Cryptonea

bitcoin cryptocurrency

Η Ρωσία ετοιμάζεται να δημιουργήσει ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων ελεγχόμενο από την κυβέρνηση

Οι νομοθέτες στη Ρωσία επεξεργάζονται νομοθεσία που θα επιτρέψει τη δημιουργία ενός «εθνικού ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων», αποκάλυψαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τα νομίσματα κυκλοφορούν πλέον εκτός κυβερνητικής εποπτείας και το ρωσικό κράτος χάνει έσοδα από τον προϋπολογισμό σε δισεκατομμύρια ρούβλια, επεσήμανε ένας από τους συμμετέχοντες σε αυτές τις προσπάθειες.

Οι νομοθέτες θέλουν η Ρωσία να έχει τη δική της ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων

Μέλη της Κρατικής Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, εργάζονται για ένα νομικό πλαίσιο που θα επιτρέψει στις αρχές της Μόσχας να δημιουργήσουν ένα ρωσικό ανταλλακτήριο κρύπτο. Οι βουλευτές συζήτησαν την πρωτοβουλία με εκπροσώπους της βιομηχανίας στα μέσα Νοεμβρίου, ανέφερε η κορυφαία ρωσική επιχειρηματική εφημερίδα Vedomosti, επικαλούμενη δύο ενημερωμένες πηγές.

Οι νομοθέτες σχεδιάζουν να προετοιμάσουν ένα σχέδιο λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των συμμετεχόντων στην αγορά και στη συνέχεια να το υποβάλουν στην κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, αποκάλυψε το δημοσίευμα. Στη συνάντηση δεν ήταν παρόντες εκπρόσωποι της νομισματικής αρχής και του υπουργείου Οικονομικών, σημείωσαν οι πηγές.

Το σχέδιο είναι να εισαχθούν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στο νόμο της χώρας «Σχετικά με τα Ψηφιακά Χρηματοοικονομικά Περιουσιακά Στοιχεία», ο οποίος τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2021. Εξακολουθεί να είναι η κύρια νομοθεσία που ρυθμίζει τον χώρο κρύπτο της χώρας, αν και μόνο εν μέρει.

Άλλες αλλαγές που προτάθηκαν την περασμένη εβδομάδα στοχεύουν στη νομιμοποίηση της εξόρυξης, ενώ απαγορεύουν την κυκλοφορία, την ανταλλαγή και τη μη στοχευμένη διαφήμιση κρυπτονομισμάτων στη Ρωσία, με εξαίρεση τα ειδικά «πειραματικά νομικά καθεστώτα» που επιτρέπουν τη χρήση τους στις πληρωμές για εισαγωγές.

Την είδηση ​​ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τη δημιουργία της νομικής βάσης για ένα ρωσικό ανταλλακτήριο κρύπτο επιβεβαιώθηκε στο Vedomosti από τον Sergey Altukhov, μέλος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής από το κυβερνών κόμμα Ενωμένη Ρωσία. Σχολιάζοντας το θέμα, ο βουλευτής επέμεινε:

Δεν έχει νόημα να πούμε ότι τα κρυπτονομίσματα δεν υπάρχουν, αλλά το πρόβλημα είναι ότι κυκλοφορούν σε μεγάλο βαθμό εκτός κυβερνητικών κανονισμών.

Σύμφωνα με τον Altukhov, όλα καταλήγουν σε δισεκατομμύρια ρούβλια σε χαμένα έσοδα του προϋπολογισμού από φόρους που θα μπορούσε να εισπράξει η Ρωσική Ομοσπονδία. Τόνισε ότι είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη νομιμοποίηση των κρυπτονομισμάτων και να προσαρμοστούν οι «κανόνες του παιχνιδιού» ώστε να μην έρχονται σε αντίθεση με τις θέσεις της εκτελεστικής εξουσίας και της κεντρικής τράπεζας.

Μία από τις πηγές παρατήρησε επίσης ότι το μελλοντικό ανταλλακτήριο δεν θεωρείται ως μια πλατφόρμα που θα διευκολύνει τη διάδοση κρυπτονομισμάτων ή τη χρήση τους ως μέσο πληρωμής στη Ρωσία, αλλά ως μέρος όπου οι Ρώσοι θα μπορούν να δηλώσουν και να μετατρέψουν τα ψηφιακά τους συμμετοχές σε fiat. Κατά τη γνώμη του, τουλάχιστον ένας τέτοιος ιστότοπος θα πρέπει να δημιουργηθεί υπό τη ρωσική δικαιοδοσία για να αποφευχθούν πιθανοί ξένοι περιορισμοί και κίνδυνοι ασφάλειας που προκύπτουν από την αποθήκευση δεδομένων στο εξωτερικό.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/russia-prepares-to-create-government-controlled-crypto-exchange/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X