Cryptonea

FTX

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της FTX πληρώνεται 1.300 δολάρια την ώρα

Άλλα στελέχη χρεώνουν 975 $ ανά ώρα, αλλά οι αμοιβές είναι ωχρές σε σύγκριση με το τυπικό συνολικό κόστος της εταιρικής αναδιάρθρωσης.

Ο Τζον Ρέι, ένας έμπειρος εμπειρογνώμονας που προσήλθε για να τακτοποιήσει τα συντρίμμια του κατεστραμμένου ανταλλακτηρίου κρύπτo FTX , χρεώνει 1.300 δολάρια την ώρα για την εργασία του, δείχνουν τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν την Κυριακή.

Οι ειδικοί σε θέματα αναδιάρθρωσης επιδιώκουν να συνεχίσουν να πληρώνουν μισθούς ανώτερων υπαλλήλων, παρά το πάγωμα των κεφαλαίων της εταιρείας και την έλλειψη σαφών αρχείων σχετικά με το ποιος οφείλει τι. Τα νομικά έγγραφα που κατατέθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Δικαστήριο Πτώχευσης των ΗΠΑ για την Περιφέρεια του Ντέλαγουερ πριν από την πρώτη ακρόαση την Τρίτη ρίχνουν περισσότερο φως στη διαδικασία αφερεγγυότητας.

Οι περιουσίες της FTX κατέρρευσαν γρήγορα μετά από μια αποκάλυψη στις 2 Νοεμβρίου από την CoinDesk ότι η εταιρεία είχε θολώσει τα όρια με τον υποτιθέμενο ανεξάρτητο εμπορικό βραχίονα Alameda Research. Η ανταλλαγή μπορεί να έχει αφήσει έως και 1 εκατομμύριο πιστωτές, συμπεριλαμβανομένων χρηστώνκρύπτo που δεν μπόρεσαν να αποσύρουν χρήματα από τους λογαριασμούς τους.

Η συνέχιση της πληρωμής των μισθών «είναι απαραίτητη για τη διατήρηση των πόρων και της αξίας» της περιουσίας FTX, ανέφερε η κατάθεση από τον Edgar Mosley, διευθύνοντα σύμβουλο στην εταιρεία συμβούλων αναδιάρθρωσης Alvarez & Marsal.

«Χωρίς αυτό, πιστεύω ότι ακόμη περισσότεροι εργαζόμενοι μπορεί να αναζητήσουν εναλλακτικές ευκαιρίες απασχόλησης… πιθανόν, μειώνοντας την εμπιστοσύνη των ενδιαφερομένων στην ικανότητα των οφειλετών να αναδιοργανωθούν επιτυχώς», είπε.

Οι πληρωμές που πραγματοποιούνται στην Ray – καθώς και αυτές που γίνονται με ρυθμό 975 $ ανά ώρα προς την Chief Administrative Officer Kathryn Schultea, την Chief Financial Officer Mary Cilia και τον Chief Information Officer Raj Perubhatla – είναι «κρίσιμες για τη διατήρηση και τη διαχείριση» όσων απομένει από την εταιρεία ως προσπαθεί να ξετυλίξει τα χρέη της με τακτοποιημένο τρόπο, είπε ο Mosley.

Η κατάθεση αναφέρει επίσης μη μισθωτούς διευθυντές που προσλήφθηκαν για να διασφαλίσουν τη σωστή διακυβέρνηση κατά τη διαδικασία αφερεγγυότητας. Αυτοί οι διευθυντές χρεώνουν μια αμοιβή 50.000 $ το μήνα συν τα έξοδα.

Αν και τραβούν τα βλέμματα, τα τέλη μπορεί να είναι μικρές πατάτες στον ακριβό κόσμο της εταιρικής αναδιάρθρωσης. Στα χαμηλά εκατομμύρια ετησίως, ο μισθός του Ray θα αντιπροσώπευε μόνο ένα κλάσμα των 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που οφείλει ο FTX στους κύριους πιστωτές του, τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια που κόστισε για την αποσύνδεση της Lehman Brothers, όπως αναφέρθηκε το 2010, ή τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια που ο προκάτοχος του Ray, Sam Bankman- Ο Fried θα μπορούσε κάποτε να διεκδικήσει την προσωπική του περιουσία.

Ο Mosley συνιστά επίσης να συνεχίσει να πληρώνει έως και 17,5 εκατομμύρια δολάρια σε σημαντικούς εργολάβους. Χωρίς τους εργολάβους, η εταιρεία θα μπορούσε να δει περιουσιακά στοιχεία κρύπτo να παραβιάζονται ή να κλαπούν. Τα περιουσιακά στοιχεία, λοιπόν, θα μπορούσαν να καταλήξουν να είναι πέρα ​​από τα όρια του πτωχευτικού δικαστηρίου.

Ωστόσο, ο καθορισμός του ποιοι είναι οι βασικοί προμηθευτές είναι περίπλοκος λόγω της καμαρωτής στάσης της FTX για την τήρηση αρχείων. Ο Ray έχει επικρίνει τα αρχεία του αναλλακτηρίου ως τα χειρότερα που έχει δει ποτέ στην 40χρονη καριέρα του στην αναδιάρθρωση, συμπεριλαμβανομένης της αποτυχημένης ενεργειακής εταιρείας Enron.

Η FTX εξακολουθεί να δυσκολεύεται να αναγνωρίσει ποιος ήταν στη μισθοδοσία της, περιπλέκοντας τις προσπάθειες να πληρώσει έως και 1 εκατομμύριο δολάρια σε καθυστερήσεις. Ο Ray έχει επίσης επικρίνει πρακτικές όπως η FTX που αγοράζει ακίνητα στις Μπαχάμες για προσωπικό που χρησιμοποιεί εταιρικά κεφάλαια.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2022/11/21/new-ftx-ceo-paid-1300-an-hour-court-filings-show/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X