Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα θέσει όριο 10.000 ευρώ στις πληρωμές σε μετρητά. Συναλλαγές άνω των 1.000 € σε κρύπτο θα ελέγχονται
bitcoin cryptocurrency governments / banks

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα θέσει όριο 10.000 ευρώ στις πληρωμές σε μετρητά. Συναλλαγές άνω των 1.000 € σε κρύπτο θα ελέγχονται

Τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνήλθαν για να καθορίσουν ένα νέο όριο στις αγορές με μετρητά και να ενισχύσουν τους ελέγχους στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων. Στις 6 Νοεμβρίου το μπλοκ συμφώνησε να θέσει όριο 10.000 ευρώ (10.557 $) στις πληρωμές με μετρητά και να ασκήσει ισχυρότερη εποπτεία σε συναλλαγές κρύπτο άνω των 1.000 ευρώ (1.055 $).

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα περιορίσει τη χρήση μετρητών, φαινομενικά για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ανακοινώσει ένα σύνολο νέων οδηγιών για να καταστήσουν πιο δύσκολη τη χρήση μετρητών και άλλων εναλλακτικών νομισμάτων όπως τα κρύπτο για εγκληματικούς σκοπούς. Στις 6 Νοεμβρίου, το μπλοκ ενέκρινε ένα νέο όριο για πληρωμές σε μετρητά, το οποίο θα επιτρέπει έως και 10.000 € (10.557 $) σε όλες τις χώρες που είναι μέλη της ένωσης. Ωστόσο, θα επιτραπεί στις χώρες να μειώσουν το όριο ακόμη περισσότερο.

Επί του παρόντος, η Ισπανία έχει ένα από τα χαμηλότερα όρια από αυτή την άποψη, επιτρέποντας στους πολίτες να πληρώνουν μόνο έως και 1.000 ευρώ (1.055 $) με μετρητά. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εξέφρασε τη διαφωνία της με αυτό το 2018, όταν το ίδρυμα χαρακτήρισε το μέτρο ως «δυσανάλογο», καθώς θα μπορούσε να περιορίσει τη χρήση μετρητών ως αποτελεσματικό νόμιμο χρήμα.

Δεν είναι μόνο οι πληρωμές σε μετρητά που θα επηρεαστούν από αυτόν τον νέο γύρο μέτρων. Άλλοι τομείς, συμπεριλαμβανομένου του κοσμήματος και της χρυσοχοΐας, θα αντιμετωπίσουν επίσης αυξημένο έλεγχο από τον οργανισμό.

Ο Zbynek Stanjur, υπουργός Οικονομικών της Τσεχικής Δημοκρατίας, δήλωσε:

Οι πληρωμές με μετρητά άνω των 10.000 ευρώ θα είναι αδύνατες. Η παραμονή ανώνυμη κατά την αγορά ή την πώληση περιουσιακών στοιχείων κρύπτο θα είναι πολύ πιο δύσκολη. Η απόκρυψη πίσω από πολλά επίπεδα εταιρικής ιδιοκτησίας δεν θα λειτουργεί πλέον. Θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να ξεπλύνετε βρώμικα χρήματα με κοσμήματα ή χρυσοχοΐα.

Το μπλοκ θα εισαγάγει επίσης μια νέα ταξινόμηση συστήματος χωρών που θα αντικατοπτρίζει το επίπεδο συμμόρφωσης καθεμιάς με τις συστάσεις της Ομάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης (FATF), συμπεριλαμβανομένων των γκρίζων και μαύρων λιστών.

Περιλαμβάνονται επίσης συναλλαγές κρύπτο

Όπως δήλωσε ο Stanjur, τα κρυπτονομίσματα θα συμπεριληφθούν επίσης ως μέρος αυτού του συνόλου μέτρων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε ότι οι συναλλαγές κρύπτο με αξία άνω των 1.000 ευρώ (1.055 $) θα αντιμετωπίσουν έρευνες δέουσας επιμέλειας από τους παρόχους υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων (VASP) που τις διευκολύνουν.

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υποβάλει τους VASP στο ίδιο επίπεδο ελέγχου κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας που αντιμετωπίζουν ήδη άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Αυτά τα ανταλλακτήρια και οι πάροχοι θεματοφυλακής θα πρέπει να εισαγάγουν στοιχεία μετριασμού του κινδύνου όταν ασχολούνται με πορτοφόλια που φιλοξενούνται από τους ίδιους και άλλα ειδικά μέτρα που στοχεύουν στον έλεγχο των διασυνοριακών πληρωμών με χρήση κρυπτονομισμάτων.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/european-union-to-put-a-10000-euro-limit-on-cash-payments-transactions-over-e1000-in-crypto-will-be-scrutinized/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X