Το Δικαστήριο του Λονδίνου διέταξε έξι ανταλλακτήρια κρύπτο για να μοιραστούν τα στοιχεία των πελατών για να βοηθήσουν σε υπόθεση απάτης 10,7 εκατομμυρίων δολαρίων
binance coinbase governments / banks

Το Δικαστήριο του Λονδίνου διέταξε έξι ανταλλακτήρια κρύπτο για να μοιραστούν τα στοιχεία των πελατών για να βοηθήσουν σε υπόθεση απάτης 10,7 εκατομμυρίων δολαρίων

Το ανώνυμο ανταλλακτήριο κρύπτο εντόπισε 1,7 εκατομμύρια δολάρια από τα κλεμμένα κεφάλαια μετά από χάκαρισμα για 10,7 εκατομμύρια δολάρια το 2020.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου διέταξε έξι ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, στα οποία περιλαμβάνονται οι Binance, Coinbase, Luno και Kraken, να αποκαλύψουν πληροφορίες πελατών για να βοηθήσουν στον εντοπισμό 10,7 εκατομμυρίων δολαρίων που είχαν κλαπεί από ένα ανταλλακτήριο με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο το 2020, σύμφωνα με δικαστική απόφαση που κοινοποιήθηκε στην CoinDesk.

Το ανταλλακτήριο, το οποίο παραμένει ανώνυμο καθώς συνεχίζει να παρακολουθεί κλεμμένα κεφάλαια, κατάφερε να εντοπίσει 1,7 εκατομμύρια δολάρια από τα παράνομα κέρδη μετά την παραβίαση στα τέλη του 2020.

Τα 1,7 εκατομμύρια δολάρια διασκορπίστηκαν σε 26 λογαριασμούς σε έξι υπεράκτια ανταλλακτήρια κρύπτο, τα οποία πλέον απαιτούνται για την παράδοση εγγράφων σύμφωνα με έναν νέο κανόνα του Ηνωμένου Βασιλείου που ισχύει για ξένες εταιρείες.

«Η υπόθεση είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για όσους προσπαθούν να ανακτήσουν περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν με δόλο και μετακινήθηκαν πέρα ​​από τα σύνορα», δήλωσε ο Syedur Rahman, συνεργάτης στη δικηγορική εταιρεία Rahman Ravelli που εκπροσωπούσε το χρηματιστήριο με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Αυτή η απόφαση είναι απτή απόδειξη της αξίας της αλλαγής στην Οδηγία Πρακτικής 6Β και των δυνατοτήτων που προσφέρει σε οποιονδήποτε αντιμετωπίζει το καθήκον του εντοπισμού και της ανάκτησης αυτού που του ανήκει».

Η απάτη που σχετίζεται με κρυπτονομίσματα παρουσίασε απότομη αύξηση φέτος, με την ActionFraud να αποκαλύπτει ότι είχαν κλαπεί 273 εκατομμύρια δολάρια στο Ηνωμένο Βασίλειο . το 2022, αύξηση 32% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έλαβε μέτρα για να αποτρέψει τη διάδοση του εγκλήματος με κρύπτο την περασμένη εβδομάδα, καθώς ψήφισε να δώσει στις αρχές ευρύτερες εξουσίες για την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων που συνδέονται με εγκληματικές δραστηριότητες.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2022/11/30/london-court-orders-six-crypto-exchanges-to-share-client-details-to-assist-in-107m-fraud-case/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X