Η SEC λέει στις εισηγμένες εταιρείες στις ΗΠΑ ότι θα ήταν καλύτερα να αποκαλύψουν ζημιά από κρύπτο
SEC

Η SEC λέει στις εισηγμένες εταιρείες στις ΗΠΑ ότι θα ήταν καλύτερα να αποκαλύψουν ζημιά από κρύπτο

Οι πόνοι των Crypto μοιράζονται ένα ευρύ φάσμα εταιρειών. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) προειδοποιεί τις δημόσιες εταιρείες ότι εάν έχουν μερίδιο στα πρόσφατα βασανιστήρια του κλάδου, καλύτερα να το πουν στους επενδυτές.

«Πρόσφατες χρεοκοπίες και οικονομική δυσπραγία μεταξύ των συμμετεχόντων στην αγορά περιουσιακών στοιχείων κρύπτο προκάλεσαν εκτεταμένη αναστάτωση σε αυτές τις αγορές», ενημέρωσε την Πέμπτη τις δημόσιες εταιρείες των ΗΠΑ η Διεύθυνση Corporation Finance του οργανισμού. “Οι εταιρείες μπορεί να έχουν υποχρεώσεις γνωστοποίησης βάσει της ομοσπονδιακής νομοθεσίας περί χρεογράφων που σχετίζονται με τον άμεσο ή έμμεσο αντίκτυπο που είχαν ή μπορεί να έχουν αυτά τα γεγονότα και τα παράπλευρα γεγονότα στην επιχείρησή τους.”

Ένα δείγμα επιστολής σε τέτοιες εταιρείες ζητά, για παράδειγμα, εάν αντιμετωπίζουν κινδύνους για τις επιχειρήσεις τους «λόγω υπερβολικών εξαγορών, αναλήψεων ή αναστολής εξαγορών ή αναλήψεων περιουσιακών στοιχείων κρύπτο».

Το Division of Corporation Finance είναι ο βραχίονας γνωστοποιήσεων της SEC, που συμβουλεύει τις εταιρείες έκδοσης τίτλων σχετικά με το πώς να ενημερώνουν σωστά τους επενδυτές σχετικά με σημαντικές απειλές για τις επιχειρήσεις τους.

Η ευρύτερη SEC βρισκόταν σε γενική αντιπαράθεση με μεγάλο μέρος της βιομηχανίας κρύπτο, επιμένοντας ότι πολλές από τις πλατφόρμες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένα ανταλλακτήρια, ενώ πολλές από αυτές τις εταιρείες υποστηρίζουν ότι είτε δεν ασχολούνται με τίτλους είτε ότι η εταιρεία δεν έχει σωστά καθορισμένους τίτλους κρύπτο.

Ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler επανέλαβε τις απόψεις του ότι η υπηρεσία έχει καταστήσει σαφές τι πρέπει να κάνουν οι εταιρείες κρυπτογράφησης, λέγοντας σε δημοσιογράφο την Τετάρτη ότι «οι κανόνες υπάρχουν» και ότι «οι δικηγορικές εταιρείες γνωρίζουν πώς να συμβουλεύουν τους πελάτες τους να συμμορφωθούν».

Το έγγραφο της Πέμπτης ανέφερε ότι τα δείγματα ερωτήσεων που θα έστελνε δεν είναι «εξαντλητικά», λέγοντας ότι οι εταιρείες θα πρέπει να αξιολογήσουν τους δικούς τους συγκεκριμένους κινδύνους και ανησυχίες.

Η βιομηχανία κρύπτο αντιμετώπισε μια σειρά από αποτυχίες και χρεοκοπίες υψηλού προφίλ τους τελευταίους μήνες, με το ανταλλακτήριο κρύπτο FTX και πολλούς δανειστές να αποκαλύπτουν ότι χρωστούσαν σε χιλιάδες ανθρώπους κρυπτονομίσματα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι δεσμοί αυτών των εταιρειών με παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα βρίσκονται επίσης υπό έλεγχο. Την Τετάρτη, η γερουσιαστής Elizabeth Warren (D-Mass.) και η Tina Smith (D-Minn.) έγραψαν μια επιστολή στις ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών, ζητώντας τους να εξετάσουν αυτούς τους δεσμούς και δείχνοντας την Moonstone Bank, μια εταιρεία FTX στην οποία επένδυσε, ως παράδειγμα.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2022/12/08/sec-tells-us-listed-companies-theyd-better-disclose-crypto-damage/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X