Πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου: Η εκτελεστική εντολή του Μπάιντεν για τα κρυπτονομίσματα είναι «ισορροπημένη», αλλά παραμένουν «κενά»
cryptocurrency governments / banks

Πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου: Η εκτελεστική εντολή του Μπάιντεν για τα κρυπτονομίσματα είναι «ισορροπημένη», αλλά παραμένουν «κενά»

Η Carole House, συν-συγγραφέας του εκτελεστικού διατάγματος του Προέδρου Μπάιντεν για τα κρύπτο, συζητά γιατί το πλαίσιο είναι «ισορροπημένο» στον μετριασμό των κινδύνων, αλλά εξακολουθεί να έχει υπάρχοντα κενά.

Ποια ομοσπονδιακή υπηρεσία θα πρέπει να ρυθμίζει τα κρύπτο; Αυτό πρέπει ακόμη να διευθετηθεί, είπε η Carole House , πρώην διευθύντρια κυβερνοασφάλειας και ασφαλούς ψηφιακής καινοτομίας για τον Λευκό Οίκο, η οποία συνέγραψε το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Joe Biden για τα κρυπτονομίσματα .

Είπε στο « First Mover » του CoinDesk TV την Πέμπτη ότι το εκτελεστικό διάταγμα του Μαρτίου ακολούθησε μια «ισορροπημένη» προσέγγιση για την επίβλεψη της βιομηχανίας κρύπτο, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν «κενά» που πρέπει να καλυφθούν.

«Το προσωπικό του Λευκού Οίκου εξέταζε τι έλεγε κάθε ενδιαφερόμενος, συμπεριλαμβανομένων πολλών ανθρώπων με τους οποίους διαφωνούσαμε ή συμφωνούσαμε», είπε.

Ωστόσο, «νομίζω ότι το εκτελεστικό διάταγμα υπογράμμισε πραγματικά το γεγονός ότι … δεν υπάρχει σαφής εικόνα για όλα τα διαφορετικά πράγματα που πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή για να καλυφθούν ορισμένα από τα υπάρχοντα κενά. Αλλά υπάρχει επίσης μια αναγνώριση του ήδη υπάρχοντος πλαισίου που καλύπτει τόσο μεγάλο μέρος της δραστηριότητας σε αυτόν τον χώρο και το γεγονός ότι η απουσία επαρκούς συμμόρφωσης με αυτές τις μακροχρόνιες υποχρεώσεις πρέπει να δοθεί επαρκώς προτεραιότητα και να επιβληθεί», είπε.

H House αναγνώρισε τις συνεχιζόμενες συζητήσεις στο Κογκρέσο σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης των κρύπτο. Ωστόσο, πού θα πρέπει να «επεκταθούν, ενισχυθούν και διευκρινιστούν» αυτοί οι τομείς επιβολής και από ποιον φορέα δεν έχει ακόμη καθοριστεί .

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξέδωσε το εκτελεστικό του διάταγμα ζητώντας από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να συντονίσουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τη βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η πρώτη στο είδος της παραγγελία επικεντρώνεται στην προστασία των καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων χρηματοοικονομικής ένταξης και σταθερότητας, καθώς και στις περιπτώσεις παράνομης χρήσης κρυπτονομισμάτων, στην υπεύθυνη καινοτομία και στη διατήρηση ηγετικής θέσης στην παγκόσμια οικονομία.

H House, τώρα στέλεχος της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων Terranet Ventures, είπε ότι το εκτελεστικό διάταγμα «ήταν σωστά ισορροπημένο» και επικεντρώθηκε στον μετριασμό των κινδύνων, ενώ εξακολουθεί να τηρεί την πιθανή καινοτομία πίσω από την τεχνολογία blockchain.

Η διοίκηση «έχει την ευκαιρία να λάβει θέση», σύμφωνα με την House, με απώτερο στόχο να βοηθήσει να επηρεάσει τη νομοθεσία σχετικά με το ποια υπηρεσία θα πρέπει να είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση της αγοράς κρύπτο spot.

Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να εξαπλωθεί πέρα ​​από τα σύνορα των ΗΠΑ θέτοντας πρότυπα για τα κρυπτονομίσματα, τα οποία θα μπορούσαν με τη σειρά τους να ωθήσουν άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, σύμφωνα με την House. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πραγματικά η βασική χώρα που λαμβάνει μέτρα επιβολής», είπε.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2022/12/08/former-white-house-adviser-bidens-executive-order-on-crypto-is-balanced-but-gaps-remain/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X