Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ιστότοπου ειδήσεων κρύπτο The Block παραιτείται επειδή δεν αποκάλυψε δάνεια 27 εκατομμυρίων δολαρίων από την Alameda Research
FTX

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ιστότοπου ειδήσεων κρύπτο The Block παραιτείται επειδή δεν αποκάλυψε δάνεια 27 εκατομμυρίων δολαρίων από την Alameda Research

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος Bobby Moran είπε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο Mike McCaffrey είχε «ακατάλληλα» επηρεάσει την κάλυψη του Sam Bankman-Fried, του FTX ή της Alameda Research στον ιστότοπο ειδήσεων.

Ο Bobby Moran του ιστότοπου ειδήσεων κρύπτο the Block ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου μετά την παραίτηση του Mike McCaffrey, ο οποίος φέρεται να χρηματοδότησε την πλατφόρμα μέσω δανείων από την Alameda Research. 

Σε μια ανακοίνωση της 9ης Δεκεμβρίου, ο Moran είπε ότι ο McCaffrey είχε λάβει μια εκτελεστική απόφαση για την αναδιάρθρωση του The Block το 2021, η οποία περιελάμβανε δύο δάνεια συνολικού ύψους 27 εκατομμυρίων δολαρίων από την Alameda Research – ένα hedge fund του FTX Group του πρώην CEO Sam Bankman-Fried. Η Axios ανέφερε ότι υπήρχε επίσης ένα τρίτο δάνειο 16 εκατομμυρίων δολαρίων το 2022 που χρησιμοποίησε ο McCaffrey για να αγοράσει ακίνητα στις Μπαχάμες.

Σύμφωνα με τον Moran, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του The Block απέτυχε να αποκαλύψει τα δάνεια στην ηγετική ομάδα του ιστότοπου, καταδεικνύοντας «σοβαρή έλλειψη κρίσης». Η ηγεσία της πλατφόρμας ζήτησε από τον Μοράν να παραιτηθεί.

“Κανείς στο The Block δεν είχε καμία γνώση αυτής της οικονομικής συμφωνίας εκτός από τον Mike”, είπε ο Moran. «Από τη δική μας εμπειρία, δεν έχουμε δει κανένα στοιχείο ότι ο Mike προσπάθησε ποτέ να επηρεάσει ακατάλληλα την αίθουσα σύνταξης ή τις ερευνητικές ομάδες, ιδιαίτερα στην κάλυψη των SBF, FTX και Alameda Research».

Σύμφωνα με το LinkedIn του McCaffrey, έγινε Διευθύνων Σύμβουλος τον Απρίλιο του 2020 μετά από ξεχωριστές θητείες ως COO και επικεφαλής του προσωπικού στην πλατφόρμα από το 2018. Ο πλέον πρώην Διευθύνων Σύμβουλος φέρεται να ηγήθηκε της κατηγορίας για την εξαγορά μη εργαζομένων μετόχων τον Απρίλιο του 2021, με αποτέλεσμα ο McCaffrey να έχει πλειοψηφικό μερίδιο στην τοποθεσία.

«Είμαι απολύτως απογοητευμένος από αυτά τα νέα, τα οποία ενημερώθηκαν στην εταιρεία σήμερα το απόγευμα», δήλωσε ο αρχισυντάκτης του The Block, Frank Chaparro. “Το σοκ μου βασίζονται σε συναισθήματα απόλυτης αηδίας και προδοσίας από τις πράξεις του Μάικ, απληστία, έλλειψη αποκάλυψης. Είναι κυριολεκτικά αποβράσματα. Κράτησε τον καθένα από εμάς στο σκοτάδι.”

Η σελίδα της πλατφόρμας για τις οικονομικές γνωστοποιήσεις ανέφερε ότι ήταν “πλήρως διαφανής σχετικά με τις δικές μας χρηματοοικονομικές συμμετοχές, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε εμφάνιση μεροληψίας ή ανάρμοστης”. Ο Larry Cermak, αντιπρόεδρος έρευνας του The Block, δημοσίευσε μια λίστα με τις επενδύσεις της Alameda Research στον λογαριασμό του στο Twitter στις 6 Δεκεμβρίου — η οποία περιελάμβανε δύο από τα δάνεια στην πλατφόρμα — αλλά δεν αποκάλυψε οικονομικούς δεσμούς μεταξύ του ιστότοπου ειδήσεων και του hedge fund.

«Ο Μάικ δεν ζήτησε ποτέ από εμένα ή από οποιονδήποτε ερευνητή να καλύψει το FTX ή το SBF με οποιονδήποτε συγκεκριμένο τρόπο», είπε ο Cermak, σύμφωνα με το Axios. “Ή οποιοσδήποτε άλλος, για αυτό το θέμα. Είχαμε απόλυτη διακριτικότητα να κάνουμε τη δουλειά μας.”

Μετά την κατάθεση πτώχευσης της FTX στις 11 Νοεμβρίου, πολλά ειδησεογραφικά μέσα αποκάλυψαν οικονομικούς δεσμούς μεταξύ εταιρειών του Bankman-Fried ή του Ομίλου FTX και πολιτικών προσώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων νομοθετών και από τα δύο μέρη στις επιτροπές που ερευνούν την κατάρρευση του ανταλλκτηρίου. Το The Block έχει επίσης αναφέρει τακτικά για το Bankman-Fried, με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της FTX να κάθεται για μια δίωρη συνέντευξη με τον Chaparro που κυκλοφόρησε στις 5 Δεκεμβρίου.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/ceo-of-crypto-news-site-the-block-resigns-for-failing-to-disclose-27m-loans-from-alameda-research

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X