Ανοδικό το Bitcoin, ο Αμερικανός γερουσιαστής Ted Cruz θέλει το Τέξας να είναι μια όαση κρύπτο.
bitcoin cryptocurrency

Ανοδικό το Bitcoin, ο Αμερικανός γερουσιαστής Ted Cruz θέλει το Τέξας να είναι μια όαση κρύπτο.

Το Τέξας συνδυάζει άφθονες και σχετικά χαμηλές τιμές ενέργειας με την ελεύθερη επιχείρηση, σύμφωνα με τον νομοθέτη.

Ο γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών Τεντ Κρουζ θέλει να κάνει την αμερικανική πολιτεία του Τέξας όαση για το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Μιλώντας στο Texas Blockchain Summit 2022 στα τέλη Νοεμβρίου, ο πολιτικός συμφώνησε πώς η βιομηχανία κρύπτο μπορεί να είναι στρατηγική για τον ενεργειακό εφοδιασμό των ΗΠΑ και την τεχνολογική ανάπτυξη. 

Ο Κρουζ υποστήριξε ότι η εξόρυξη Bitcoin θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εσόδων από την ενέργεια που δημιουργείται από την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, αντί για την καύση της. Επιπλέον, τόνισε πώς η εξορυκτική δραστηριότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση αποθήκευσης και παροχής ενέργειας:

«Η ομορφιά της [εξόρυξης Bitcoin] είναι όταν έχετε σημαντικές επενδύσεις, όπως κάνουμε στο Τέξας και στην εξόρυξη Bitcoin, όταν έχετε ένα ακραίο καιρικό γεγονός, είτε υπερβολική ζέστη, που είναι συχνή στην πολιτεία του Τέξας είτε ακραίο κρύο , κάτι που συμβαίνει μερικές φορές εδώ, η εξόρυξη Bitcoin μπορεί να διακοπεί σε κλάσματα δευτερολέπτου. Κάνοντας αυτή την ηλεκτρική ενέργεια άμεσα διαθέσιμη στο δίκτυο για τη θέρμανση ή την ψύξη των σπιτιών των ανθρώπων, για τη διατήρηση της λειτουργίας των επιχειρήσεων. Αυτό είναι μια τεράστια δεξαμενή πλεονάζουσας χωρητικότητας που, νομίζω, είναι πολύ ωφέλιμο».

Ο Γερουσιαστής τόνισε ότι το Τέξας συνδυάζει άφθονη και σχετικά χαμηλού κόστους ενέργεια, καθώς και αγκαλιάζει την ελεύθερη επιχείρηση, γεγονός που καθιστά το Τέξας μια ελκυστική πολιτεία για την ανάπτυξη της βιομηχανίας κρύπτος στις ΗΠΑ. Ο Κρουζ αποκάλυψε επίσης τον λόγο για τον οποίο περιέγραψε τον εαυτό του ως ενθουσιώδη θαυμαστή του Bitcoin:

«Μου αρέσει το Bitcoin γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να το ελέγξει».

Ο Ρεπουμπλικανός νομοθέτης παραδέχτηκε ότι αγόραζε Bitcoin εβδομαδιαία, το μόνο κρυπτονόμισμα στο χαρτοφυλάκιό του. Σημείωσε επίσης:

“Νομίζω ότι Bitcoin σημαίνει επένδυση. Σημαίνει ευκαιρία. Σημαίνει ευημερία. Σημαίνει οικονομική ανεξαρτησία. Πιστεύω επίσης ότι η άνοδος της εξόρυξης bitcoin στο Τέξας έχει ένα τεράστιο θετικό όφελος για την ανθεκτικότητα του δικτύου.”

Το Τέξας είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κόμβους εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον Αύγουστο, το γραφείο του ελεγκτή του αποκάλυψε τη στάση του κράτους υπέρ των κρύπτο , με την πρόθεση να φιλοξενήσει μακροπρόθεσμους εξορύκτες και χειριστές σε ένα ενημερωτικό δελτίο.

Διευκρινίζοντας τη γενική παρανόηση σχετικά με τη χρήση ενέργειας του Bitcoin, το δημοσιονομικό σημείωμα τόνισε ότι σε αντίθεση με τις «εγκαταστάσεις παραγωγής ή τα βιομηχανικά χημικά εργοστάσια, τα οποία αναμένεται να υπάρχουν εδώ και δεκαετίες», οι εγκαταστάσεις εξόρυξης κρυπτονομισμάτων δεν θέτουν μεγάλες απαιτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο.

Η ομάδα της Cointelegraph ήταν στο έδαφος στο Texas Blockchain Summit. Μάθετε για την εκδήλωση διαβάζοντας την ανακεφαλαίωση μας.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/bullish-on-bitcoin-us-senator-ted-cruz-wants-texas-to-be-a-crypto-oasis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X