Η εταιρεία εξόρυξης Argo Blockchain σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση πτώχευσης
cryptocurrency Mining

Η εταιρεία εξόρυξης Argo Blockchain σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση πτώχευσης

Η Argo Blockchain , μια εταιρεία που εξορύσσει κρυπτονομίσματα , δημοσιοποίησε τις προθέσεις της να κηρύξει πτώχευση νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν, στις 12 Δεκεμβρίου, λόγω διοικητικού λάθους.

Ο Will Foxley, ο Διευθυντής Περιεχομένου της Compass Mining, ήταν αυτός που δημοσίευσε για πρώτη φορά ένα στιγμιότυπο οθόνης της ειδικής ανακοίνωσης που έκανε η Argo Blockchain στις 9 Δεκεμβρίου.

Στην εργασία με τον τίτλο «Ειδικές Πληροφορίες για Ενδιαφερομένους» περιλαμβανόταν μια Ειδική Ανακοίνωση της Argo, η οποία αποκάλυψε ότι η εταιρεία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων θα καταθέσει οικειοθελώς αίτηση για προστασία σύμφωνα με το Κεφάλαιο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών σε μόλις δύο ημέρες από τώρα.

Ο Foxley συνέχισε λέγοντας ότι τον κάνει να λυπάται που βλέπει τόσες πολλές λαμπρές ομάδες να ξεπλένονται από τα σκληρά οικονομικά δεδομένα της εξόρυξης, αλλά ταυτόχρονα ευχήθηκε σε όλους εκείνους που αντιμετώπιζαν την καταιγίδα την καλύτερη επιτυχία.

Τι συμβαίνει με την Argo Blockchain

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, η διαπραγμάτευση των μετοχών της Argo Blockchain (ARBK), η οποία εδρεύει στο Λονδίνο, σταμάτησε τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο συγκεκριμένος λόγος της αναστολής δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις οφείλεται στο ότι πρόκειται να βγει μια σημαντική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε τότε η εταιρεία στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, σε περίπτωση που η Argo δεν μπορέσει να εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση, η εταιρεία σύντομα θα αντιμετωπίσει αρνητικές ταμειακές ροές και θα αναγκαστεί είτε να περιορίσει τις δραστηριότητές της είτε παύσουν να δραστηριοποιούνται πλήρως.

Η Argo ανακοίνωσε στα τέλη Οκτωβρίου ότι μια πρόταση για άντληση 27 εκατομμυρίων δολαρίων από στρατηγικό επενδυτή απέτυχε να αποτύχει, με αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής της εταιρείας να πέσει κατακόρυφα περισσότερο από 70%.

Ένα μέρος των περιουσιακών στοιχείων της Argo σε bitcoin χρησιμοποιήθηκε, τον Αύγουστο, για την ικανοποίηση χρεωστικών υποχρεώσεων με υποστήριξη bitcoin που οφείλονται στην Galaxy Digital. Αυτό έγινε πριν από την ανεπιτυχή προσπάθεια χρηματοδότησης τον Οκτώβριο.

Σε σύγκριση με τα 204 ισοδύναμα bitcoin ή bitcoin που εξορύχθηκε τον Οκτώβριο, η επιχείρηση τεχνολογίας blockchain που βρίσκεται στο Λονδίνο εξόρυξε 198 bitcoin ή ισοδύναμα bitcoin τον Νοέμβριο.

Αυτό ήταν ως επί το πλείστον αποτέλεσμα της αύξησης της δυσκολίας χρήσης του δικτύου Bitcoin. Το συνολικό hashrate της επιχείρησης παραμένει αμετάβλητο στα 2,5 exahashes ανά δευτερόλεπτο. Τα κέρδη εξόρυξης για τον μήνα Νοέμβριο ανήλθαν στο 29%, από 32% τον Οκτώβριο.

Η Argo και πολλοί άλλοι εξορύκτες bitcoin που είναι εισηγμένοι στο χρηματιστήριο αντιμετωπίζουν δυσκολίες τον τελευταίο καιρό λόγω του συνδυασμού της πτώσης των τιμών των κρυπτονομισμάτων και των αυξανόμενων δαπανών ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι εξορύκτες Bitcoin αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, γεγονός που μειώνει τη λάμψη του ψηφιακού χρυσού στην πολιτεία του Τέξας. Ως αποτέλεσμα, οι εξορύκτες Bitcoin αφήνουν πίσω τους αυτό που κάποιοι φοβούνται ότι θα είναι μια έρημη περιοχή ημιτελών τοποθεσιών και εγκαταλελειμμένου εξοπλισμού.

Για να πετύχει τον στόχο της να γίνει καταφύγιο για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, η πολιτεία του Τέξας έχει φλερτάρει επιθετικά τους ανθρακωρύχους προσφέροντας φθηνή ενέργεια και ευνοϊκούς κανονισμούς. Ως αποτέλεσμα, πολλοί ανθρακωρύχοι έχουν λάβει δάνεια συνολικού ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσουν ακριβά μηχανήματα και να δημιουργήσουν υποδομές.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.cryptopolitan.com/bitcoin-miner-argo-blockchain-plans-to-file-for-bankruptcy/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X