Αξιωματούχος της ΕΚΤ λέει ότι τα ενεργοβόρα κρυπτονομίσματα πρέπει να απαγορευθούν
governments / banks

Αξιωματούχος της ΕΚΤ λέει ότι τα ενεργοβόρα κρυπτονομίσματα πρέπει να απαγορευθούν

Ο Fabio Panetta είπε επίσης ότι οι επενδυτές έχουν πιαστεί σε μια «φούσκα».

Τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία θα πρέπει να απαγορευτούν εάν είναι πολύ ενεργοβόρα, δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Fabio Panetta σε ομιλία της την Τετάρτη που προσέθεσε την προηγούμενη κριτική της ΕΚΤ για τα ιδιωτικά ψηφιακά νομίσματα.

Οι επενδυτές έχουν παγιδευτεί στον «ορισμό της φούσκας στα σχολικά βιβλία», παρασυρμένοι από την υπόσχεση για συνεχώς αυξανόμενες τιμές, είπε ο Panetta σε παρατηρήσεις που απηχούν την προηγούμενη κριτική ότι ο μη ρυθμιζόμενος τομέας είναι σαν ένα «σχήμα Πόντσι» και μια « Άγρια Δύση ».

Αν και η κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρύπτο FTX αποκάλυψε ελαττώματα στη λογιστική και τη διαχείριση κινδύνων, ο Panetta είπε ότι τα κρύπτο πιθανότατα «θα συνεχίσει να προσελκύει επενδυτές που θέλουν να παίξουν» – μια επικίνδυνη δραστηριότητα που θέλει να κρατήσει μακριά από την παραδοσιακή χρηματοδότηση.

«Είναι δύσκολο να δούμε μια δικαιολογία για την ύπαρξη μη υποστηριζόμενων περιουσιακών στοιχείων κρύπτο στο οικονομικό τοπίο», πρόσθεσε, λέγοντας ότι είναι πολύ ασταθή και αναποτελεσματικά για να χρησιμοποιηθούν για τακτικές πληρωμές.

Η κατάρρευση του FTX πιθανότατα θα οδηγήσει τους επενδυτές σε αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια, είπε – προσθέτοντας ότι αυτά τα ανταλλακτήρια θα είναι πιο δύσκολο να ρυθμιστούν και ενδέχεται να ενισχύσουν τους χρηματοοικονομικούς κλυδωνισμούς.

«Τα στοιχεία κρύπτο που θεωρείται ότι έχουν υπερβολικό οικολογικό αποτύπωμα θα πρέπει επίσης να απαγορευτούν», είπε, σε μια πιθανή αναφορά σε πλατφόρμες όπως το Bitcoin που χρησιμοποιούν έναν ενεργοβόρο μηχανισμό γνωστό ως « απόδειξη εργασίας » για την επικύρωση των συναλλαγών και την ασφάλεια του δικτύου τους. .

Ο σκεπτικισμός της ΕΚΤ για τα κρυπτονομίσματα δεν είναι κάτι καινούργιο. Δύο μέλη του προσωπικού την περασμένη εβδομάδα είπαν ότι το bitcoin ( BTC ) βρίσκεται στον « δρόμο προς την ασχετοσύνη ». Ο Πανέτα εξετάζει εάν η ίδια η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να εκδώσει ψηφιακό νόμισμα και νωρίτερα την Τετάρτη, έθεσε ορισμένα από τα κριτήρια για τις εφαρμογές και τα πορτοφόλια που χρησιμοποιούν το ψηφιακό ευρώ .

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2022/12/07/ban-energy-intensive-crypto-says-ecb-official/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X