Η Binance σταματά τις αναλήψεις εν μέσω χακαρίσματος 5 εκατομμυρίων δολαρίων Ankr «Infinite Mint».
binance

Η Binance σταματά τις αναλήψεις εν μέσω χακαρίσματος 5 εκατομμυρίων δολαρίων Ankr «Infinite Mint».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, ανακοίνωσε ότι το ανταλλακτήριο είχε σταματήσει τις αναλήψεις μετά από μια εκμετάλλευση στο έργο Ankr για τον κόμβο κρύπτο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance , Changpeng Zhao, ανακοίνωσε ότι το ανταλλακτήριο κρύπτο είχε διακόψει τις αναλήψεις που σχετίζονται με μια πρόσφατη επίθεση στο Ankr.

“Η αρχική ανάλυση δείχνει ότι το ιδιωτικό κλειδί προγραμματιστή παραβιάστηκε και ο χάκερ ενημέρωσε το έξυπνο συμβόλαιο σε ένα πιο κακόβουλο”, έγραψε ο Zhao. “Η Binance διέκοψε τις αναλήψεις πριν από λίγες ώρες. Επίσης πάγωσε περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια που οι χάκερ μεταφέρουν στο CEX μας.”

Το Ankr είναι ένας χειριστής κατανεμημένου κόμβου για δίκτυα proof-of-stake , επιτρέποντας στους χρήστες να ποντάρουν τα διακριτικά τους εύκολα χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν το απαραίτητο υλικό.

Παραβιάστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, με τον εισβολέα να αξιοποιεί το έξυπνο συμβόλαιο για το διακριτικό aBNBc που του επέτρεψε να δημιουργήσουν άπειρο ποσό από αυτό το διακριτικό. Αυτό το διακριτικό αντιπροσωπεύει μια stake έκδοση του διακριτικού BNB της Binance που κερδίζει ανταμοιβές στο Ankr. Η τιμή του token έχει καταρρεύσει 99,5% από την επίθεση, σύμφωνα με το CoinGecko .

Ο αριθμός των διακριτικών που δημιουργήθηκαν είναι ασαφής, αλλά ορισμένες αναφορές δείχνουν ότι κατάφεραν να κόψουν έως και 60 τρισεκατομμύρια μάρκες aBNBc.

Αντάλλαξαν πολλά από αυτά τα διακριτικά με το stablecoin USDC και άρχισαν να τα μετακινούν από την Binance Smart Chain και στο Ethereum .

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://decrypt.co/116268/binance-pauses-withdrawals-amid-5m-ankr-hack

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X