Η Ιταλία θέλει να φορολογήσει τα κέρδη απο τα κρύπτο κατά 26% από το 2023
governments / banks

Η Ιταλία θέλει να φορολογήσει τα κέρδη απο τα κρύπτο κατά 26% από το 2023

Η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας σχεδιάζει να επιβάλει φόρο 26% στα κέρδη κεφαλαίου από τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με το προσχέδιο προϋπολογισμού για το επόμενο έτος. Ο κεντροδεξιός συνασπισμός στην εξουσία ετοιμάζεται επίσης να υποχρεώσει τους Ιταλούς να δηλώσουν τα ψηφιακά τους περιουσιακά στοιχεία και να πληρώσουν το 14% των συμμετοχών τους.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας σκοπεύει να αξιοποιήσει τα κέρδη από κρυπτονομίσματα

Οι αρχές της Ρώμης φαίνονται έτοιμες να επεκτείνουν και να αυστηροποιήσουν τους κανονισμούς για τη γνωστοποίηση και τη φορολογία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η αλλαγή είναι πιθανό να έρθει με τον προϋπολογισμό της Ιταλίας για το 2023, ο οποίος αναμένεται να στοχεύσει σε κέρδη από τον πλούτο και τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Μια διάταξη στον προϋπολογισμό, που προτάθηκε από τη δεξιά κυβέρνηση υπό την πρωθυπουργό Giorgia Meloni, επεκτείνει στα περιουσιακά στοιχεία κρύπτο μια εισφορά 26% στα κέρδη κεφαλαίου που υπερβαίνουν το όριο των 2.000 ευρώ (περίπου 2.080 $), ανέφερε το Bloomberg.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός, ο οποίος εξελέγη στα τέλη Σεπτεμβρίου, προσφέρει επίσης στους φορολογούμενους τη δυνατότητα να δηλώσουν την αξία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων τους από την 1η Ιανουαρίου 2023 και να φορολογηθούν με συντελεστή 14%. Στόχος είναι να παρακινηθούν οι Ιταλοί φορολογούμενοι να αποκαλύψουν τις συμμετοχές τους στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες φορολογικούς κανόνες, τα ψηφιακά νομίσματα και οι μάρκες αντιμετωπίζονται στην Ιταλία ως ξένο νόμισμα που υπόκειται σε χαμηλότερη φορολογία. Το σχέδιο νόμου, το οποίο μπορεί να δει ακόμη τροποποιήσεις στο κοινοβούλιο, εισάγει επίσης υποχρεώσεις δημοσιοποίησης και επεκτείνει το τέλος χαρτοσήμου στα κρυπτονομίσματα.

Περίπου 1,3 εκατομμύρια Ιταλοί (2,3% του πληθυσμού της χώρας) διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία κρύπτο, σημειώνει η έκθεση, παραθέτοντας στοιχεία Triple A. Αυτό συγκρίνεται με το 5% του Ηνωμένου Βασιλείου και το 3,3% στη γειτονική Γαλλία.

Η Μελόνι, η πρώτη γυναίκα της Ιταλίας που ηγήθηκε της εκτελεστικής εξουσίας στη Ρώμη και ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Brothers of Italy, είχε προηγουμένως αγωνιστεί για χαμηλότερους φόρους.

Η αυστηρότερη στάση της κυβέρνησής της για τα κρυπτονομίσματα τώρα είναι μια κίνηση στα χνάρια της Πορτογαλίας, ενός από τα πιο φιλικά προς τα κρυπτονομικά μέλη της ΕΕ, που αποκάλυψε τον Οκτώβριο την πρόθεσή της να φορολογήσει τα βραχυπρόθεσμα κέρδη κρύπτο κατά 28% από το επόμενο έτος. Έρχεται επίσης εν μέσω μιας παγκόσμιας αυστηροποίησης των κανονισμών μετά από ένα κύμα χρεοκοπιών στη βιομηχανία κρύπτο, όπως η πρόσφατη κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρύπτο FTX .

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/italy-wants-to-tax-crypto-gains-at-26-from-2023/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X