Ο Elon Musk προειδοποιεί για σοβαρή ύφεση, προτρέπει τη Fed να μειώσει άμεσα τα επιτόκια
FED

Ο Elon Musk προειδοποιεί για σοβαρή ύφεση, προτρέπει τη Fed να μειώσει άμεσα τα επιτόκια

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και αφεντικό του Twitter, Elon Musk, προειδοποίησε για σοβαρή ύφεση στις ΗΠΑ. Ο δισεκατομμυριούχος τόνισε ότι η Federal Reserve πρέπει να μειώσει τα επιτόκια «άμεσα», τονίζοντας ότι η Fed «ενισχύει μαζικά την πιθανότητα σοβαρής ύφεσης».

Ο Elon Musk προειδοποιεί για σοβαρή ύφεση

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και επικεφαλής του Twitter,Elon Musk, προειδοποίησε για σοβαρή ύφεση στις ΗΠΑ την Τετάρτη.

Απαντώντας στον Βίνσεντ Γιου που έγραψε στο Twitter ότι «αναμένει μια πραγματική οικονομική ύφεση το 2023», ο Μασκ είπε ότι η τάση είναι ανησυχητική, τονίζοντας ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα «πρέπει να μειώσει άμεσα τα επιτόκια». Ο δισεκατομμυριούχος τόνισε ότι η Fed «ενισχύει μαζικά την πιθανότητα μιας σοβαρής ύφεσης».

Ο Sven Henrich, ιδρυτής και επικεφαλής στρατηγικής αγοράς της Northmantrader, συμμετείχε στη συζήτηση. Απάντησε στους Μασκ και Γιού: «Κατά ειρωνικό τρόπο, η Fed συνεχίζει να προβλέπει θετική αύξηση του ΑΕΠ για το επόμενο έτος, παρά όλα τα προφανή σημάδια. Αλλά έκαναν το ίδιο πράγμα το 2008. Όπως πάντα θα πανικοβληθούν να μειώσουν τα επιτόκια μόλις ο αντίκτυπος της ύφεσης είναι εδώ και μετά να κατηγορήσουν απρόβλεπτους παράγοντες». Σε άλλο tweet, ο Henrich περιέγραψε:

Η Fed παρέμεινε πολύ άνετη για πάρα πολύ καιρό, παρερμηνεύοντας εντελώς τον πληθωρισμό και τώρα έχει στριμώξει επιθετικά στην υψηλότερη δομή χρέους χωρίς να υπολογίζει τις επιπτώσεις αυτών των αυξήσεων επιτοκίων με τον κίνδυνο να καθυστερήσουν ξανά να συνειδητοποιήσουν τη ζημιά που έχει προκληθεί.

Ο Μασκ συμφώνησε, γράφοντας στο Twitter: «Ακριβώς».

Πολλοί συμφώνησαν με τον Μασκ. Κάποιος έγραψε στο Twitter: «Ο Μασκ έχει δίκιο σε αυτό. Ο πληθωρισμός πλέον οφείλεται κυρίως στη στέγαση και τα επιτόκια είναι τόσο υψηλά σε αυτό το σημείο που συντρίβουν τις επενδύσεις στην κατασκευή κατοικιών, απειλώντας να επιδεινώσουν το υποκείμενο πρόβλημα». Ένας άλλος έγραψε: «Σωστά. Τα υψηλότερα ποσοστά βλάπτουν τους ανθρώπους. Η έννοια των αυξήσεων των επιτοκίων ως αντιστάθμισης πληθωρισμού ήταν πάντα πρόχειρη». Κάποιοι είπαν ότι η Fed «πρέπει να καταργηθεί».

Τον Οκτώβριο, ο Μασκ είπε ότι η ύφεση θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι την άνοιξη του 2024 . Τον Αύγουστο είπε ότι πιστεύει ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί και θα είμαστε σε ύφεση για 18 μήνες . Τον Σεπτέμβριο, το αφεντικό της Tesla προειδοποίησε ότι μια σημαντική αύξηση των επιτοκίων της Fed ενέχει κίνδυνο αποπληθωρισμού .

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/elon-musk-warns-of-severe-recession-urges-the-fed-to-cut-interest-rates-immediately/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X