεν θα καταρρεύσει, αντίθετα.

Ο λόγος για αυτόν τον φόβο είναι η αβεβαιότητα αλλά και ο αριθμός των σημαντικών πτώσεων. Όπως φαίνεται στο πρώτο γράφημα, από την Bespoke Investment, ο αριθμός των πτώσεων μίας ημέρας άνω του 1% είναι 61, μέχρι στιγμής, το 2022. Μόνο το 2002 και το 2008 η αγορά τύπωσε περισσότερες τέτοιες πτώσεις.

Η αντίθετη θέση : τα χρόνια που ακολούθησαν αυτά τα δύο ακραία χρόνια ήρθαν με πολύ λιγότερες τέτοιες πτώσεις.

Ακολουθεί η αντίδραση των μεμονωμένων επενδυτών: ο αριθμός των διαδοχικών εβδομάδων κατά τις οποίες ο αριθμός των μεμονωμένων επενδυτών με πτώση υπερτερεί του αριθμού των ανοδικών επενδυτών έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών. Σκέψου το. Επίσης, προσπαθήστε να καταλάβετε ΓΙΑΤΙ συμβαίνει αυτό. Εδώ είναι η σκέψη μας: χαρτοφυλάκια έχουν σφαγιαστεί, οι επενδυτές έχουν κάνει τρομερά λάθη όσον αφορά τις εισόδους και τις εξόδους (ίσως αντιληπτά λάθη, αδύνατο να γνωρίζουμε ακριβώς), περιουσίες χάνονται.

Η αντίθετη θέση : όταν το αίμα είναι στους δρόμους…

Δεν είναι μόνο συναίσθημα. Είναι επίσης η δραστηριότητα των επιλογών που είναι ακραία. Οι επενδυτές φοβούνται ΚΑΙ τοποθετούνται ανάλογα. Η αναλογία put/call είναι ιστορικά υψηλή, υπέρ της δραστηριότητας των επιλογών πώλησης. Το διάγραμμα προσφέρθηκε από την Yardeni Research.

Η αντίθετη θέση : τι συμβαίνει στην αγορά εάν και όταν κλείσουν αυτά τα δικαιώματα πώλησης; Το κοντό κάλυμμα θα είναι τεράστιο! Το μόνο ερώτημα είναι ΠΟΤΕ κατά την ταπεινή μας γνώμη.

Θα προσθέσουμε ένα ακόμη σχετικό σημείο δεδομένων στο μείγμα: VIX of VIX, μακροπρόθεσμα.

Παρακάτω είναι το εβδομαδιαίο διάγραμμα VIX of VIX. Σκεφτείτε το ως το αναμενόμενο επίπεδο μεταβλητότητας για το VIX. Πρέπει να διαβάσουμε αυτόν τον δείκτη με πολύ διαφορετικό τρόπο ως κανονικό γράφημα δεικτών μεταβλητότητας όπως το VIX. Αυτό είναι το σχόλιο από την ειδοποίησή μας για το Σαββατοκύριακο στο Trade Alerts:

Η διάμεση τιμή αυτού του δείκτη είναι 85 μονάδες. Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον είναι να παρακολουθείτε τις περιόδους στις οποίες το VIX of VIX διαπραγματεύτηκε κάτω από 85 μονάδες. Κάθε φορά που αυτός ο δείκτης περνούσε αρκετούς μήνες κάτω από τις 85 μονάδες, συνέπεσε με μια ανοδική τάση στη χρηματιστηριακή αγορά. Είναι ενδιαφέρον ότι κοιτάζοντας τους κίτρινους κύκλους, βλέπουμε πώς το VIX of VIX πέρασε αρκετούς μήνες κάτω από 85 πόντους ακριβώς στην αρχή των επόμενων ετών: 2013, 2017, 2019. Αυτήν τη στιγμή, υπάρχει μια προσπάθεια να παραμείνει γύρω ή κάτω από τους 85 βαθμούς .

Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να εξετάσουμε το VIX of VIX ως επιβεβαίωση ότι το 2023 θα είναι ανοδικό για τις αγορές, αλλά τα πρώτα σημάδια είναι εκεί.

βιξ του βιξ

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πράγματα, πιστεύουμε ότι η αγορά είναι έτοιμη για μια μεγαλύτερη κίνηση στις αρχές του 2023. Η έκπληξη θα είναι προς τα πάνω, η δύναμη του κοντού καλύμματος θα είναι τρελή είναι αυτό που σκεφτόμαστε. Βραχυπρόθεσμα, όλα μπορούν να συμβούν, μεγαλύτερες πτώσεις μπορεί να συμβούν. Αλλά μια συντριβή 50%; Μην το νομίζεις!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://investinghaven.com/markets-stocks/is-a-year-end-crash-underway/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X