Η Fidelity ξεκινά το άνοιγμα λογαριασμών Retail Investors
bitcoin

Η Fidelity ξεκινά το άνοιγμα λογαριασμών Retail Investors

Η Fidelity, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στον κόσμο, ξεκίνησε επίσημα το άνοιγμα retail bitcoin trading accounts.

Η εξέλιξη έρχεται μετά την ανακοίνωσή τους για μια λίστα αναμονής νωρίτερα αυτόν τον μήνα . Σύμφωνα με μια αναφορά του The Block, ορισμένοι χρήστες, πιθανώς αυτοί που βρίσκονται στη λίστα αναμονής, έλαβαν ένα email που περιγράφει λεπτομερώς την κυκλοφορία, το οποίο ανέφερε ότι «Η αναμονή τελείωσε».

Η Fidelity δραστηριοποιείται στη βιομηχανία του bitcoin εδώ και αρκετό καιρό σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, ξεκίνησε την εξόρυξη bitcoin το 2014 . Επιπλέον, ξεκίνησε ένα spot bitcoin ETF στον Καναδά τον Δεκέμβριο του 2021.

Το ενδιαφέρον του κολοσσού των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών για το bitcoin δεν έγινε χωρίς κριτική, καθώς αποτέλεσε αντικείμενο ελέγχου από Αμερικανούς γερουσιαστές για την προσφορά ενός σχεδίου 401.000 που επιτρέπει στους χρήστες να διαθέσουν στο bitcoin.

Η ίδια κριτική επανεμφανίστηκε πρόσφατα, από την ίδια ομάδα γερουσιαστών, οι οποίοι δήλωσαν στην τελευταία τους επιστολή , «Η Fidelity Investments επέλεξε να επεκταθεί πέρα ​​από την παραδοσιακή χρηματοδότηση και να εμβαθύνει στην εξαιρετικά ασταθή και ολοένα πιο επικίνδυνη αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων».

Παρά αυτές τις προειδοποιήσεις, η Fidelity φαίνεται να βουτάει με το κεφάλι στο bitcoin, καθώς το ενδιαφέρον για το bitcoin στην παραδοσιακή χρηματοοικονομική κοινότητα συνεχίζει να αυξάνεται. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κίνηση έρχεται σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα στιγμή, δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων γύρω από την κατάρρευση της FTX και της αυξημένης προσοχής που δίνεται στην αστάθεια στον κλάδο.

Με την αντίληψη του κλάδου να είναι τόσο επισφαλής, οι ενέργειες μεγαθήρων όπως το Fidelity θα έχουν σχεδόν σίγουρα συνέπειες για το μέλλον της ρύθμισης του bitcoin.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://bitcoinmagazine.com/business/fidelity-opens-retail-bitcoin-trading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X