Η Goldman Sachs φέρεται να θέλει να αγοράσει εταιρείες κρύπτο μετά την κατάρρευση του FTX
cryptocurrency FTX

Η Goldman Sachs φέρεται να θέλει να αγοράσει εταιρείες κρύπτο μετά την κατάρρευση του FTX

Το στέλεχος της Goldman Sachs, Mathew McDermott, δήλωσε ότι η εταιρεία τους κάνει ήδη τη δέουσα επιμέλεια σε ορισμένες εταιρείες κρύπτο.

Καθώς οι αποτιμήσεις των εταιρειών κρύπτο επηρεάζονται από την πρόσφατη κατάρρευση του FTX, η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Goldman Sachs θέλει να εισέλθει και να επενδύσει εκατομμύρια για να αγοράσει ή να επενδύσει σε εταιρείες κρύπτο ενώ οι τιμές είναι χαμηλές.

Σε συνέντευξή του στο κύριο ΜΜΕ Reuters, ο Mathew McDermott, στέλεχος της Goldman Sachs, φέρεται να είπε ότι οι μεγάλες τράπεζες βλέπουν ευκαιρίες στον χώρο καθώς η κατάρρευση του FTX τόνισε την ανάγκη για περισσότερη ρύθμιση στον κλάδο.

Το στέλεχος πρόσθεσε ότι η εταιρεία αυτή τη στιγμή βλέπει ευκαιρίες που «τιμολογούνται πιο λογικά» και ήδη κάνει τη δέουσα επιμέλειά της σε ορισμένες εταιρείες κρύπτο.

Σχολιάζοντας την κατάρρευση του FTX, ο McDermott σημείωσε επίσης ότι όσον αφορά το κλίμα, η αγορά αντιμετώπισε πισωγυρίσματα. Ωστόσο, το παραδοσιακό στέλεχος των οικονομικών τόνισε ότι παρόλο που η FTX έγινε «παιδί αφίσας» του χώρου, η υποκείμενη τεχνολογία πίσω από τη βιομηχανία «συνεχίζει να αποδίδει».

Η κρίση εκκαθάρισης του FTX και το έπος της χρεοκοπίας έχουν ανατρέψει τον χώρο των κρύπτο από τις αρχές Νοεμβρίου. Η κατάρρευση της FTX συνεχίζει να έχει ένα ντόμινο, επηρεάζοντας τις εταιρείες που εστιάζουν στα κρύπτο και έχουν κάποια έκθεση στην αντιμαχόμενη εταιρεία. Εξαιτίας αυτού, θεσμικοί επενδυτές όπως η Goldman αναζητούν ευκαιρίες να αγοράσουν και να επενδύσουν σε χαμηλότερες τιμές, ενώ οι επιπτώσεις του FTX μειώνουν τις αποτιμήσεις.

ν τω μεταξύ, μια ψηφιακή τράπεζα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο έχει απαγορεύσει τις αγορές κρύπτο για τους χρήστες της . Εξαιτίας αυτού, οι πελάτες της δεν θα μπορούν να αγοράσουν Bitcoin ή άλλες κρύπτες. Εκτός από αυτό, οι χρήστες δεν θα μπορούν επίσης να λαμβάνουν μεταφορές από πλατφόρμες ανταλλαγής κρύπτο.

Ενώ η κατάρρευση του FTX οδήγησε πίσω το χώρο από άποψη ενδιαφέροντος, ορισμένοι θεσμικοί παράγοντες εργάζονται για να ενισχύσουν την υιοθέτηση των ιδρυμάτων. Στις 6 Δεκεμβρίου, η εταιρεία κρύπτο SEBA Bank συνεργάστηκε με την εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών HashKey Group για να επιταχύνει τη θεσμική υιοθέτηση της κρύπτο στο Χονγκ Κονγκ και την Ελβετία.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/goldman-sachs-reportedly-looking-to-buy-crypto-firms-after-ftx-collapse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X