Η Binance προσλαμβάνει ελεγκτική εταιρεία που εξυπηρέτησε τον Ντόναλντ Τραμπ για την επαλήθευση των αποθεμάτων κρύπτο
binance

Η Binance προσλαμβάνει ελεγκτική εταιρεία που εξυπηρέτησε τον Ντόναλντ Τραμπ για την επαλήθευση των αποθεμάτων κρύπτο

Το τμήμα της Mazars στις ΗΠΑ ήταν η μακροχρόνια λογιστική εταιρεία της εταιρείας του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance συνεργάζεται με την λογιστική εταιρεία Mazars στο πλαίσιο των ελέγχων της απόδειξης αποθέματος (PoR) που προκλήθηκε από την πτώση του FTX.

Η Mazars, η λογιστική εταιρεία που εργαζόταν για την εταιρεία του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, διορίστηκε ως επίσημος ελεγκτής για τη διεξαγωγή «οικονομικής επαλήθευσης τρίτου μέρους» ως μέρος των ενημερώσεων PoR της Binance, ανέφερε η Wall Street Journal στις 30 Νοεμβρίου.

Η λογιστική εταιρεία φέρεται να εξετάζει ήδη όλες τις δημοσίως κοινοποιημένες πληροφορίες της Binance για το Bitcoin.Το PoR θα επαληθεύει επίσης μελλοντικές ενημερώσεις και διακριτικά, φέρεται να είπε ένας εκπρόσωπος της Binance. «Η πρώτη ενημέρωση επαλήθευσης για το BTC θα ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η Mazars είναι μια διεθνής λογιστική εταιρεία με έδρα το Παρίσι. Το τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών, η Mazars USA, ήταν η μακροχρόνια λογιστική εταιρεία του Τραμπ και είχε εμπλακεί σε μια διαμάχη με το αίτημα της Επιτροπής Εποπτείας και Μεταρρύθμισης της Βουλής για ορισμένα από τα οικονομικά αρχεία του Τραμπ από το 2019. Η εταιρεία φέρεται να διέκοψε τελικά τους δεσμούς με τον Τραμπ και την οικογένειά του το 2022.

Τα νέα έρχονται εν μέσω της Binance που διακινεί μεγάλα ποσά κρυπτονομισμάτων στο πλαίσιο των ελέγχων PoR της. Στις 28 Νοεμβρίου, η Binance έστειλε 127.351 BTC, ή περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια, σε ένα άγνωστο πορτοφόλι, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Changpeng “CZ” Zhao στη συνέχεια να ανακοινώνει ότι η συναλλαγή ήταν μέρος της συνεχιζόμενης διαδικασίας PoR.

Η ενέργεια έχει προκαλέσει ορισμένες ανησυχίες στην κοινότητα, καθώς προηγουμένως, η CZ υποστήριξε ότι είναι άσχημα νέα όταν τα ανταλλακτήρια πρέπει να μετακινούν μεγάλες ποσότητες κρύπτο για να αποδείξουν τη διεύθυνση του πορτοφολιού τους.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Binance ξεκίνησε μια διαδικασία και μηχανισμό PoR ως απάντηση στη συντριβή και τη χρεοκοπία του ανταλλακτηρίου κρύπτο FTX. Στις 25 Νοεμβρίου, η εταιρεία δημοσίευσε επίσης την απόδειξη κεφαλαίων για το Bitcoin που υποστηρίζεται από το Merkle Tree , η οποία ήταν μόνο ένα από τα πολλά μέτρα της Binance για να αποδείξει τη διαφάνειά της

Η Binance δεν είναι η μόνη που καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να διατηρήσει την εμπιστοσύνη των πελατών της στον απόηχο της κατάρρευσης του FTX, με πολλά άλλα ανταλλακτήρια όπως το OKX και το KuCoin να σπεύδουν να δημοσιεύσουν και τις αναφορές τους για το PoR. Εν τω μεταξύ, ορισμένοι παρατηρητές του κλάδου πιστεύουν ότι η υπάρχουσα διαδικασία PoR από ανταλλακτήρια είναι σε μεγάλο βαθμό άχρηστη εκτός εάν παρέχουν επίσης υποχρεώσεις, οι οποίες είναι πολύ δύσκολο να παραποιηθούν.

Η Binance δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα της Cointelegraph για σχόλιο.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/binance-hires-audit-firm-that-served-donald-trump-to-verify-crypto-reserves

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X