Τα αποθεματικά Bitcoin της Binance είναι υπερασφαλισμένα
binance bitcoin

Τα αποθεματικά Bitcoin της Binance είναι υπερασφαλισμένα

Η Mazars πραγματοποίησε αξιολόγηση απόδειξης αποθεματικών και απόδειξης υποχρεώσεων στο κεντρικό ανταλλακτήριο.

Η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρύπτο στον κόσμο σε όγκο συναλλαγών, δημοσίευσε μια νέα έκθεση την Τετάρτη από την παγκόσμια εταιρεία χρηματοοικονομικού ελέγχου, φορολογίας και συμβουλευτικής εταιρείας Mazars, η οποία δείχνει ότι τα αποθέματα bitcoin ( BTC ) πελατών της Binance είναι υπερασφαλισμένα.

“Τη στιγμή της αξιολόγησης, η Mazars παρατήρησε ελεγχόμενα περιουσιακά στοιχεία εντός του πεδίου της Binance που υπερβαίνουν το 100% των συνολικών υποχρεώσεων της πλατφόρμας”, ανέφερε η Mazars σε μια ανακοίνωση . Το ακριβές ποσοστό ήταν 101%.

Η κατάρρευση του κεντρικού ανταλλακτηρίου κρύπτο FTX λόγω ζητημάτων ρευστότητας έχει σπεύσει τους αντιπάλους να βελτιώσουν τη διαφάνεια των χρηματοοικονομικών τους αποθεμάτων. Η αναφορά από τη Mazars είχε σκοπό να διαβεβαιώσει τους πελάτες ότι το bitcoin τους είναι εγγυημένο, υπάρχει στο blockchain και βρίσκεται στον έλεγχο της Binance.

Ωστόσο, η αξιολόγηση δεν είναι επίσημος έλεγχος, σύμφωνα με τη Francine McKenna, λέκτορα χρηματοοικονομικής λογιστικής στο The Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. “Έκαναν σύγκριση των υπολοίπων ανά διεύθυνση δημόσιου κλειδιού από μια λίστα που έλαβαν από τη διοίκηση. Δεν συνέκριναν υπόλοιπα σε ανεξάρτητες τράπεζες ή θεματοφύλακες ή αποθετήρια”, δήλωσε ο McKenna.

«Αυτό είναι πιο άχρηστο ακόμη και από την αναφορά Tether ή USDC», πρόσθεσε. Τον Σεπτέμβριο, η Friedman LLP, μια λογιστική εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη που παρείχε ελεγκτικές υπηρεσίες για τον εκδότη stablecoin Tether το 2017 κατηγορήθηκε για «σειριακές παραβιάσεις των ομοσπονδιακών νόμων περί κινητών αξιών» και «ανάρμοστη επαγγελματική συμπεριφορά» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. , που επέβαλε στον ελεγκτή πρόστιμο 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Η Tether προσέλαβε την BDO Italia για να αναλάβει τις τακτικές εκθέσεις βεβαίωσής της τον Αύγουστο.

Η Mazars τράβηξε ένα στιγμιότυπο των συνολικών αποθεματικών και υποχρεώσεων της Binance στις 22 Νοεμβρίου για να πραγματοποιήσει μια ανάλυση εξασφάλισης. Τα περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνονται ήταν οι λογαριασμοί spot πελατών, επιλογές, περιθώριο κέρδους, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, χρηματοδότηση, δάνειο και λογαριασμοί κέρδους για BTC και τυλιγμένο bitcoin που διατηρούνται στις αλυσίδες μπλοκ Bitcoin, Ethereum, BNB Chain και Binance Smart Chain.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2022/12/07/binances-bitcoin-reserves-are-overcollateralized-says-audit/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X