Οι εκκαθαριστές της Three Arrows Capital κατάσχεσαν 35,6 εκατομμύρια δολάρια από τράπεζες της Σιγκαπούρης
Uncategorized

Οι εκκαθαριστές της Three Arrows Capital κατάσχεσαν 35,6 εκατομμύρια δολάρια από τράπεζες της Σιγκαπούρης

Σε μια ακρόαση την Παρασκευή, οι διορισμένοι εκκαθαριστές της 3AC κατηγόρησαν τους ιδρυτές του υπό κατάρρευση hedge fund επειδή μίλησαν στα μέσα ενημέρωσης ενώ επανειλημμένα απέτυχαν να συνεργαστούν με την έρευνα των εκκαθαριστών.

Οι εκκαθαριστές της Three Arrows Capital έχουν κατασχέσει 35,6 εκατομμύρια δολάρια από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του κατεστραμμένου αμοιβαίου κεφαλαίου αντιστάθμισης κρύπτο στη Σιγκαπούρη, τρεις μήνες αφότου έλαβαν το νεύμα από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να αρχίσει να ερευνά τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας στη χώρα.

Τα χρήματα που κατασχέθηκαν από την Teneo -η εταιρεία εκκαθάρισης με έδρα τη Νέα Υόρκη που διορίστηκε από δικαστήριο των Βρετανικών Παρθένων Νήσων- είναι το μεγαλύτερο κομμάτι χρημάτων που αποκτήθηκε από την κατάρρευση της Three Arrows τον Ιούλιο, αφήνοντας χρέος 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον απόηχο του.

Σύμφωνα με μια παρουσίαση που χρησιμοποιήθηκε σε μια δικαστική ακρόαση την Παρασκευή , οι εκκαθαριστές έχουν επίσης ανακτήσει 2,8 εκατομμύρια δολάρια από αναγκαστικές εξαγορές επενδύσεων, καθώς και έναν απροσδιόριστο αριθμό μάρκες κρύπτο και μη ανταλλάξιμα μάρκες ( NFT ).

Το έργο των εκκαθαριστών να κυνηγήσουν και να διατηρήσουν τα εναπομείναντα περιουσιακά στοιχεία του Three Arrows ώστε να μπορούν να επιστραφούν στους επενδυτές δεν είναι εύκολο και οι ιδρυτές του hedge fund Kyle Davies και Su Zhu δεν το έχουν διευκολύνει, σύμφωνα με την Teneo. η οποία είπε ότι και οι δύο άνδρες δεν ήταν συνεργάσιμοι από το καλοκαίρι.

Τώρα που η Su και ο Davies συνέχισαν να δημοσιεύουν στο Twitter και να μιλούν στα μέσα ενημέρωσης, οι εκκαθαριστές φαίνεται να είναι ακόμη πιο απογοητευμένοι με την έλλειψη συνεργασίας τους. Σύμφωνα με την παρουσίαση της ακρόασης, οι εκκαθαριστές είχαν πολύ περιορισμένη επικοινωνία με τους Su, Davies και τους δικηγόρους τους.

Έλλειψη συνεργασίας

Στις 6 Ιουλίου, πέντε ημέρες αφότου το Three Arrows, γνωστό και ως 3AC, κήρυξε πτώχευση, ο Su και ο Davies εμφανίστηκαν σε μια εισαγωγική κλήση Zoom με δικηγόρους του hedge fund, αλλά κράτησαν τις κάμερες και τα μικρόφωνα μακριά και δεν απάντησαν. άμεσες ερωτήσεις. Έκτοτε, η Teneo είπε ότι είχε μόνο μία κλήση με καθέναν από τους ιδρυτές, και οι δύο πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο, και οι δικηγόροι των Su και Davies δεν κατάφεραν να παράσχουν ένα πλήρες σύνολο οικονομικών αρχείων.

Η Su και ο Davies ισχυρίζονται ότι βρίσκονται στο Ντουμπάι και στο Μπαλί, αντίστοιχα – και οι εκκαθαριστές επισημαίνουν ότι και τα δύο μέρη είναι «δικαιοδοσίες γνωστές για δυσκολίες στην εκτέλεση δικαστικών εντολών του εξωτερικού».

