Ο επενδυτής “Big Short” Michael Burry προειδοποιεί για παρατεταμένη πολυετή ύφεση στις ΗΠΑ
FED

Ο επενδυτής “Big Short” Michael Burry προειδοποιεί για παρατεταμένη πολυετή ύφεση στις ΗΠΑ

Ο διευθυντής hedge fund Michael Burry, διάσημος για την πρόβλεψη της οικονομικής κρίσης του 2008, έχει προειδοποιήσει για «μια παρατεταμένη πολυετή ύφεση» στις ΗΠΑ. Πιστεύει ότι δεν υπάρχει στρατηγική που να μας βγάλει από «αυτή την πραγματική ύφεση».

Προειδοποίηση ύφεσης του Michael Burry

Ο διάσημος επενδυτής και ιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας Scion Asset Management, Michael Burry, προειδοποίησε για μια «πραγματική ύφεση» που θα διαρκέσει πολλά χρόνια.

Ο Burry είναι περισσότερο γνωστός ως ο πρώτος επενδυτής που προέβλεψε και κέρδισε από την κρίση των ενυπόθηκων δανείων subprime των ΗΠΑ που έλαβε χώρα μεταξύ 2007 και 2010. Έχει προφίλ στο “The Big Short”, ένα βιβλίο του Michael Lewis για την κρίση των στεγαστικών δανείων, το οποίο έγινε μια ταινία με πρωταγωνιστή τον Κρίστιαν Μπέιλ.

Ο επενδυτής του Big Short έγραψε στο Twitter για ύφεση την Τρίτη. Εγραψε:

Ποια στρατηγική θα μας βγάλει από αυτή την πραγματική ύφεση; Ποιες δυνάμεις θα μας τραβούσαν έτσι; Δεν υπάρχουν. Επομένως, εξετάζουμε πραγματικά μια παρατεταμένη πολυετή ύφεση. Ποιος το προβλέπει αυτό; Δεν υπάρχει κανείς.

Ο Μπάρι έχει προειδοποιήσει για ύφεση πολλές φορές στο παρελθόν. Τον Μάιο, ο επενδυτής της Big Short προειδοποίησε για μια επικείμενη καταναλωτική ύφεση και περισσότερα προβλήματα στα κέρδη.

Τον Απρίλιο, είπε ότι η Federal Reserve «δεν έχει καμία πρόθεση να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό», προσθέτοντας ότι «η Fed έχει να κάνει με την επαναφόρτωση των νομισματικών bazooka. Έτσι, μπορεί να οδηγήσει στη διάσωση και να χρηματοδοτήσει τη δημοσιονομική επιβάρυνση».

Ο καθηγητής του NYU Nouriel Roubini, ο οποίος μερικές φορές είναι γνωστός ως Dr. Doom, απάντησε στον Burry, γράφοντας στο Twitter: «Μερικοί από εμάς προβλέπουν μια μακρά και σοβαρή ύφεση και εξηγούν λεπτομερώς γιατί οδηγούμαστε σε μια Μεγάλη Στασιμοπληθωριστική Κρίση Χρέους». Σε άλλο tweet έγραψε:

Υποστήριζα ο ίδιος όλο το χρόνο ότι η επερχόμενη ύφεση δεν θα είναι πιθανότατα «σύντομη και ρηχή».

Αυτή την εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και επικεφαλής του Twitter, Έλον Μασκ, προειδοποίησε επίσης για σοβαρή ύφεση. Προέτρεψε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια «άμεσα», τονίζοντας ότι η Fed «ενισχύει μαζικά την πιθανότητα σοβαρής ύφεσης».

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/big-short-investor-michael-burry-warns-of-extended-multi-year-recession-in-us/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X