Kevin O’Leary και Bill Ackman επικρίθηκαν για την υπεράσπιση του Sam Bankman-Fried – “Νομίζω ότι ο SBF λέει την αλήθεια”
FTX

Kevin O’Leary και Bill Ackman επικρίθηκαν για την υπεράσπιση του Sam Bankman-Fried – “Νομίζω ότι ο SBF λέει την αλήθεια”

Ο σταρ του Shark Tank Kevin O’Leary και ο δισεκατομμυριούχος διευθυντής hedge fund Bill Ackman επικρίθηκαν επειδή δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι ο Sam Bankman-Fried (SBF) έλεγε την αλήθεια ότι «δεν συνδύασε εν γνώσει του τα κεφάλαια». Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του κατεστραμμένου ανταλλακτηρίου κρύπτο FTX είπε επίσης ότι «δεν έτρεχε την Alameda», επομένως «δεν ήξερε ακριβώς τι συνέβαινε».

Kevin O’Leary, Bill Ackman υπερασπίζονται τον Sam Bankman-Fried

Ο αστέρας του Shark Tank, Kevin O’Leary, γνωστός και ως Mr. Wonderful, και ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge funds Bill Ackman επικρίθηκαν την Πέμπτη αφού είπαν ότι πιστεύουν ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX Sam Bankman-Fried (SBF) έλεγε την αλήθεια κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στους New York Times. Dealbook Summit, που προβλήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα. Το Crypto exchange FTX κατέρρευσε και κήρυξε πτώχευση στις 11 Νοεμβρίου. Εκτιμάται ότι ένα εκατομμύριο πελάτες και επενδυτές έχασαν δισεκατομμύρια δολάρια λόγω της κατάρρευσης του ανταλλακτηρίου.

Ο Bankman-Fried είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι «δεν συνδύασε εν γνώσει του τα κεφάλαια». Έριξε επίσης την ευθύνη στην Alameda Research, δηλώνοντας: «Δεν έτρεχα την Alameda… δεν ήξερα ακριβώς τι συνέβαινε».

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι στην κοινότητα κρύπτο δεν πιστεύουν την ιστορία του Bankman-Fried, τουλάχιστον δύο εξέχοντα άτομα μίλησαν υπέρ του πρώην CEO της FTX. Ο Ackman, ο διευθύνων σύμβουλος και διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Pershing Square Capital Management, έγραψε στο Twitter μετά τη συνέντευξη: «Πείτε με τρελό, αλλά νομίζω ότι ο SBF λέει την αλήθεια».

Ο O’Leary γρήγορα συμφώνησε, γράφοντας στο Twitter ότι έχασε εκατομμύρια ως επενδυτής στην FTX και αμμοβολή ως πληρωμένος εκπρόσωπος για το ανταλλακτήριο κρύπτο. Ωστόσο, τόνισε ότι αφού άκουσε τη συνέντευξη, συμφωνεί με τον Άκμαν «για το παιδί».

Ο Kevin O'Leary, ο Bill Ackman κατακρίθηκε για την υπεράσπιση του Sam Bankman-Fried

Πολλοί άνθρωποι διαφώνησαν με τον O’Leary και τον Ackman. Κάποιοι τους αποκαλούσαν «βλάκες», «ηλίθιους» και «απατεώνες». Ένας έγραψε: «Είμαι λίγο μπερδεμένος γιατί οι άνθρωποι έχουν αυτή την άποψη για τον SBF ως το πραγματικά έξυπνο παιδί που τα χάλασε. Είναι σχεδόν 31, που σημαίνει ότι είναι ενήλικος άντρας. Αυτός δεν είναι ένας 23χρονος νέος βαθμολογητής που κάνει ένα λάθος συναλλαγών στο γραφείο. Η αφήγηση γύρω από αυτήν την ιστορία δεν θα έπρεπε να είναι αυτή».

«Φαντάζομαι ότι αν ήμουν δημόσιος εκπρόσωπος για αυτό που αποδείχθηκε ότι ήταν Ponzi, πιθανότατα θα ήλπιζα ότι ο ηγέτης θα έβγαινε χωρίς ποινικές κατηγορίες επίσης (λιγότερο πιθανό να απαγγελθούν ποινικές κατηγορίες εναντίον μου). Απλώς λέγοντας, κοιτάξτε τα κίνητρα», σχολίασε ένας άλλος.

Ένας τρίτος είπε: «Νομίζω ότι καταλαβαίνω τώρα. Όλες αυτές οι δηλώσεις αποτελούν μια μορφή νομικής προστασίας και αυτή η συνέντευξη δημιουργήθηκε με πολύ σκόπιμο τρόπο. Καλύτερα να είσαι εκπρόσωπος για κάτι που απέτυχε παρά κάτι που διέπραξε μαζική απάτη. Κατάφωρα προφανές ότι το τελευταίο ισχύει». Ένας τέταρτος είπε: «Έδωσες εκατομμύρια σε έναν απατεώνα που δεν ήξερε το πρώτο πράγμα για τη λειτουργία ενός χρηματιστηρίου ή ενός hedge fund ή πώς να προστατεύσει τα περιουσιακά στοιχεία των επενδυτών και που πιθανότατα δραπέτευσε με τα χρήματά σου λόγω πλήρους ανικανότητας, αλλά σίγουρος ότι είναι αθώος».

Μετά την κατάρρευση της FTX, ο O’Leary είπε ότι θα υποστήριζε ξανά τον Bankman-Fried εάν έχει άλλο εγχείρημα, σημειώνοντας ότι ο SBF είναι ένας από τους καλύτερους traders στον χώρο των κρύπτο. Ο κ. Wonderful αποκάλυψε επίσης πρόσφατα ότι αυτός και ο Bankman-Fried σχεδόν συγκέντρωσαν 8 δισεκατομμύρια δολάρια για να σώσουν την FTX πριν καταρρεύσει.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/kevin-oleary-bill-ackman-slammed-for-defending-sam-bankman-fried-i-think-sbf-is-telling-the-truth/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X