Η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου ενισχύει την προσέγγισή της για την επίβλεψη των κρύπτο
governments / banks

Η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου ενισχύει την προσέγγισή της για την επίβλεψη των κρύπτο

Η Ρυθμιστική Αρχή Συστημάτων Πληρωμών θα εξετάσει τι συμβαίνει εάν ένα σύστημα πληρωμών κρύπτο πάει στραβά, δήλωσε ο Nick Davey του PSR σε συνέντευξή του στο CoinDesk.

Η Ρυθμιστική Αρχή Συστημάτων Πληρωμών του Ηνωμένου Βασιλείου διερευνά πώς μπορεί να ρυθμίσει τον τομέα των κρύπτο, ξεκινώντας εξετάζοντας την τεχνολογία κατανεμημένης λογιστικής, δήλωσε ο Nick Davey, ειδικός πληρωμών στην υπηρεσία.

Το PSR, μια αρκετά νέα ρυθμιστική αρχή που τέθηκε σε πλήρη λειτουργία το 2015 , θα εξουσιοδοτηθεί να ρυθμίζει τα κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση πληρωμών, εάν γίνει νόμος ένας προτεινόμενος νομοσχέδιος για την κρυπτορύθμιση που ονομάζεται Νομοσχέδιο για τις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες και τις Αγορές. Το νομοσχέδιο εξετάζεται τώρα στη Βουλή.

«Αν και δεν περιμένουμε να δούμε ψηφιακά νομίσματα να αντικαθιστούν τα παραδοσιακά νομίσματα στο άμεσο μέλλον, είναι σημαντικό η καινοτομία και ο ανταγωνισμός στις πληρωμές να εξισορροπούνται με ισχυρές διασφαλίσεις για να διασφαλίζεται ότι οι άνθρωποι προστατεύονται όταν πληρώνουν για πράγματα», ο Davey, ο οποίος συμβουλεύει την PSR , είπε.

Η ρυθμιστική αρχή, ωστόσο, έχει ήδη κάνει ένα προβάδισμα στη ρύθμιση του τομέα. Το Υπουργείο Οικονομικών έθεσε υπό την επίβλεψή του το Fnality International , ένα ακόμα υπό δοκιμή σύστημα πληρωμών που χρησιμοποιεί τεχνολογία κατανεμημένης λογιστικής. Αυτό θα ήταν το πρώτο σύστημα πληρωμών χονδρικής που θα χρησιμοποιεί χρήματα από την κεντρική τράπεζα με ένα αποκεντρωμένο δίκτυο που λειτουργεί όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, είπε ο Davey. Η εταιρεία έχει ήδη 17 μεγάλα ιδρύματα ως μετόχους και θα συνεργαστεί με ορισμένους από αυτούς.

Αν και το Fnality δεν ταξινομείται ως κρυπτονόμισμα επειδή δεν έχει κουπόνι ή κέρμα – το καθολικό θα αντιπροσώπευε αντ’ αυτού τα χρήματα της κεντρικής τράπεζας – το PSR μπορεί ακόμα να χρησιμοποιήσει το καθολικό για να το βοηθήσει να βρει πώς πρέπει να προσεγγίσει τη ρύθμιση των κρύπτο. είπε ο Ντέιβι.

“Η χρήση του DLT στο Fnality μας βοηθά να εξετάσουμε πώς μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει ο κανονισμός μας λόγω της τεχνολογίας που εμπλέκεται και της έμφασης στην κατανεμημένη φύση των προϊόντων και των υπηρεσιών”, δήλωσε ο Davey.

Πριν ξεκινήσει το έργο, το PSR θα εξετάσει πώς μπορούν οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση στο σύστημα πληρωμών, ποια προϊόντα και υπηρεσίες θα προσφέρει και ποια μέτρα έχει για την πρόληψη της απάτης, είπε ο Davey.

Ο Davey είπε ότι η συνεργασία με το Fnality πριν από την πλήρη λειτουργία του ήταν «χρήσιμη».

Το PSR παρακολουθεί επίσης το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο FTX για να «αξιολογήσει ποιες ευρύτερες επιπτώσεις υπάρχουν στον τομέα των κρυπτονομισμάτων», είπε ο Davey.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2022/12/07/the-uk-payment-systems-regulator-is-firming-up-its-approach-to-regulating-crypto/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X