Οι εκκαθαριστές λένε επίσης ότι, από τα μέσα Ιουνίου, η Su και ο Davies «προσέλαβαν εμπειρογνώμονες ασφαλείας … για να δημιουργήσουν, μεταξύ άλλων, ασφαλείς επικοινωνίες μεταξύ καθορισμένων ατόμων που θα μπορούσαν να διαγραφούν». Είπαν επίσης ότι ο διαχειριστής επενδύσεων της 3AC δεν ήταν επίσης συνεργάσιμος.

Όταν οι εκκαθαριστές απέκτησαν πρόσβαση στο γραφείο του ταμείου στη Σιγκαπούρη, «τα περισσότερα φυσικά έγγραφα, διακομιστές και σκληροί δίσκοι είχαν αφαιρεθεί», σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή. Οι εκκαθαριστές ισχυρίστηκαν ως ψευδής μια δήλωση δικηγόρου της 3AC ότι όλες οι ζητούμενες πληροφορίες (συμπεριλαμβανομένων των ιστορικών πληροφοριών περιουσιακών στοιχείων και των συνδέσεων σε λογαριασμούς μεσιτείας και διαπραγμάτευσης της 3AC) είχαν κοινοποιηθεί.

Όχι και τόσο Superyacht

Οι εκκαθαριστές ασχολήθηκαν επίσης με το καθεστώς του superyacht 50 εκατομμυρίων δολαρίων, 500 τόνων – που βαφτίστηκε το Much Wow – η Su και η Davies αγόρασαν πριν καταρρεύσει η εταιρεία τους. Το New York Magazine ανέφερε τον Αύγουστο ότι η Su και ο Davies καυχιόνταν σε γνωστούς τους ότι θα ήταν «μεγαλύτερο από όλα τα γιοτ των πλουσιότερων δισεκατομμυριούχων στη Σιγκαπούρη».

Σύμφωνα με την παρουσίαση, οι εκκαθαριστές επιβεβαίωσαν ότι η Su και ο Davies έκαναν πληρωμές για το γιοτ απευθείας από τα ταμεία της εταιρείας. Όταν αυτά τα χρήματα στέρεψαν, η σύμβαση για την αγορά του Much Wow τερματίστηκε από τον κατασκευαστή του πλοίου Sanlorenzo και το γιοτ κυκλοφόρησε ξανά στην αγορά.

Οι εκκαθαριστές λένε ότι η Sanlorenzo κατέχει τα έσοδα από την πώληση του Much Wow και θα διανείμει τα χρήματα σε μια εταιρεία συμμετοχών που ονομάζεται Much Wow Ltd., κατά της οποίας οι εκκαθαριστές έχουν καταθέσει αξίωση 30 εκατομμυρίων δολαρίων στα νησιά Κέιμαν.

Καλεί για αλήθεια

Μέρος του χρονοδιαγράμματος των Su και Davies για την επιστροφή τους στο κοινό φαινομενικά βασίστηκε στην ακόμη μεγαλύτερη κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρύπτο FTX με έδρα τις Μπαχάμες και στην πτώση του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου του, Sam Bankman-Fried.

Οι εκκαθαριστές επεσήμαναν ότι ο Σου έγραψε στο Twitter (σε σχέση με την κατάρρευση του FTX) ότι «η ώρα να βγει στην επιφάνεια η αλήθεια είναι τώρα» και ο Ντέιβις κάλεσε τον Bankman-Fried να «συνομιλήσει, με διαφάνεια, σε ένα φόρουμ όπου αυτοί [που] προκάλεσε πόνος μπορεί να συντονιστείτε» – κάτι που πρόσθεσε ο Bankman-Fried έχει ξεκάθαρα χρόνο, αφού «[είχε] το χρόνο να γράψει πολλές επιστολές, ακόμη και να εγγραφεί σε μια συνέντευξη στο CNBC».

Οι εκκαθαριστές δήλωσαν την Παρασκευή ότι οι «εκκλήσεις της Su και του Davies για την αλήθεια πρέπει να ακουστούν» – αναμφίβολα μια αναφορά στην υπόθεση 3AC όσο και στην FTX.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2022/12/02/three-arrows-capital-liquidators-seize-356m-from-singaporean-banks/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X