Το BlockFi έχει 355 εκατομμύρια δολάρια σε Crypto Frozen στο FTX, επιβεβαιώνει ο δικηγόρος
BlockFi FTX

Το BlockFi έχει 355 εκατομμύρια δολάρια σε Crypto Frozen στο FTX, επιβεβαιώνει ο δικηγόρος

Ο συνεργάτης Kirkland & Ellis, Joshua Sussberg, ανακοίνωσε το νούμερο κατά την πρώτη ακρόαση πτώχευσης του BlockFi.

Ο δανειστής κρύπτο BlockFi έχει περίπου 355 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα που έχουν παγώσει στο ανταλλακτήριο κρύπτο FTX, δήλωσε ο δικηγόρος Joshua Sussberg σε δικαστήριο πτώχευσης των ΗΠΑ την Τρίτη.

Τα 355 εκατομμύρια δολάρια είναι πάνω από άλλα 671 εκατομμύρια δολάρια σε δάνειο στην αδελφή εταιρεία FTX Alameda Research. Η Alameda έχει αθετήσει και το δάνειο.

Η BlockFi κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στο Πτωχευτικό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια του Νιου Τζέρσεϋ τη Δευτέρα μετά από εβδομάδες εικασιών σχετικά με τη φερεγγυότητα της εταιρείας μετά την παύση των αναλήψεων νωρίτερα τον Νοέμβριο. Ο δανειστής βασιζόταν σε μια πιστωτική γραμμή 400 εκατομμυρίων δολαρίων από το ανταλλακτήριο κρύπτο FTX, το οποίο κατέθεσε η ίδια αίτηση πτώχευσης νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αφού προέκυψαν αμφιβολίες σχετικά με τη δική του φερεγγυότητα μετά από μια αναφορά του CoinDesk που αποκάλυψε ότι η Alameda κατείχε μεγάλο ποσό του συμβολαίου ανταλλαγής της FTX, FTT.

Στην κατάθεσή του την πρώτη ημέρα, το BlockFi ανέφερε ότι είχε κάπου μεταξύ 1 δισεκατομμυρίου και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε συνολικά περιουσιακά στοιχεία, καθώς και μεταξύ 1 δισεκατομμυρίου και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε υποχρεώσεις. Ο δανειστής έχει βόρεια από 100.000 πιστωτές και περίπου 257 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, μερικά από τα οποία δημιούργησε με τη ρευστοποίηση συμμετοχών κρύπτο.

Το BlockFi ελπίζει να επιτρέψει στους πελάτες που έχουν τα δικά τους περιουσιακά στοιχεία στο προϊόν του BlockFi Wallet να αποσύρουν τα χρήματά τους, δήλωσε ο Sussberg, συνεργάτης της δικηγορικής εταιρείας Kirkland & Ellis.

«Σκοπεύουμε, Αξιότιμε, όπως σημειώσαμε στα υπομνήματα, να υποβάλουμε γρήγορα μια πρόταση για να επιτρέψουμε στους πελάτες να αποσύρουν από το προσωπικό τους πορτοφόλι στο βαθμό που το επιθυμούν, επειδή δεν πιστεύουμε ότι είναι ιδιοκτησία της περιουσίας», είπε. .

Το σχέδιο αυτό υπόκειται στη συγκρότηση επιτροπής πιστωτών, είπε.

Ο Sussberg είπε στον δικαστή Michael Kaplan ότι αναμένει ότι η διαδικασία ανάκτησης των κεφαλαίων του BlockFi από το FTX «θα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Το εάν αυτά τα κεφάλαια θα είναι ανακτήσιμα είναι ένα εντελώς άλλο ερώτημα.

Ο Sussberg είπε στον δικαστή ότι η FTX έχει περισσότερους από 1 εκατομμύριο πιστωτές και υπέστη μια αναφερόμενη πειρατεία την ημέρα της πτώχευσής της στις 11 Νοεμβρίου, η οποία αποστράγγισε κρυπτονομίσματα αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από πορτοφόλια που ελέγχονται από το FTX.

Οι δικηγόροι του BlockFi τόνισαν ότι, αν και τόσο το BlockFi όσο και η FTX έχουν καταθέσει αίτηση πτώχευσης κατά τη διάρκεια της ύφεσης της αγοράς, εκεί τελειώνουν οι ομοιότητες.

«Αυτή είναι η αντίθεση του FTX», είπε ο Sussberg για την κρίση ρευστότητας του BlockFi. “Αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία 180 μοιρών.”

Ο Sussberg αναφέρθηκε στη δήλωση του τρέχοντος διευθύνοντος συμβούλου της FTX, John Jay Ray III, ότι δεν είχε δει ποτέ «τόσο πλήρη αποτυχία» της εκτελεστικής ηγεσίας της FTX στην καριέρα του – η οποία περιελάμβανε καθαρισμό μετά την κατάρρευση της Enron.

Οι συνιδρυτές του BlockFi, Zac Prince και Flori Marquez, είπε ο Sussberg στο δικαστήριο, ήταν το αντίθετο του Bankman-Fried.

«Πρόκειται για αυτοδημιούργητα άτομα… [που] έχτισαν την εταιρεία με τα χέρια τους», είπε ο Sussberg. «Αυτή η εταιρεία βρισκόταν σε ένα πυραυλικό πλοίο».

Τόσο ο Prince όσο και ο Marquez ήταν παρόντες κατά την πρώτη ακρόαση.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2022/11/29/blockfi-has-355m-in-crypto-frozen-on-ftx-attorney-confirms/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X