Το κινεζικό δικαστήριο λέει ότι τα NFT είναι εικονική ιδιοκτησία που προστατεύεται από το νόμο
NFT

Το κινεζικό δικαστήριο λέει ότι τα NFT είναι εικονική ιδιοκτησία που προστατεύεται από το νόμο

Το δικαστήριο είπε ότι τα NFT είναι «μοναδικά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία» που «ανήκουν στην κατηγορία της εικονικής ιδιοκτησίας» σε μια περίπτωση όπου έπρεπε να επιβεβαιώσει τα νομικά χαρακτηριστικά των NFT.

Ένα κινεζικό δικαστήριο στην πόλη Hangzhou δήλωσε ότι οι συλλογές μη ανταλλάξιμων διακριτικών (NFT) είναι εικονική ιδιοκτησία στο διαδίκτυο που θα πρέπει να προστατεύονται σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία. 

Ένα άρθρο της 29ης Νοεμβρίου που δημοσιεύτηκε από το Hangzhou Internet Court — ένα εξειδικευμένο διαδικτυακό δικαστήριο — που κοινοποιήθηκε από τον crypto blogger Wu Blockchain στις 5 Δεκεμβρίου αποκαλύπτει την ευνοϊκή γλώσσα για τα NFTs αφότου η χώρα άρχισε να καταστρέφει τα κρυπτονομίσματα το 2021, αφήνοντας τα NFT νομικά γκρίζα περιοχή.

Μεταφρασμένο, το άρθρο λέει ότι τα NFT «έχουν τα αντικειμενικά χαρακτηριστικά των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, όπως αξία, σπανιότητα, δυνατότητα ελέγχου και εμπορευσιμότητα» και «ανήκουν σε εικονική ιδιοκτησία δικτύου» που «θα πρέπει να προστατεύονται από τους νόμους της χώρας μας».

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι είναι απαραίτητο να «επιβεβαιωθούν τα νομικά χαρακτηριστικά της ψηφιακής συλλογής NFT» για μια υπόθεση και παραδέχτηκε ότι «οι κινεζικοί νόμοι επί του παρόντος δεν ορίζουν σαφώς» τα «νομικά χαρακτηριστικά των ψηφιακών συλλογών NFT».

Το διάταγμα του δικαστηρίου παρουσιάστηκε σε μια υπόθεση όπου ο χρήστης μιας τεχνολογικής πλατφόρμας, αμφότεροι ανώνυμος, μήνυσε την εταιρεία επειδή αρνήθηκε να ολοκληρώσει μια πώληση και ακύρωσε την αγορά ενός NFT από μια “flash sale” επειδή ο χρήστης έδωσε ένα όνομα και τον αριθμό τηλεφώνου που φέρεται να μην ταίριαζε με τις πληροφορίες τους.

«Τα NFT συμπυκνώνουν την πρωτότυπη έκφραση της τέχνης του δημιουργού και έχουν την αξία των σχετικών δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας», ανέφερε το δικαστήριο. Πρόσθεσε ότι τα NFT είναι «μοναδικά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που σχηματίζονται στο blockchain με βάση τον μηχανισμό εμπιστοσύνης και συναίνεσης μεταξύ των κόμβων blockchain».

Για αυτόν τον λόγο, το δικαστήριο είπε ότι «οι ψηφιακές συλλογές NFT ανήκουν στην κατηγορία της εικονικής ιδιοκτησίας» και η συναλλαγή στη νομική υπόθεση θεωρείται ως «πώληση ψηφιακών αγαθών μέσω [του] Διαδικτύου», η οποία θα αντιμετωπίζεται ως επιχειρηματική δραστηριότητα ηλεκτρονικού εμπορίου και «ρυθμίζεται από τον «Νόμο για το ηλεκτρονικό εμπόριο».

Έρχεται αφού το Ανώτατο Λαϊκό Δικαστήριο της Σαγκάης εξέδωσε έγγραφο τον Μάιο που ανέφερε Bitcoin υπόκειται ομοίως σε νόμους και κανονισμούς περί δικαιωμάτων ιδιοκτησίας παρά την απαγόρευση των κρύπτο από τη χώρα.

Με την απαγόρευση των κρύπτο, η Κίνα εργάστηκε για να διαχωρίσει τα NFT από τα κρύπτο με ένα έργο blockchain που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση για να υποστηρίξει την ανάπτυξη μη κρύπτο NFT που πληρώνονται με χρήματα fiat.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να επαγρυπνεί για να διασφαλίσει ότι ο πληθυσμός της αντιστέκεται στην «κερδοσκοπία NFT», όπως περιγράφεται σε κοινή δήλωση του Απριλίου μεταξύ της China Banking Association, της China Internet Finance Association και της Securities Association of China, η οποία προειδοποίησε το κοινό για τους «κρυφούς κινδύνους» των επενδύσεων σε NFT.

Η Κίνα δεν είναι η μόνη δικαιοδοσία που εντάσσει τους NFT στους νόμους περί ιδιοκτησίας. Ένας δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Σιγκαπούρης βασίστηκε στους υπάρχοντες νόμους περί ιδιοκτησίας σε μια υπόθεση του Οκτωβρίου που παρομοίαζε τα NFT με φυσική ιδιοκτησία , όπως ρολόγια πολυτελείας ή εκλεκτό κρασί, λέγοντας «Τα NFT έχουν αναδειχθεί ως ένα ιδιαίτερα περιζήτητο συλλεκτικό αντικείμενο».

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/chinese-court-says-nfts-are-virtual-property-protected-by-law

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X