Ο δημιουργός του iPod Tony Fadell σχεδίασε μια συσκευή μεγέθους πιστωτικής κάρτας 279 $ για την αποθήκευση της κρύπτο σας
cryptocurrency

Ο δημιουργός του iPod Tony Fadell σχεδίασε μια συσκευή μεγέθους πιστωτικής κάρτας 279 $ για την αποθήκευση της κρύπτο σας

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

  • Η γαλλική startup Ledger έκανε το ντεμπούτο της το νέο πορτοφόλι κρύπτο, Ledger Stax, την Τρίτη.
  • Μοιάζει με smartphone, αλλά έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με μια πιστωτική κάρτα και, περίπου 45 γραμμάρια, ζυγίζει λιγότερο από ένα iPhone.
  • Η κυκλοφορία του έρχεται σε μια εποχή που η εμπιστοσύνη στις κεντρικές πλατφόρμες κρύπτο εξασθενεί μετά την κατάρρευση του FTX του Sam Bankman-Fried.

✅Για να αγοράσεις Ledger ➤ https://bit.ly/ledgerwallet4u

Ο δημιουργός του iPod, Tony Fadell, σχεδίασε ένα νέο πορτοφόλι υλικού για τους ανθρώπους να αποθηκεύουν το κρυπτονόμισμα τους.

Το προϊόν, που δημιουργήθηκε από τη γαλλική εταιρεία ασφάλειας κρυπτονομισμάτων Ledger, παρουσιάστηκε στην ετήσια εκδήλωση Ledger Op3n της εταιρείας την Τρίτη. Η κυκλοφορία του έρχεται σε μια εποχή που η εμπιστοσύνη στις κεντρικές πλατφόρμες κρύπτο εξασθενεί ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης του FTX του Sam Bankman-Fried.

Ονομάζεται Ledger Stax και μοιάζει με μικρό smartphone ή συσκευή ανάγνωσης πιστωτικών καρτών. Με μήκος 85 χιλιοστά και πλάτος 54 χιλιοστά, είναι περίπου το ίδιο μέγεθος με μια πιστωτική κάρτα. Είναι επίσης περίπου 45 γραμμάρια, ζυγίζοντας λιγότερο από ένα iPhone. Οι χρήστες μπορούν να καταθέσουν ή να ανταλλάξουν μια σειρά από tokens, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin, ethereum, cardano, solana και NFT.

Το Ledger Stax διαθέτει ασπρόμαυρη οθόνη E-ink, παρόμοια με αυτή των ηλεκτρονικών αναγνωστών Kindle της Amazon. Περιλαμβάνει επίσης μαγνήτες, έτσι ώστε πολλές συσκευές να μπορούν να στοιβάζονται η μία πάνω στην άλλη, όπως ένα σωρό βιβλία ή μετρητά — εξ ου και το όνομα Stax. Οι χρήστες μπορούν να το συνδέσουν στον φορητό υπολογιστή τους μέσω καλωδίου USB ή μέσω του τηλεφώνου τους μέσω Bluetooth.

«Πολλοί ιδιοκτήτες Ledger έχουν πολλές συσκευές, κάποιοι αποθηκεύουν τα NFT τους, κάποιοι αποθηκεύουν διαφορετικά κρυπτονομίσματα, κάποιοι έχουν πολλά επειδή έχουν διαφορετικούς πελάτες για τους οποίους αποθηκεύουν», δήλωσε ο Fadell στο CNBC σε συνέντευξή του.

Η οθόνη έχει επίσης μια ράχη που καμπυλώνει γύρω από την άκρη, «έτσι μπορείτε να δείτε τι υπάρχει σε κάθε μία, ακριβώς όπως ένα παλιό CD ή κασέτα ή βιβλίο», είπε.

✅Για να αγοράσεις Ledger ➤ https://bit.ly/ledgerwallet4u

Το iPod για κρύπτο;

Αρχικά, ο Fadell απέρριψε τη συνεργασία με την ομάδα Ledger στο Stax. «Αυτό δεν ήταν κάτι που ήθελα να κάνω», είπε. «Όταν με πλησίασαν για πρώτη φορά λέω «δεν θέλω να το κάνω. Οχι ευχαριστώ.′ Με ενδιέφερε τα κρύπτο, είχα κρύπτο εκείνη την εποχή, αλλά βασικά έχω πολλά άλλα πράγματα να κάνω».

Το Ledger Stax είναι το πιο πρόσφατο κρυπτογραφικό πορτοφόλι υλικού από τη γαλλική startup Ledger.  Έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με μια πιστωτική κάρτα και διαθέτει οθόνη E-ink.

Το Ledger Stax είναι το πιο πρόσφατο κρύπτο πορτοφόλι υλικού από τη γαλλική startup Ledger. Έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με μια πιστωτική κάρτα και διαθέτει οθόνη E-ink.

Ο Fadell αργότερα συνέχισε να αγοράζει μερικές παλαιότερες συσκευές Ledger. Διαπίστωσε ότι, όπως και οι συσκευές αναπαραγωγής MP3 το 1999, οι άνθρωποι δεν ήξεραν τι να κάνουν με τις συσκευές.

