Η ελεγκτική εταιρεία Mazars θα επαληθεύσει την απόδειξη των αποθεματικών του KuCoin
bitcoin cryptocurrency

Η ελεγκτική εταιρεία Mazars θα επαληθεύσει την απόδειξη των αποθεματικών του KuCoin

Η Mazars, η πρώην λογιστική εταιρεία των εταιρειών του Ντόναλντ Τραμπ, προσλήφθηκε πρόσφατα για να ελέγξει το PoR της Binance.

Το ανταλλακτήριο κρύπτο KuCoin προσέλαβε τη διεθνή λογιστική εταιρεία Mazars για έλεγχο από τρίτους σχετικά με την απόδειξη των αποθεματικών της (PoR). 

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση στις 5 Δεκεμβρίου, η επαλήθευση θα παράσχει στους πελάτες του ανταλλκτηρίου πρόσθετη διαφάνεια και αναφορές σχετικά με το εάν τα περιουσιακά τους στοιχεία εντός του πεδίου είναι εγγυημένα, μαζί με λεπτομέρειες σχετικά με τους κύριους, εμπορικούς, περιθωρίους, ρομπότ και λογαριασμούς συμβολαίου για Bitcoin (BTC) και Ether  (ETH) , καθώς και για τα stablecoins Tether USDT

Η αναφορά θα είναι διαθέσιμη στον επίσημο ιστότοπο του KuCoin μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ο διευθύνων σύμβουλος της KuCoin, Johnny Lyu, δήλωσε ότι η κίνηση είναι το επόμενο βήμα στις προσπάθειες ανταλλαγής για την παροχή διαφάνειας στα κεφάλαια των χρηστών. Ο Wiehann Olivier, συνεργάτης της Kucoin, σημείωσε επίσης:

«Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, υπάρχει απόλυτη ανάγκη στον κλάδο για πρόσθετη διαφάνεια και είμαστε βέβαιοι ότι η προσφορά υπηρεσιών PoR της Mazars στο KuCoin και σε άλλα διεθνή ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων θα βοηθήσει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μέσω της διαφάνειας».

Όπως αναφέρθηκε από την Cointelegraph, ο Mazars διορίστηκε επίσης ως επίσημος ελεγκτής για τη διεξαγωγή «οικονομικής επαλήθευσης τρίτου μέρους» στο PoR της Binance στις 30 Νοεμβρίου. Οι δημόσια κοινοποιημένες πληροφορίες Bitcoin της Binance είναι ήδη υπό εξέταση. 

Με έδρα το Παρίσι, η διεθνής λογιστική εταιρεία εργαζόταν στο παρελθόν για την εταιρεία του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με αναφορές, η εταιρεία διέκοψε τους δεσμούς με τον Τραμπ και την οικογένειά του το 2022.

Η KuCoin και η Binance είναι μεταξύ των έξι εταιρειών κρύπτο που ζητήθηκαν να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με την προστασία των καταναλωτών από τον γερουσιαστή των Ηνωμένων Πολιτειών Ron Wyden έως τις 12 Δεκεμβρίου.

Ο Wyden  ζήτησε από τις Binance, Coinbase, Bitfinex, Gemini, Kraken και KuCoin πληροφορίες σχετικά με θυγατρικές εταιρείες, διασφαλίσεις των περιουσιακών στοιχείων των καταναλωτών, χρήση δεδομένων πελατών και προστασία έναντι χειραγώγησης της αγοράς. Ο γερουσιαστής υποστήριξε ότι οι χρήστες κρύπτο με κεφάλαια στο FTX δεν είχαν «τέτοιες προστασίες» όπως αυτές που προσφέρονται από τράπεζες ή εγγεγραμμένους μεσίτες υπό την Federal Deposit Insurance Corporation ή την Securities Investor Protection Corporation.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/audit-firm-mazars-to-verify-kucoin-s-proof-of-reserves

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X