Η Nexo θα αναχωρήσει από τις ΗΠΑ αφού οι συζητήσεις της ρυθμιστικής αρχής έφτασαν σε «αδιέξοδο»
NEXO

Η Nexo θα αναχωρήσει από τις ΗΠΑ αφού οι συζητήσεις της ρυθμιστικής αρχής έφτασαν σε «αδιέξοδο»

Η Nexo θα σταματήσει αμέσως να προσφέρει το προϊόν της Earn σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο δανειστής κρύπτο Nexo δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα σταματήσει να προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες στις ΗΠΑ τους επόμενους μήνες, θα σταματήσει αμέσως την πρόσβαση στο προϊόν Earn Interest σε οκτώ πολιτείες και δεν εγγράφει πλέον νέους πελάτες στις ΗΠΑ στο προϊόν Earn.

Η Nexo είπε ότι βρισκόταν σε συνομιλίες τόσο με τις κρατικές όσο και με τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, αλλά αυτές είχαν φτάσει σε «αδιέξοδο». Η εταιρεία δεν παρείχε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με αυτές τις συζητήσεις, αλλά είπε ότι είχε μοιραστεί πληροφορίες με τις ρυθμιστικές αρχές και προσπάθησε να “τροποποιήσει προληπτικά τις δραστηριότητές της” για να ανταποκριθεί στις ανησυχίες αυτών των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Η Nexo είχε ήδη αποβιβάσει πελάτες του Earn στη Νέα Υόρκη και το Βερμόντ μετά από επιμονή των ρυθμιστικών αρχών αυτών των πολιτειών, ανέφερε μια ανάρτηση ιστολογίου . Τώρα θα αναστείλει την πρόσβαση σε νέους χρήστες σε Ιντιάνα, Κεντάκι, Μέριλαντ, Οκλαχόμα, Νότια Καρολίνα, Ουισκόνσιν, Καλιφόρνια και Ουάσιγκτον. Οι κάτοικοι αυτών των πολιτειών μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις άλλες υπηρεσίες της Nexo.

«Είναι δυστυχώς πλέον σαφές για εμάς ότι παρά τη ρητορική για το αντίθετο, οι ΗΠΑ αρνούνται να παράσχουν μια πορεία προς τα εμπρός για την ενεργοποίηση των επιχειρήσεων blockchain και δεν μπορούμε να δώσουμε στους πελάτες μας εμπιστοσύνη ότι οι ρυθμιστικές αρχές επικεντρώνονται στα καλύτερα συμφέροντά τους», ανέφερε η ανάρτηση στο blog.

Η εταιρεία δεν παρείχε σταθερό χρονοδιάγραμμα για τη συνολική απόσυρσή της από τις ΗΠΑ

Η Nexo απαρίθμησε παράπονα με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ σε όλη την ανάρτηση του ιστολογίου, λέγοντας ότι “αν και οι ρυθμιστικές αρχές ενθάρρυναν αρχικά τη συνεργασία μας και μια βιώσιμη πορεία προς τα εμπρός φάνηκε βιώσιμη”, τα πρόσφατα γεγονότα – που υπαινίσσονται την αναταραχή που προκλήθηκε από την κατάρρευση της FTX – έχουν δημιουργήσει “ένα αδύνατο περιβάλλον” για την εταιρεία να συνεχίσει να λειτουργεί.

«Αυτό έγινε ξεκάθαρο από την απόφαση του Γραφείου Οικονομικής Προστασίας Καταναλωτών (CFPB) την περασμένη Πέμπτη, επιμένοντας ότι έχει δικαιοδοσία να διερευνήσει το προϊόν μας για το Earn Interest, το οποίο η [Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς[ και οι κρατικές ρυθμιστικές αρχές έχουν επιμείνει ταυτόχρονα ότι αποτελεί ασφάλεια που υπόκειται σε δικαιοδοσίες», ανέφερε η ανάρτηση στο blog.

Επισήμανε επίσης τις αγωγές επιβολής που έγιναν τον Σεπτέμβριο από οκτώ διαφορετικές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνια, με τον ισχυρισμό ότι το προϊόν Earn της εταιρείας παραβίαζε τους νόμους περί κρατικών τίτλων.

Εκείνη την εποχή, η Nexo είπε στην CoinDesk ότι είχε ήδη «παύσει την ενσωμάτωση νέων πελατών στις ΗΠΑ» για το προϊόν της Earn.

Οι δανειστές κρύπτο γενικά είχαν μια δύσκολη χρονιά στις ΗΠΑ, με πολλούς από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Nexo, συμπεριλαμβανομένων των BlockFi, Celsius Network και Voyager Digital, να υποβάλλουν αίτηση προστασίας κατά της πτώχευσης τους τελευταίους μήνες.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2022/12/05/nexo-to-depart-us-after-regulator-discussions-hit-dead-end/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X