Ήταν επίσης δύσκολο να χρησιμοποιηθούν, είπε. «Δεν ένιωθε ότι ήταν έτοιμο για μαζικές καταναλωτικές αγορές, ή τουλάχιστον για τις πρώτες καταναλωτικές αγορές», είπε ο Fadell. «Όχι μόνο επιχείρηση σε geeks, έπρεπε να πάμε από επιχείρηση σε καταναλωτή».

Ο γκουρού τεχνολογίας σχεδιασμού — ο οποίος στο παρελθόν συνίδρυσε τον έξυπνο θερμοστάτη Nest προτού αποκτηθεί από την Google το 2014 — αποφάσισε στη συνέχεια να βοηθήσει την ομάδα του Ledger.

«Αυτό μου θυμίζει πολύ το iPod», είπε.

Το Ledger Stax, το οποίο πωλείται στα 279 $, είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία από την Τρίτη και θα ξεκινήσει να αποστέλλεται το πρώτο τρίμηνο του 2023, είπε ο Ledger.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία προσπαθεί να λανσάρει ένα smartphone που επικεντρώνεται σε blockchain και κρυπτονομίσματα.

Το 2018, κατά τη διάρκεια του τελευταίου αποκαλούμενου «κρυπτοχειμώνα», η HTC κυκλοφόρησε το Exodus 1 , ένα τηλέφωνο μεσαίας κατηγορίας με ένα πορτοφόλι κρύπτο. Η ελβετική startup Sirin Labs κυκλοφόρησε το δικό της τηλέφωνο με ένα «κρύο» πορτοφόλι, που ονομάζεται Finney. Και η πλατφόρμα blockchain Solana φέτος έκανε το ντεμπούτο της το δικό της τηλέφωνο Android για το “Web3”, που ονομάζεται Saga.

Τέτοιες συσκευές έχουν δυσκολευτεί σε μεγάλο βαθμό να κερδίσουν οποιαδήποτε έλξη από τους καταναλωτές.

Ο Ian Rogers, επικεφαλής εμπειρίας της Ledger και πρώην στέλεχος της Apple και της LVMH, είπε ότι είναι σίγουρος για τις δυνατότητες της μαζικής αγοράς.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία για την ανάγκη για ασφάλεια και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ζούμε όλο και περισσότερο στο διαδίκτυο», είπε στο CNBC. « Instagram, Nike, Starbucks, Amazon— πολλές εταιρείες βρίσκουν πραγματικές περιπτώσεις χρήσης ψηφιακών στοιχείων. Και έτσι νομίζω ότι θα αναπτυχθούμε με αυτό».

✅Για να αγοράσεις Ledger ➤ https://bit.ly/ledgerwallet4u

Not your keys, not your crypto

Μετά την πρόσφατη κατάρρευση της FTX σε αφερεγγυότητα , οι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων αναζήτησαν εναλλακτικά μέσα αποθήκευσης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων τους. Το ένα είναι μέσω ψυχρής αποθήκευσης , όπου το ιδιωτικό κλειδί ενός χρήστη – ο κωδικός που χρειάζεται για να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό του – διατηρείται σε μια συσκευή που δεν είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο.

Δεδομένου ότι αυτά τα πορτοφόλια είναι εκτός σύνδεσης, είναι λιγότερο επιρρεπή σε hacks ή αποτυχίες. Ο Ledger λέει ότι, μέχρι σήμερα, καμία από τις συσκευές του δεν έχει χακαριστεί.

Ο Ledger έχει δει μια ώθηση στις πωλήσεις ως αποτέλεσμα των φόβων γύρω από τη μετάδοση από την κατάρρευση του FTX. Την περασμένη εβδομάδα, ο BlockFi, ένας δανειστής κρύπτο, κήρυξε πτώχευση αφού αποκάλυψε ότι η Alameda Research, η εμπορική εταιρεία του Bankman-Fried, αθέτησε δάνεια αξίας 680 εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία.

Ο Νοέμβριος «θα είναι ο μεγαλύτερος μήνας όλων των εποχών», δήλωσε στο CNBC ο Pascal Gauthier, Διευθύνων Σύμβουλος της Ledger. «Όλες οι ειδήσεις που έχετε δει από την αρχή του έτους, από τους βαθμούς Κελσίου μέχρι το FTX, έχουν πραγματικά ωθήσει πολλούς χρήστες προς την αυτοεπιμέλεια».

Η Ledger έχει πουλήσει περισσότερες από 5 εκατομμύρια συσκευές μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, μια απότομη κάμψη στις τιμές των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα για την εταιρεία με τους ιδιώτες επενδυτές να γίνονται πιο επιφυλακτικοί . Μόνο το 21% των Αμερικανών αισθάνεται άνετα να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με την έρευνα του Σεπτεμβρίου του Bankrate . Αυτό είναι χαμηλότερο από 35% το 2021.

Το Ledger Stax θα ανταγωνιστεί μια σειρά από gadgets για καταναλωτές αυτή τη γιορτινή περίοδο αγορών, συμπεριλαμβανομένου του νέου iPhone 14 της Apple, σε μια εποχή που οι προϋπολογισμοί περιορίζονται από τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

✅Για να αγοράσεις Ledger ➤ https://bit.ly/ledgerwallet4u

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.cnbc.com/2022/12/06/ledger-stax-new-crypto-wallet-designed-by-ipod-creator-tony-fadell.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X