Ο Kevin O’Leary αποκαλύπτει πώς εξασφάλισε σχεδόν 8 δισεκατομμύρια δολάρια για να σώσει την FTX πριν καταρρεύσει
FTX

Ο Kevin O’Leary αποκαλύπτει πώς εξασφάλισε σχεδόν 8 δισεκατομμύρια δολάρια για να σώσει την FTX πριν καταρρεύσει

Ο σταρ του Shark Tank Kevin O’Leary, γνωστός και ως Mr. Wonderful, μοιράστηκε πώς αυτός και ο Sam Bankman-Fried (SBF) συγκέντρωσαν σχεδόν 8 δισεκατομμύρια δολάρια από θεσμικούς επενδυτές για να σώσουν το ανταλλακτήριο κρύπτο FTX προτού καταρρεύσει. Ωστόσο, όταν προέκυψαν αναφορές για έρευνα FTX από πολλές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ) και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), όλοι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές εξαφανίστηκαν.

Ο Kevin O’Leary προσπάθησε να συγκεντρώσει κεφάλαια για να σώσει το FTX

Ο Kevin O’Leary μοιράστηκε πώς προσπάθησε να σώσει το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX προτού καταρρεύσει σε μια συνέντευξη στο Insider, που δημοσιεύτηκε την Κυριακή. Ο O’Leary είναι πληρωμένος εκπρόσωπος της FTX και έχει επενδύσεις στην εταιρεία.

Πριν από την κατάθεση πτώχευσης της FTX στις 11 Νοεμβρίου, ο κ. Wonderful συνομιλούσε με ορισμένους υποψήφιους επενδυτές που ενδιαφέρονται να κατέχουν μερίδιο στο ανταλλακτήριο κρύπτο. Τα κρατικά επενδυτικά ταμεία ενδιαφέρθηκαν να επενδύσουν 8 δισεκατομμύρια δολάρια για τη διάσωση του FTX, είπε στη δημοσίευση.

Σημειώνοντας ότι ο Bankman-Fried τον κάλεσε για να συζητήσουν τις επενδύσεις, ο O’Leary μοιράστηκε:

Είχαμε μια σύντομη συνομιλία. Ήταν πολύ λογικός. Συζητήσαμε μερικά πράγματα για, ξέρετε, το χρονοδιάγραμμα αυτών των 6 έως 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ήταν όμως αρκετές πληροφορίες για να επιστρέψω στις ενδιαφερόμενες πηγές και να επιβεβαιώσω ότι ο αριθμός ήταν οκτώ.

Ο κ. Wonderful σημείωσε ότι η Bankman-Fried είπε κατά τη διάρκεια της κλήσης τους ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα «καταλάβουν σκληρά» την κατάσταση.

Ωστόσο, καθώς προέκυψαν αναφορές ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ) και άλλες παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές πλησίαζαν το FTX, οι προσφορές διάσωσης τελείωσαν αμέσως. Ο O’Leary συνέχισε:

Όλα αυτά τα ενδιαφερόμενα μέρη έφυγαν… Έστειλα μήνυμα στον Sam… και του είπα ότι αυτό δεν θα ήταν επιλογή.

Ωστόσο, ο O’Leary πιστεύει ότι εάν ένα κρατικό επενδυτικό ταμείο ή άλλοι αγοραστές είχαν βάλει περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια, τότε οι επενδυτές θα ένιωθαν σίγουροι ότι θα διατηρήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο FTX. «Έτσι, πραγματικά αυτό που ήταν στο τραπέζι και συζητείται σε όλο τον κόσμο ήταν ότι θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα περιουσιακό στοιχείο 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων για 4 δισεκατομμύρια δολάρια», είπε.

«Θα υπάρξει ένα βουνό δικαστικών διαδικασιών»

Ο κ. Wonderful έχει αρχίσει να μεταφέρει τα περιουσιακά του στοιχεία αλλού, αποκάλυψε, σημειώνοντας ότι ο Καναδάς είναι η μόνη χώρα που προσφέρει πλήρως ρυθμισμένους λογαριασμούς ανταλλαγής μεσίτη-εμπόρων. «Έχουμε πεποίθηση ότι το ρυθμιστικό περιβάλλον στον Καναδά εξετάζει εξονυχιστικά λογαριασμούς που δεν μπορούν να αναμειχθούν», είπε ο σταρ του Shark Tank, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι η αγορά δεν έχει δει ακόμη το τέλος του FTX.

Σχολιάζοντας την κατάρρευση του FTX που κλονίζει την εμπιστοσύνη στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, ο O’Leary γνωμοδότησε:

Υπάρχουν πολλές καταγγελίες… Είναι μια δύσκολη κατάσταση, δεν τίθεται θέμα. Θα υπάρξει ένα βουνό από δικαστικές διαμάχες.

Παρά τις ρυθμιστικές αρχές που διερευνούν την απάτη του Bankman-Fried και της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων, ο O’Leary υποστηρίζει ότι δεν έχει συναντήσει ποτέ πιο λαμπρό μυαλό όσον αφορά τα κρύπτο και το blockchain. Περιέγραψε:

Είναι γνώστης… Είναι ίσως ένας από τους πιο επιτυχημένους traders κρύπτο στον κόσμο, και έτσι εντυπωσιάστηκα πολύ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο σταρ του Shark Tank είπε ότι θα υποστήριζε ξανά τον Bankman-Fried εάν είχε άλλο εγχείρημα. Αυτό έχει εξοργίσει τη βιομηχανία κρύπτο, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο πρώην CEO της FTX συμμετείχε σε πολλαπλές δόλιες δραστηριότητες.

Όπως και άλλοι επενδυτές FTX, συμπεριλαμβανομένης της Temasek Holdings της κυβέρνησης της Σιγκαπούρης και του Οντάριο Teachers’ Pension Fund , ο O’Leary καταγράφει όλες τις επενδύσεις του στο FTX. Δήλωσε: «Τα γράφω όλα στο μηδέν… Δεν είναι ξεκάθαρο τι μπορεί να ανακτηθεί».

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/kevin-oleary-reveals-how-he-almost-secured-8-billion-to-rescue-ftx-before-it-collapsed/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X