Το Ελ Σαλβαδόρ ιδρύει το Εθνικό Γραφείο Bitcoin για τη Διαχείριση «Όλων των Έργων που σχετίζονται με το Κρυπτονόμισμα»
bitcoin

Το Ελ Σαλβαδόρ ιδρύει το Εθνικό Γραφείο Bitcoin για τη Διαχείριση «Όλων των Έργων που σχετίζονται με το Κρυπτονόμισμα»

Αφού ο πρόεδρος του Σαλβαδόρ Nayib Bukele αποκάλυψε ότι η χώρα θα αγόραζε ένα μόνο bitcoin κάθε μέρα, μια έκθεση που δημοσιεύτηκε από την Torres Legal αναφέρει ότι η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ έχει δημιουργήσει ένα Εθνικό Γραφείο Bitcoin (ONBTC). Η έκθεση αναφέρει ότι η οντότητα δημιουργήθηκε μέσω του Διατάγματος Νο. 49, το οποίο υπογράφηκε από τους υπουργούς Τουρισμού και Οικονομίας του Μπουκέλε και του Ελ Σαλβαδόρ.

Το Εθνικό Γραφείο Bitcoin του Σαλβαδόρ ιδρύθηκε με «Λειτουργική και τεχνική αυτονομία εντός της Προεδρίας της Δημοκρατίας»

Στις 25 Νοεμβρίου, μια ανάρτηση στο Linkedin που δημοσιεύτηκε από τον Torres Legal εξηγεί ότι η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ έχει δημιουργήσει ένα Εθνικό Γραφείο Bitcoin (ONBTC). Το νέο γραφείο προορίζεται να διαχειρίζεται «όλα τα έργα που σχετίζονται με το κρυπτονόμισμα» και ιδρύθηκε με το Διάταγμα Νο. 49 από τον πρόεδρο του Σαλβαδόρ Nayib Bukele. Το διάταγμα αριθ. 49 που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα του Ελ Σαλβαδόρ συνοψίζεται στο άρθρο δύο, εξηγεί ο Τόρες.

«Το άρθρο [δύο] ορίζει τον στόχο του ONBTC που θα είναι ο σχεδιασμός, η διάγνωση, ο σχεδιασμός, ο προγραμματισμός, ο συντονισμός, η παρακολούθηση, η μέτρηση, η ανάλυση και η αξιολόγηση σχεδίων, προγραμμάτων και έργων που σχετίζονται με το Bitcoin για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, », σημειώνει η ανάρτηση που δημοσιεύτηκε από τον Τόρες. «Θα μπορεί επίσης να συνεργάζεται με άλλες χώρες όταν απαιτείται, σε θέματα που σχετίζονται με [Bitcoin]».

Η δημιουργία του ONBTC ακολουθεί τον Bukele που εξηγεί ότι η χώρα του θα αγόραζε ένα bitcoin κάθε μέρα. Εκείνη την εποχή, το απόθεμα bitcoin του Ελ Σαλβαδόρ ήταν περίπου 2.381 BTC και έχουν περάσει εννέα ημέρες από την ανακοίνωση του Bukele, πράγμα που σημαίνει ότι η χώρα έχει αποκτήσει άλλα εννέα bitcoin. Ο Torres λέει ότι ο Bukele θα είναι υπεύθυνος για τον διορισμό του διευθυντή του ONBTC και θα συμμετάσχει ο υποστηρικτής του bitcoin, προσωπικότητα του RT και η σύζυγος του Max Keiser, Stacy Herbert .

«Είναι τιμή μου που συμμετέχω στη δημιουργία του Bitcoin Office για τον πρόεδρο Bukele», έγραψε ο Herbert στο Twitter στις 25 Νοεμβρίου. Επιπλέον, το ONBTC έχει έναν λογαριασμό στο Twitter που ονομάζεται @bitcoinofficesv και την ίδια μέρα το γραφείο είπε ότι μια αναφορά θα δημοσιευθεί σύντομα. «Το [Εθνικό Γραφείο Bitcoin] θα δημοσιεύσει σύντομα την πρώτη μας αναφορά», έγραψε στο Twitter το ONBTC . «Το θέμα θα είναι το θέμα της [εξόρυξης bitcoin] στο Ελ Σαλβαδόρ».

Οι ειδήσεις του National Bitcoin Office ακολουθούν επίσης την υπουργό Οικονομίας της χώρας, Maria Luisa Hayem Brevé, που υποβάλλει νομοσχέδιο για την έκδοση Digital Assets στη συνέλευση των κυβερνητικών αξιωματούχων του Σαλβαδόρ. Οι αναφορές δείχνουν ότι το νομοσχέδιο για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία θα βοηθήσει στην ενίσχυση της προγραμματισμένης έκδοσης ομολόγων bitcoin, η οποία έχει αμαυρωθεί με διαμάχες.

Η ιδέα για ομόλογα bitcoin του Σαλβαδόρ έχει καθυστερήσει και οι αναφορές σημειώνουν περαιτέρω ότι τα ομόλογα ενδέχεται να εκδοθούν από την κρατική εταιρεία γεωθερμικής La Geo. Τα νέα του ONBTC που αναφέρθηκαν από τον Torres σημειώνουν ότι το γραφείο θα διαχειρίζεται όλα τα άτομα που αναζητούν συναντήσεις με τον Bukele σχετικά με θέματα bitcoin και blockchain.

«Ο νέος οργανισμός θα λειτουργεί ως εξειδικευμένη διοικητική μονάδα, με λειτουργική και τεχνική αυτονομία εντός της Προεδρίας της Δημοκρατίας», αναφέρει ο Τόρες.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/el-salvador-establishes-national-bitcoin-office-to-manage-all-projects-related-to-the-cryptocurrency/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X