Το Dogecoin καταγράφει εισροές 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 5 εβδομάδες καθώς ο όγκος συναλλαγών του DOGE εκτοξεύεται στα ύψη
DOGE

Το Dogecoin καταγράφει εισροές 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 5 εβδομάδες καθώς ο όγκος συναλλαγών του DOGE εκτοξεύεται στα ύψη

Η ανάπτυξη που σχετίζεται με την υιοθέτηση βοήθησε το Dogecoin ( DOGE ) το 2022, αλλά η τιμή του κρυπτονομίσματος δεν έχει ανταποκριθεί στις κορυφές του 2021.

Ωστόσο, τα στοιχεία που αποκτήθηκαν από τη Finbold έδειξαν ότι το μιμίδιο σημείωσε εισροή 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην κεφαλαιοποίησή του τις τελευταίες πέντε εβδομάδες. Στις 25 Οκτωβρίου, η κεφαλαιοποίηση τoυ DOGE ήταν 7,93 δισεκατομμύρια δολάρια και σήμερα είναι 13,2 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 5,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 34 ημέρες, συνολική άνοδος 66,5%.

Το Dogecoin προσθέτει πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε 5 εβδομάδες. Πηγή: CoinMarketCap

Σε εκείνο το διάστημα, ο όγκος συναλλαγών εκτοξεύτηκε κατά 290% από 216 εκατομμύρια δολάρια σε 844 εκατομμύρια δολάρια. Επί του παρόντος, το Dogecoin διαπραγματεύεται στα 0,09889 $, σημειώνοντας πτώση 4,49% τις τελευταίες 24 ώρες και άνοδο 15,18% την προηγούμενη εβδομάδα.

Διάγραμμα 1 ημέρας Dogecoin. Πηγή: CoinMarketCap

Τεχνική ανάλυση Dogecoin

Η βραχυπρόθεσμη τεχνική ανάλυση (TA) για το DOGE στους μετρητές 1 ημέρας είναι σχετικά ανοδική. Ειδικότερα, ο συνοπτικός δείκτης δείχνει ένα συναίσθημα «αγοράς» στα δεκατέσσερα, ενώ οι κινούμενοι μέσοι όροι (MA) υποδηλώνουν επίσης «ισχυρή αγορά» στο δεκατρία.


Τεχνικό διάγραμμα 1 ημέρας Dogecoin. Πηγή: TradingView

Ωστόσο, οι ταλαντωτές δείχνουν «sell» 3, σύμφωνα με τα στοιχεία που ελήφθησαν από την πλατφόρμα ανάλυσης αγοράς TradingView στις 2 Δεκεμβρίου.

Τα τελευταία τρία Χριστούγεννα, το Dogecoin κατάφερε να σημειώσει σταθερή ανάπτυξη από έτος σε έτος (YoY), ωστόσο, η πρόβλεψη της DOGE για τα Χριστούγεννα για το 2022 είναι πτωτική, με το περιουσιακό στοιχείο να αναμένεται να διαπραγματευτεί στα 0,065 $ στις 25 Δεκεμβρίου.

Η επιρροή του Έλον Μασκ στο Dogecoin

Ο Έλον Μασκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla (NASDAQ: TSLA ), πιστώνεται κυρίως για την επιρροή στις πρόσφατες αυξήσεις τιμών στο Dogecoin. 

Ο Μασκ συνεχίζει να είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του κρυπτονομίσματος meme και η απόκτηση του Twitter πιστεύεται ευρέως ότι προσδίδει αυξημένη χρησιμότητα στο DOGE. Συγκεκριμένα, υπάρχουν πολλές εικασίες ότι το Twitter θα μπορούσε να συμπεριλάβει υποστήριξη για το Dogecoin ως επιλογή πληρωμής στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα με μια μελέτη της Finbold που δημοσιεύθηκε στις 28 Νοεμβρίου, η απόδοση της DOGE είχε ως αποτέλεσμα πάνω από το 60% των επενδυτών της να παραμείνουν σε κέρδη. Δεδομένου ότι το 69% των κατόχων έχει αποθησαυρίσει το κουπόνι για περισσότερο από ένα χρόνο, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι ένα σημαντικό ποσοστό από αυτούς βασίζονται στις δυνατότητες του Dogecoin μακροπρόθεσμα.

Σε αυτό το πνεύμα, οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι λόγω των επικείμενων βελτιώσεων στο δίκτυο. Για παράδειγμα, πρόσφατα αναφέρθηκε ότι ο Musk και ο Vitalik Buterin, ο συνιδρυτής του Ethereum , κάνουν σχέδια για να συνδυάσουν τις προσπάθειές τους και να αναπτύξουν περαιτέρω το DOGE.

Αποποίηση ευθύνης:  Το περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο δεν πρέπει να θεωρείται επενδυτική συμβουλή. Η επένδυση είναι κερδοσκοπική. Όταν επενδύετε, το κεφάλαιό σας βρίσκεται σε κίνδυνο.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://finbold.com/dogecoin-records-inflows-of-5-billion-in-5-weeks-as-doge-trading-volume-skyrockets/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X