Το BlockFi είναι πιο πιθανό να πληρώσει πρώτα την SEC, λέει η Crypto δικηγόρος
BlockFi

Το BlockFi είναι πιο πιθανό να πληρώσει πρώτα την SEC, λέει η Crypto δικηγόρος

Η Sasha Hodder είπε ότι οι πελάτες λιανικής πιθανότατα δεν θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω από τον χρεοκοπημένο δανειστή κρύπτο.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα είναι πιθανότατα η πρώτη που θα πληρωθεί στη σειρά των πιστωτών του ανταλλακτηρίου κρύπτο που οφείλει χρήματα στο BlockFi, δήλωσε την Τρίτη η Sasha Hodder, ιδρυτής της Hodder Law, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στο δίκαιο κρύπτο.

Ο Hodder είπε στο « First Mover » του CoinDesk TV ότι η ρυθμιστική αρχή βρίσκεται «στην ουρά, μπροστά στους λιανικούς πιστωτές».

«Οι πελάτες είναι πραγματικά στο κάτω μέρος της λίστας εδώ», είπε ο Hodder, λέγοντας ότι είναι τραβηγμένο ότι θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

Το BlockFi, το οποίο έχει περίπου 257 εκατομμύρια δολάρια μετρητά, οφείλει στην SEC 30 εκατομμύρια δολάρια. Τον Φεβρουάριο , ο δανειστής κρύπτο κατέληξε σε διακανονισμό 50 εκατομμυρίων δολαρίων με την υπηρεσία για αποτυχία εγγραφής της προσφοράς και της πώλησης του προϊόντος δανεισμού κρύπτο. Συμφώνησε επίσης να πληρώσει άλλα 50 εκατομμύρια δολάρια σε κράτη που είχαν υποβάλει παρόμοιες κατηγορίες. Περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια από το πρόστιμο της SEC είναι απλήρωτα.

Το ανταλλακτήριο με έδρα το Jersey City, NJ, το οποίο κατέθεσε αίτηση για προστασία από πτώχευση του Κεφαλαίου 11 τη Δευτέρα και ταυτόχρονα μήνυσε την εταιρεία συμμετοχών Emergent Fidelity Technologies του ιδρυτή της FTX Sam Bankman-Fried, επιδιώκει να ανακτήσει τις μετοχές της Robinhood Market (HOOD) αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων. -Η εταιρεία του Fried καταχωρήθηκε ως εγγύηση. Το BlockFi έχει επίσης περίπου 355 εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία κρύπτο παγωμένα στο FTX , ένα ανταλλακτήριο κρύπτο που κατέρρευσε αυτόν τον μήνα και υπέβαλε αίτηση πτώχευσης για το Κεφάλαιο 11 στις 11 Νοεμβρίου.

Την Τρίτη, ο Hodder είπε ότι το πρόστιμο της SEC για το BlockFi θα μπορούσε επίσης να είναι ένα μήνυμα για τη βιομηχανία κρύπτο ευρύτερα.

«Αυτό που προσπαθεί να πει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι ότι όλη αυτή η δανειοδοτική δραστηριότητα θα πρέπει να θεωρείται ως εγγύηση χρέους», είπε ο Χόντερ. «Και αν ήταν ασφάλεια, τότε θα έπρεπε να κρατηθεί σε μια πλατφόρμα που πληρούσε ορισμένα ρυθμιστικά πρότυπα».

Ωστόσο, οι πτώσεις των BlockFi και FTX μπορεί να είχαν αποτραπεί «αν η SEC είχε ρυθμίσει σκληρότερα εναντίον αυτών των εταιρειών», είπε ο Hodder.

«Θα νόμιζες ότι ένα πρόστιμο 100 εκατομμυρίων δολαρίων θα ήταν ένα ισχυρό μήνυμα, αλλά δεν εμπόδισε τις άλλες εταιρείες που είχαν ήδη εμπλακεί σε αυτή τη δραστηριότητα από το να συνεχίσουν για άλλους μερικούς μήνες», είπε.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2022/11/29/blockfi-most-likely-to-pay-sec-first-crypto-lawyer-says/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X