Ο Πούτιν καλεί για διεθνείς διακανονισμούς που βασίζονται σε blockchain και ψηφιακά νομίσματα
cryptocurrency governments / banks

Ο Πούτιν καλεί για διεθνείς διακανονισμούς που βασίζονται σε blockchain και ψηφιακά νομίσματα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πιστεύει ότι χρειάζεται ένα νέο σύστημα για διεθνείς μεταφορές χρημάτων για να μειωθεί η εξάρτηση από μεγάλες τράπεζες και τρίτα μέρη. Είναι πεπεισμένος ότι οι διασυνοριακές πληρωμές που βασίζονται σε ψηφιακό νόμισμα και τεχνολογία κατανεμημένης λογιστικής θα είναι «πολύ πιο βολικές».

Ο αρχηγός του κράτους της Ρωσίας προτρέπει για διεθνείς πληρωμές που βασίζονται σε Blockchain

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε τη δημιουργία ενός νέου συστήματος διεθνών διακανονισμών, ανεξάρτητου από τράπεζες και παρεμβάσεις τρίτων. Μπορεί να δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας τεχνολογίες ψηφιακών νομισμάτων και κατανεμημένα λογιστικά βιβλία, είπε ο Ρώσος ηγέτης, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πούτιν μιλούσε κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου αφιερωμένου στην τεχνητή νοημοσύνη και που διοργανώθηκε από τον μεγαλύτερο δανειστή της Ρωσίας, τη Sberbank. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε ότι οι οικονομικές ροές και οι πληρωμές μεταξύ των εθνών απειλούνται επί του παρόντος εν μέσω τεταμένων σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

«Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κάτω από τους σημερινούς παράνομους περιορισμούς, μία από τις γραμμές επίθεσης είναι μέσω των εποικισμών. Και τα χρηματοπιστωτικά μας ιδρύματα το γνωρίζουν αυτό καλύτερα από οποιονδήποτε, επειδή είναι εκτεθειμένα σε αυτές τις πρακτικές», διευκρίνισε ο πρόεδρος.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφερόταν στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία λόγω της εισβολής της στη γειτονική Ουκρανία, οι οποίες έχουν περιορίσει σοβαρά την πρόσβασή της στα παγκόσμια οικονομικά και τις αγορές. Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Prime, τόνισε επίσης:

Σήμερα, το σύστημα των διεθνών πληρωμών είναι ακριβό, με τους λογαριασμούς ανταποκριτών και τους κανονισμούς να ελέγχονται από μια μικρή λέσχη κρατών και οικονομικών ομάδων.

«Με βάση τις τεχνολογίες των ψηφιακών νομισμάτων και τα κατανεμημένα λογιστικά βιβλία, είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα για διεθνείς πληρωμές, και πολύ πιο βολικό, αλλά ταυτόχρονα απόλυτα ασφαλές για τους συμμετέχοντες και εντελώς ανεξάρτητο από τράπεζες και παρεμβολές τρίτων χωρών». Εξήγησε ο Πούτιν, επικαλούμενος επίσης τα ειδησεογραφικά πρακτορεία κρύπτο RBC Crypto και Bits.media.

Η Ρωσία εξετάζει εκτενείς κανονισμούς κρύπτο τους τελευταίους μήνες, με αυξανόμενη υποστήριξη για τη νομιμοποίηση των διασυνοριακών πληρωμών κρύπτο . Τον Σεπτέμβριο, οι οικονομικές αρχές στη Μόσχα άρχισαν να αναπτύσσουν έναν μηχανισμό για διεθνείς διακανονισμούς κρυπτονομισμάτων. Μια έκθεση αποκάλυψε πρόσφατα ότι η Ρωσία και η Κούβα, και οι δύο υπό κυρώσεις, συζητούν ήδη το θέμα.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/putin-calls-for-international-settlements-based-on-blockchain-and-digital-currencies/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X