Η Ινδία θα δοκιμάσει την ψηφιακή ρουπία σε 4 πόλεις με 4 τράπεζες
CBDC governments / banks

Η Ινδία θα δοκιμάσει την ψηφιακή ρουπία σε 4 πόλεις με 4 τράπεζες

Η δοκιμή, η οποία θα ξεκινήσει την Πέμπτη, θα επεκταθεί για να συμπεριλάβει άλλες εννέα πόλεις και τέσσερις ακόμη δανειστές σε μεταγενέστερη φάση.

Η Reserve Bank of India θα αρχίσει να δοκιμάζει το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας λιανικής (CBDC), την ψηφιακή ρουπία, στη Βομβάη, στο Νέο Δελχί, στο Bengaluru και στο Bhubaneswar με την αρχική συμμετοχή τεσσάρων τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των State Bank of India, ICICI Bank, Yes Bank και IDFC First Bank, ανακοίνωσε την Τρίτη η κεντρική τράπεζα.

Αργότερα, το πιλοτικό πρόγραμμα θα επεκταθεί σε εννέα ακόμη πόλεις και άλλα τέσσερα ιδρύματα θα ενταχθούν, ανέφερε η RBI.

Η δοκιμή θα διεξαχθεί με μια επιλεγμένη ομάδα πελατών και εμπόρων και το CBDC θα εκδοθεί στις ίδιες ονομαστικές αξίες που χρησιμοποιούνται τώρα για χαρτονομίσματα και κέρματα. Οι πληρωμές σε εμπόρους θα γίνονται με χρήση κωδικών QR και, όπως τα μετρητά, η ψηφιακή ρουπία δεν θα κερδίσει κανένα ενδιαφέρον.

Η απόφαση να ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία την 1η Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο. Η υπουργός Οικονομικών Nirmala Sitharaman είχε αποκαλύψει σχέδια για έκδοση ψηφιακής ρουπίας το οικονομικό έτος που λήγει το 2023 κατά τη διάρκεια της ομιλίας της για τον προϋπολογισμό τον Φεβρουάριο. Το οικονομικό έτος της Ινδίας λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

Η RBI είπε ότι τα ιδιωτικά κρυπτονομίσματα θα πρέπει να απαγορευθούν στην Ινδία.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2022/11/29/india-to-start-retail-cbdc-pilot-in-four-cities-with-four-banks/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X