Η PayPal επεκτείνει την υπηρεσία κρύπτο στο Λουξεμβούργο στην πρώτη εισβολή της ΕΕ
cryptocurrency

Η PayPal επεκτείνει την υπηρεσία κρύπτο στο Λουξεμβούργο στην πρώτη εισβολή της ΕΕ

Η κίνηση ακολουθεί την αρχική διάθεση της υπηρεσίαςκρύπτο στις ΗΠΑ το 2020, ακολουθούμενη από επέκταση στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι.

Η PayPal θα επεκτείνει την υπηρεσία κρύπτο στο Λουξεμβούργο «τις επόμενες ημέρες», δήλωσε η εταιρεία πληρωμών την Τετάρτη .

Η επέκταση σηματοδοτεί την πρώτη διάθεση της υπηρεσίας κρύπτο σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε η PayPal.

Το Λουξεμβούργο, το οποίο φιλοξενεί τα κεντρικά γραφεία της PayPal στην ΕΕ, θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πύλη για τις άλλες 26 χώρες του μπλοκ, μόλις τεθεί σε ισχύ ο κανονισμός για τις αγορές κρύπτο στοιχείων (MiCA). Αυτό το ρυθμιστικό καθεστώς θα πρέπει θεωρητικά να δίνει σε εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες σε οποιοδήποτε κράτος μέλος άδεια να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ολόκληρη την ΕΕ μέσω μιας διαδικασίας γνωστής ως διαβατηρίου. Τα ανταλλακτήρια κρύπτο Binance και Coinbase ακολούθησαν αυτόν τον δρόμο τους τελευταίους μήνες. Πιο πρόσφατα, οι Nexo και Gemini εγγράφηκαν στην Ιταλία .

Η μετάβαση στο Λουξεμβούργο ακολουθεί την αρχική διάθεση της υπηρεσίας κρύπτο στις ΗΠΑ το 2020 , ακολουθούμενη από μια επέκταση στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι . Μόλις διατεθούν, οι χρήστες θα μπορούν να αγοράζουν, να πουλούν και να διατηρούν bitcoin , ethereum , litecoin και bitcoin cash ξεκινώντας από το 1 ευρώ (1,05 $).

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2022/12/08/paypal-expands-crypto-service-into-luxembourg/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X