Ο νόμος περί κρύπτο της Παραγουάης καταργήθηκε μετά το προεδρικό βέτο
Uncategorized

Ο νόμος περί κρύπτο της Παραγουάης καταργήθηκε μετά το προεδρικό βέτο

Ο νόμος για τα κρυπτονομίσματα και την εξόρυξη που ψήφισε το Κογκρέσο της Παραγουάης τον Ιούνιο τέθηκε τελικά στο συρτάρι στις 5 Δεκεμβρίου. Το έγγραφο, το οποίο προσπαθούσε να βάλει τάξη στις δραστηριότητες εξόρυξης και ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων στην Παραγουάη, τελικά απορρίφθηκε αφού απέτυχε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους για την απόρριψη του έλαβε προεδρικό βέτο.

Ο νόμος περί κρύπτο της Παραγουάης καταργήθηκε μετά την υποχώρηση της υποστήριξης

Ο νόμος για τα κρυπτονομίσματα της Παραγουάης που εισήχθη στο Κογκρέσο το 2021 τελικά τέθηκε στο ράφι αφού δεν έλαβε την υποστήριξη που χρειαζόταν στο Αναπληρωματικό Επιμελητήριο. Το σχέδιο, το οποίο τέθηκε σε βέτο τον Σεπτέμβριο από τον Πρόεδρο Mario Abdo, δεν συγκέντρωσε τις ψήφους που απαιτούνται για να απορριφθεί αυτό το βέτο.

Το βέτο είχε προηγουμένως απορριφθεί από τη γερουσία της Παραγουάης, η οποία είχε ως στόχο να εγκρίνει και να περάσει τον νόμο χωρίς προεδρική υποστήριξη. Το βέτο είχε την υποστήριξη της Επιτροπής Βιομηχανίας, Εμπορίου, Τουρισμού και Συνεταιρισμών. ενώ οι επιτροπές Οικονομικών και Οικονομικών Υποθέσεων και Καταπολέμησης της Διακίνησης Ναρκωτικών, Συναφών και Σοβαρών Παράνομων Δραστηριοτήτων απέρριψαν την πρόταση.

Ορισμένοι βουλευτές αμφισβήτησαν το βέτο, δηλώνοντας ότι το ζήτημα των κρυπτονομισμάτων πρέπει να μελετηθεί και να ρυθμιστεί λόγω της σημασίας του. Σε αυτό το πνεύμα, ο αναπληρωτής Sebastian Garcia επέκρινε αυτό το αποτέλεσμα, δηλώνοντας ότι με αυτή την κίνηση, το θέμα των κρυπτονομισμάτων θα παραμείνει σε μια «απόλυτη άτυπη κατάσταση».

Λόγοι για την υποστήριξη της πρότασης βέτο

Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος Mario Abdo και άλλοι βουλευτές για να ασκήσουν πλήρες βέτο σε αυτό το νομοσχέδιο έχει να κάνει με τους προσδιορισμούς που κάνει σχετικά με την ισχύ που παρέχεται στους εξορύκτες κρυπτονομισμάτων. Ο Abdo δήλωσε ότι η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων ήταν μια δραστηριότητα που χαρακτηρίζει «υψηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά μικρή χρήση εργασίας».

Επίσης, ο νόμος έθεσε όρια για τις αμοιβές που πληρώνουν οι εξορύκτες κρύπτο για την ισχύ που παρέχεται στις δραστηριότητές τους. Αυτό θα έρχονταν σε σύγκρουση με τη μέθοδο καθορισμού των τιμολογίων ενέργειας από την Εθνική Διοίκηση Ενέργειας (ANDE), έναν οργανισμό που υποστήριξε επίσης το μέτρο του βέτο αφού βρήκε πολλά αγροκτήματα κρυπτονομισμάτων που ήταν συνδεδεμένα παράνομα στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο αναπληρωτής Arnaldo Samaniego υποστήριξε ότι η απόρριψη της πρότασης βέτο θα έφερνε την ANDE σε δύσκολη θέση, αντιμετωπίζοντας πιθανές απώλειες έως και 30 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο αναπληρωτής Jose Rodriguez υποστήριξε επίσης αυτή τη θέση, εξηγώντας ότι ο οργανισμός δεν μπορούσε να λειτουργήσει με απώλειες που προέρχονται από αυτόν τον νόμο.

Αυτή η εξέλιξη επαναφέρει τις προσπάθειες ρύθμισης των κρυπτονομισμάτων στην Παραγουάη στο πρώτο στάδιο, με τους νομοθέτες να πρέπει για άλλη μια φορά να προτείνουν και να συζητήσουν έναν υποθετικό νέο νόμο για τα κρυπτονομίσματα.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/paraguayan-cryptocurrency-law-shelved-after-presidential-veto/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X