Η αμερικανική εποπτική αρχή λέει ότι οι τράπεζες αποφεύγουν την παραπαίουσα βιομηχανία κρύπτο
bitcoin cryptocurrency governments / banks

Η αμερικανική εποπτική αρχή λέει ότι οι τράπεζες αποφεύγουν την παραπαίουσα βιομηχανία κρύπτο

Ο επικεφαλής του OCC λέει ότι οι δανειστές φαίνεται να υποχωρούν από τα πρόσφατα δράματα του κλάδου και μια νέα έκθεση από την ρυθμιστική του υπηρεσία επικρίνει τον κλάδο για «αδύναμες», επικίνδυνες πρακτικές.

Οι τράπεζες των ΗΠΑ ψύχονται για τα κρύπτο ενδιαφέροντά τους από τη φετινή δίδυμη αποτυχία της Terra (και του νομίσματός της, LUNA) και του FTX, δήλωσε ο Michael Hsu, ο εκτελεστικός διευθυντής του Office of the Controller of the Currency (OCC).

«Σε γενικές γραμμές, μπορώ να πω –και αυτό θα είναι προφανές– είναι ότι υπήρχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον πριν από την Terra/LUNA και την FTX από ό,τι μετά την Terra/LUNA και την FTX», δήλωσε ο Hsu, ο τραπεζικός οργανισμός του οποίου δημοσίευσε την έκθεσή του «Semiannual Risk Perspective». Την Πέμπτη, κατά την οποία οι κίνδυνοι κρυπτονομισμάτων έλαβαν μεγαλύτερη σημασία.

Η έκθεση περιλάμβανε μια νέα ενότητα για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ως «ειδικό θέμα στον αναδυόμενο κίνδυνο» και έπληξε τον κλάδο, λέγοντας ότι οι πρακτικές διαχείρισης κινδύνου «στερούνται ωριμότητας».

«Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην αγορά κρύπτο φαίνονται απροετοίμαστοι για τις πιέσεις και τις εκπλήξεις που σημειώθηκαν φέτος, με αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες για εκατομμύρια καταναλωτές», σημειώνει η έκθεση, η οποία εκδίδεται δύο φορές το χρόνο για να επισημάνει κινδύνους για τις τράπεζες στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την καθοδήγηση του OCC, οι εθνικές τράπεζες που εποπτεύονται από τον οργανισμό – που αντιπροσωπεύουν το τεράστιο μεγαλύτερο μέρος των σημαντικών δανειστών των ΗΠΑ – δεν επιτρέπεται να βουτήξουν σε νέες επιχειρήσεις κρύπτο χωρίς να λάβουν OK από τον οργανισμό ότι το κάνουν με ασφαλή τρόπο. Μέχρι στιγμής, η περισσότερη δραστηριότητα κρύπτο στις τράπεζες έχει επικεντρωθεί στην κατοχή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για πελάτες, αν και ορισμένες εταιρείες της Wall Street έχουν πειραματιστεί με stablecoins και άλλες χρήσεις για την τεχνολογία blockchain.

Τα φετινά γεγονότα – που κορυφώθηκαν πρόσφατα με την κατάρρευση ενός από τους παγκόσμιους γίγαντες κρύπτο, του FTX – «αποκάλυψαν ότι οι πρακτικές διαχείρισης κινδύνου της βιομηχανίας κρύπτο είναι αδύναμες, ότι τα stablecoins μπορεί να μην είναι σταθερά και ότι ο κίνδυνος μετάδοσης στον κλάδο κρύπτο είναι υψηλός. ” είπε ο Hsu, ο οποίος ασκεί σταθερά κριτική στον τομέα . Ο συνδυασμός όλων αυτών, είπε, «εξηγεί ορισμένες από τις στάσεις των τραπεζών απέναντι στα κρύπτο».

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές Elizabeth Warren (D-Mass.) και Tina Smith (DFL-Minn.) έστειλαν επιστολές στις ρυθμιστικές αρχές τραπεζών αυτή την εβδομάδα, ζητώντας από την Hsu, τον πρόεδρο της Federal Reserve Jerome Powell και τον Acting Federal Deposit Insurance Corp. Martin Gruenberg απαντήσεις σχετικά με τις τράπεζες. εμπλοκή στα κρύπτο.

«Ενώ το τραπεζικό σύστημα ήταν μέχρι στιγμής σχετικά αλώβητο από το τελευταίο κραχ των κρύπτο, η κατάρρευση του FTX δείχνει ότι τα κρυπτονομίσματα μπορεί να είναι πιο ενσωματωμένα στο τραπεζικό σύστημα από ό,τι γνωρίζουν οι ρυθμιστικές αρχές», υποστήριξαν οι νομοθέτες στις επιστολές.

Συγκεκριμένα, οι νομοθέτες ρώτησαν τον Hsu πώς η Alameda Research, μια εταιρεία που ιδρύθηκε από τον δημιουργό του FTX Sam Bankman-Fried, θα μπορούσε να έχει επενδύσει στην Moonstone Bank, ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα με έδρα την πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2022/12/08/us-watchdog-says-banks-shying-away-from-stumbling-crypto-industry/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X