Ο CZ επιβεβαιώνει ότι οι ασυνήθιστες κινήσεις των τιμών συμβολαίων στην Binance δεν σχετίζονται με hack
binance

Ο CZ επιβεβαιώνει ότι οι ασυνήθιστες κινήσεις των τιμών συμβολαίων στην Binance δεν σχετίζονται με hack

Στις 11 Δεκεμβρίου, η Binance εξέδωσε μια ειδοποίηση σχετικά με μη φυσιολογικές κινήσεις τιμών για ορισμένα ζεύγη συναλλαγών. Ως αποτέλεσμα, το ανταλλακτήριο ξεκίνησε μια έρευνα για τον περιορισμό ύποπτων λογαριασμών που ευθύνονται για το ζήτημα.

Το ανταλλακτήριο Binance άρχισε να ερευνά ύποπτη συμπεριφορά στην πλατφόρμα του, αφού παρατήρησε μη φυσιολογικές κινήσεις τιμών για ορισμένα ζεύγη συναλλαγών που αφορούσαν tokens – Sun Token (SUN), Ardor (ARDR), Osmosis (OSMO), FUNToken (FUN) και Golem (GLM). Σχεδόν 40 λεπτά μετά την έρευνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng ‘CZ’ Zhao, αποκάλυψε ότι οι διακυμάνσεις των τιμών “φαίνεται να είναι απλώς συμπεριφορά της αγοράς”.

Στις 11 Δεκεμβρίου στις 3:10 π.μ. ET, η Binance εξέδωσε μια ειδοποίηση σχετικά με μη φυσιολογικές κινήσεις τιμών για ορισμένα ζεύγη συναλλαγών. Το ανταλλακτήριο ξεκίνησε μια έρευνα για τον περιορισμό ύποπτων λογαριασμών που ευθύνονται για το ζήτημα. Προς ανακούφιση των επενδυτών, η έρευνα της Binance δεν έδειξε την πιθανότητα παραβίασης λογαριασμών ή κλεμμένων κλειδιών API.

Με τα λόγια του CZ:

«Ένας άνθρωπος κατέθεσε χρήματα και άρχισε να αγοράζει. (Οι χάκερ δεν καταθέτουν). Ακολούθησαν και άλλοι. Δεν μπορώ να δω τη σύνδεση μεταξύ των λογαριασμών.”

Ωστόσο, το ανταλλακτήριο έλαβε προληπτικά μέτρα κατά πιθανής χειραγώγησης. Μπλόκαρε προσωρινά τις αναλήψεις για ορισμένους λογαριασμούς που είχαν κέρδη κατά τη διάρκεια της αστάθειας, κάτι που, σύμφωνα με τον CZ, προκάλεσε παράπονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο CZ εξέτασε περαιτέρω τις ανησυχίες που σχετίζονται με τη συγκέντρωση και την παρέμβαση της εταιρείας κατά τη διάρκεια παρόμοιων περιπτώσεων, καθώς δήλωσε, «Υπάρχει ισορροπία στο πόσο πρέπει να παρέμβουμε».

Όταν ρωτήθηκε για τη δυνατότητα χρήσης κλεμμένων ή παραβιασμένων λογαριασμών για τη διενέργεια χειραγωγικών συναλλαγών, ο CZ διευκρίνισε ότι η Binance παρακολουθεί ενεργά τέτοιους λογαριασμούς, προσθέτοντας ότι:

«Αν αφήσετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας σε μια πλατφόρμα τρίτου μέρους που δέχεται εισβολή και ο χάκερ είναι προσεκτικός στη χρήση της, μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί από την πλευρά μας. Αλλά προσπαθούμε».

Η Binance επιβεβαίωσε ότι θα ενημερώνει τους επενδυτές μόλις οι συνεχιζόμενες έρευνες αποκαλύψουν νέες πληροφορίες σχετικά με τις συνεχιζόμενες κινήσεις των τιμών.

Η κακή πρόθεση του Διευθύνοντος Συμβούλου της FTX, Sam Bankman-Fried, άφησε πίσω τη βιομηχανία κρύπτο για μερικά χρόνια, δήλωσε ο CZ κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής Fintech της Ινδονησίας 2022.

«Νομίζω ότι βασικά έχουμε μείνει πίσω μερικά χρόνια τώρα. Οι ρυθμιστικές αρχές θα εξετάσουν δικαίως αυτόν τον κλάδο πολύ, πολύ πιο σκληρά, κάτι που είναι μάλλον καλό, για να είμαι ειλικρινής», πρόσθεσε ο CZ, τονίζοντας ότι το επεισόδιο ήταν καταστροφικό για τον κλάδο.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/abnormal-token-price-movements-on-binance-not-hack-related-confirms-cz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X