Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, εξακολουθεί να είναι «μακροπρόθεσμα αισιόδοξος» για το Metaverse
Metaverse

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, εξακολουθεί να είναι «μακροπρόθεσμα αισιόδοξος» για το Metaverse

«Ο σκεπτικισμός δεν με ενοχλεί τόσο πολύ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρείας του Facebook στο DealBook Summit την Τετάρτη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta Platforms (META) Mark Zuckerberg δήλωσε ότι εξακολουθεί να είναι αισιόδοξος για το metaverse σε έναν μεγαλύτερο, «ορίζοντα πέντε έως δέκα ετών» κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής DealBook των New York Times στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη.

“Ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούμε γίνεται πλουσιότερος και καθηλωτικός”, είπε ο Ζούκερμπεργκ μέσω μιας εικονικής συνέντευξης, διπλασιάζοντας το στοίχημα της εταιρείας του σε ένα μέλλον που κυριαρχείται από την εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα. Η εταιρεία έχει δεχθεί κριτική για την πρόκληση ζημιών δισεκατομμυρίων δολαρίων . χτίζει την εκδοχή του για το metaverse.

Ωστόσο, ο Zuckerberg παραδέχτηκε ότι η Meta θα χρειαστεί να λειτουργήσει με «περισσότερη αποτελεσματικότητα και πειθαρχία» στο εγγύς μέλλον, επειδή τα μακροοικονομικά δεινά ανάγκασαν την εταιρεία να περιορίσει τις δαπάνες.

Ο Zuckerberg είπε ότι η Meta ξοδεύει το 80% του χρόνου της εστιάζοντας στην παλαιού τύπου εφαρμογών κοινωνικών μέσων, που περιλαμβάνουν το Instagram, το Facebook, το WhatsApp και άλλες. Ο υπόλοιπος χρόνος αφιερώνεται στην ανάπτυξη υλικού και λογισμικού που σχετίζεται με το metaverse.

Η Meta’s Reality Labs εστιάζει στην έρευνα και την ανάπτυξη των έργων της που σχετίζονται με το metaverse, τα οποία περιλαμβάνουν τρεις μεγάλους κάδους: εικονική πραγματικότητα, επαυξημένη πραγματικότητα και κοινωνικές πλατφόρμες.

Ο δισεκατομμυριούχος Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι δεν έχει ενοχληθεί από τους επικριτές του στοιχήματος της εταιρείας του στο metaverse, λέγοντας ότι η έλλειψη ώθησης σημαίνει συνήθως ότι μια ιδέα δεν είναι αρκετά φιλόδοξη. «Ο σκεπτικισμός δεν με ενοχλεί πολύ», είπε ο Zuckerberg. «Είχαμε αμφιβολίες όλη την ώρα».

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2022/11/30/meta-ceo-mark-zuckerberg-still-long-term-optimistic-on-metaverse/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X