Αποκλείστηκε η βουλευτής της ΕΕ Καϊλή από το κόμμα στο σκάνδαλο διαφθοράς
governments / banks

Αποκλείστηκε η βουλευτής της ΕΕ Καϊλή από το κόμμα στο σκάνδαλο διαφθοράς

Η Εύα Καϊλή, Ελληνίδα πολιτικός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι συνδέεται με ένα σκάνδαλο που αφορά χρηματισμό στο Κατάρ.

Η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή, βασικό πρόσωπο στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για τη ρύθμιση των κρύπτο στην Ευρώπη, έχει αποκλειστεί από το κόμμα της ως αντίδραση σε αναφορές ότι αυτή και άλλοι φέρονται να συνδέονται με ένα ευρύ σκάνδαλο διαφθοράς που περιλαμβάνει παράνομη δραστηριότητα χρηματισμού για το Κατάρ.

«Είμαστε τρομοκρατημένοι από τους ισχυρισμούς για διαφθορά στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα», ανέφερε η ομάδα σε δήλωση της Παρασκευής . Και επιβεβαίωσε χωριστά την απόφασή της να αναστείλει τη «μέλος της στον Όμιλο S&D με άμεση ισχύ».

Το κόμμα της Καϊλής στην Ελλάδα, ανακοίνωσε επίσης στο Twitter ότι θα τη διώξει.

Η αντιπρόεδρος είχε πρόσφατα δηλώσει ότι θα κρατούσε το στυλό της στην προσπάθεια του Κοινοβουλίου να ξεκαθαρίσει τις ασάφειες στους κανόνες για τα μη ανταλλάξιμα μάρκες (NFT) και είπε ότι ήθελε να αποφύγει τις διαμάχες του νόμου για τις αγορές κρύπτο στοιχείων της ΕΕ (MiCA) εστιάζοντας στις ρυθμιστικές δραστηριότητες και όχι σε μεμονωμένες οντότητες.

Η Καϊλή δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό της έρευνας, ούτε ο εισαγγελέας εκεί.

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir, έγινε έφοδος στο σπίτι της βουλευτή της ΕΕ και συνελήφθη , με τον τοπικό Τύπο να αναφέρει ότι ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι η έφοδος έγινε.

Η Καϊλή διατήρησε μια ανοιχτή προσέγγιση στον κλάδο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων καθώς η Ευρώπη έκανε πρωτοποριακές προσπάθειες ξεκινώντας να θεσπίζει κανόνες οδικής κυκλοφορίας – πολύ πιο μπροστά από τις προσπάθειες των ΗΠΑ.

«Δεν περιμένουμε ότι η καινοτομία θα ταιριάζει στα παλιά μας κουτιά», είπε σε μια συνέντευξη στο CoinDesk πέρυσι . «Δημιουργούμε νέα κουτιά και τους επιτρέπουμε να συνεχίσουν να εξελίσσονται χωρίς να νιώθουμε ότι είναι ένα εχθρικό περιβάλλον».

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2022/12/09/eu-lawmaker-kaili-suspended-from-party-in-corruption-scandal/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X